Άρης: Από το αγκάθι βγαίνει... ρόδο

Jan 18, 2021

Τα πολλά οικονομικά προβλήματα στον Άρη έχουν αναγκάσει τον πάλαι ποτέ «Αυτοκράτορα» να δημιουργήσει έναν ελληνικό κορμό που αν βρεθεί ένας επενδυτής θα απογειώσει την ομάδα.

 

Ο Άρης τα τελευταία χρόνια ζει τις πιο «μαύρες» σελίδες στην ιστορία του συλλόγου. Ο ιστορικός σύλλογος, που μεγαλούργησε τα παλαιότερα χρόνια με τους Γκάλη-Γιαννάκη-Σούμποτιτς και τους υπολοίπους ψάχνει καθημερινά, ψύλλους… στα άχυρα για να καταφέρει να σώσει τη σεζόν ή καλύτερα, να σώσει τη κάθε μέρα του. Αν σώζεται, ή σώζεται;

Οι Θεσσαλονικείς παρά τα χιλιάδες έξω-αγωνιστικά προβλήματα έχουν μπροστά τους ένα παιχνίδι... ζωής και θανάτου. Από αυτά που οι Αμερικάνοι αποκαλούν «Do or die». Ο λόγος για την προσεχή αναμέτρηση με το Μεσολόγγι στο «Αλεξάνδρειο». Αμφότερες οι ομάδες ισοβαθμούν στις τελευταίες θέσεις και ο νικητής θα έχει το πάνω χέρι για παραμονή, μιας και φέτος έχει αποφασισθεί να υποβιβαστεί μόνο ένας.

Έχει μέλλον

Ο «Αυτοκράτορας» μπορεί να κάνει τιτάνες προσπάθειες να βρει χρήματα, ψάχνοντας μέχρι και στο τελευταίο ντουλάπι που δεν έχει ανοιχτεί ποτέ, αλλά, εξαιτίας αυτών των προβλημάτων, έχει καταφέρει να χτίσει έναν ελληνικό κορμό που λίγες ομάδες διαθέτουν. Μάλιστα, είναι και αθλητικός.

Ο Σάββας Καμπερίδης βασίζεται πολύ στους Γιάννη Κουζέλογλου, Διαμαντή Σλαφτσάκη και Δημήτρη Φλιώνη, ενώ, ακολουθεί ο Δημήτρης Σταμάτης, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης και ο νεαρός Γιάννης Σιδηροηλίας. Παρεμπιπτόντως, στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ήταν εξαιρετικός στα λεπτά που αγωνίστηκε, κάνοντας μάλιστα και ένα εντυπωσιακό euro-step, με τους λιγοστούς ανθρώπους στη κερκίδα του «Παλε Ντε Σπορ» να εκφέρουν επιφώνημα θαυμασμού.

Βέβαια, έχει και τους Πετανίδη και Τσιρογιάννη (αποκτήθηκαν φέτος) που μπορεί να τους δουλέψει και να τους βάλει στο πλάνο σιγά-σιγά.

Νίκη και… βλέπει

Ο Άρης όπως είπε και ο προπονητής του στη Συνέντευξη Τύπου με τον Παναθηναϊκό, δίνει τα παιχνίδια της χρονιάς τις επόμενες δύο εβδομάδες. Όμως, θεωρητικά, μία νίκη με το Μεσολόγγι είναι μισή και παραπάνω παραμονή.

Αν φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, παίκτες-σταφ-διοίκηση θα πάρουν αυτοπεποίθηση και θα κυνηγήσουν ένα μεγάλο διπλό. Βέβαια, παρονομαστής σε αυτό είναι πως δεν πρέπει να κάνει κακή ήττα με τις ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους, κυρίως στην έδρα του.

Προφανώς, σε περίπτωση παραμονής δεν πρέπει να αφήσει το καλοκαίρι να περάσει έτσι και η διοίκηση πρέπει ήδη να κινείται για επενδυτή. Πέρσι σώθηκε εξαιτίας του «στοπ» των Πρωταθλημάτων, φέτος ενδέχεται να τη σώσει, αλλά, δεν μπορεί και δεν αρμόζει στην ιστορία των «Κιτρίνων» να παίζουν κορώνα-γράμματα κάθε χρόνο την κατηγορία.

 

Γιάννης Λέκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr