Wednesday, 24 April 2024
PHARMANET
 
 

Analysis Εφές - Ολυμπιακός: Προϊστορία, στατιστικά και τα «κλειδιά» του αγώνα

Feb 18, 2021

Το Basket247.gr σας παρουσιάζει όλη τη προϊστορία στο ζευγάρι Εφές Αναντολού - Ολυμπιακός, αναλύει τα όσα κάνει η τουρκική ομάδα φέτος και σας παραθέτει τα «κλειδιά» του αγώνα.

 

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται σε λίγες ώρες (18/02, 19:30) με την Εφές Αναντολού στην Κωνσταντινούπολη, σε ένα παιχνίδι πολύ κομβικό και για τις δύο ομάδες. Από την μία, οι Τούρκοι (13-10) θέλουν να αναρριχηθούν στη βαθμολογία μιας και βρίσκονται ακριβώς στην όγδοη θέση, ενώ, οι «ερυθρόλευκοι» (11-13) παίζουν τα… τελευταία τους χαρτιά για πρόκριση.

 

Υπέρ του Ολυμπιακού η προϊστορία

 

Ολυμπιακός και Εφές έχουν αγωνιστεί 41 φορές (μαζί με τα playoffs) από το 2000 και εντεύθεν, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το προβάδισμα με 21 νίκες, έναντι 20 των αντιπάλων.

Στην Κωνσταντινούπολη οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί 19 φορές, εκ των οποίων, ο Ολυμπιακός απέδρασε… τις 7 από εκεί. Κάτι που σε γενικές γραμμές, σημαίνει ότι οι έδρες έχουν το πρώτο λόγο στο ζευγάρι αυτό.

Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν ισχύει φέτος, λόγω του κορωνοϊού και τη μη παρουσία κόσμου στα γήπεδα.

 

No description available.

 

Μπαρτζώκας vs Αταμάν

 

Οι δύο προπονητές έχουν κοντραριστεί 10 φορές στην Ευρωλίγκα με τον Έργκιν Αταμάν να έχει το πάνω… χέρι με 6 νίκες, έναντι 4 του Έλληνα τεχνικού.

Θυμίζουμε πως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει βρεθεί στους πάγκους (ομάδας Ευρωλίγκα) των Λοκομοτίβ Κουμπάν, Μπαρτσελόνα και Χίμκι (+Ολυμπιακό) ενώ, ο Αταμάν σε αυτά τα παιχνίδια που αγωνίστηκαν αντίπαλοι, βρισκόταν στην Γαλατασαράι και την Εφές.

 

Παίκτες σημεία της Εφές που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός

 

Η Εφές Αναντολού είναι μια ομάδα με πλούσιο επιθετικό ταλέντο, που βασίζεται εν πολλοίς στον Βασίλιε Μίτσιτς (15.5 πόντους, 5 ασίστ) και τις… αναλαμπές του Σέιν Λάρκιν (14.8 πόντοι, 4.5 ασίστ), ο οποίος φέτος αναζητά ακόμη τα πατήματά του.

Οι Τούρκοι σκοράρουν 79.9 πόντους ανά αγώνα και μοιράζουν 17.4 ασίστ. Παράλληλα, μαζεύουν 31.4 ριμπάουντ.

Επίσης εκτός των δύο ευρωπαίων… Splash Brothers, ο Κρούνοσλαβ Σιμόν με τον Μοερμάν που επιστρέφει σιγά-σιγά, είναι οι δύο πιο κομβικοί παίκτες. Ο Κροάτης άσος φέτος αριθμεί 11.2 πόντους ενώ, σουτάρει με 37.3% από το τρίποντο, κι ο Γάλλος φόργουορντ αριθμεί 7.4 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τέλος, ο Μπουμπουά είναι η… αποκάλυψη του Αταμάν κατά τη τρέχουσα σεζόν, αναλαμβάνοντας δουλειές στο αμυντικό κομμάτι, ενώ επιθετικά αριθμεί 8.8 πόντους ανά ματς.

 

No description available.

 

Αυτά πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός

 

Οι «ερυθρόλευκοι» από τη μεριά τους, πρέπει να ασκήσουν μεγάλη πίεση στον Βασίλιε Μίτσιτς και να του μειώσουν στον μέγιστο βαθμό τόσο τη δημιουργία όσο και το σκοράρισμα.

Θα πρέπει να μην βρει ρυθμό η Εφές με κανέναν τρόπο, διότι είναι μια ομάδα που αν το κάνει αυτό, δεν υπάρχει… γυρισμός στο παιχνίδι.

Φυσικά, το ίδιο πρέπει να συμβεί και στον Σέιν Λάρκιν, ο οποίος παρότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δεν παύει να αποτελεί απειλή.

«Κλειδί», είναι το μαρκάρισμα του Σιμόν, ο οποίος δεν πρέπει να βρει ελεύθερα περιφερειακά σουτ.

Στο ποστ, ο Ολυμπιακός, δεν έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες πλην του Ντάνστον, καθώς, ο Πλάις βρίσκεται στα «πιτς».

 

Γιάννης Λέκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr