Που παίζεται μπάσκετ στην Ευρώπη σήμερα...

Dec 08, 2020

Ο δημοσιογράφος Αργύρης Παγαρτάνης με ανάρτηση στο προσωπικό του προφιλ στο facebook έκανε μια εκπληκτική έρευνα για το μπάσκετ που παίζεται αυτη τη στιγμή στην Ευρώπη.

 

Αναλυτικά: 


ΒΕΛΓΙΟ: Η 1η κατηγορία (Euromillions League) σταμάτησε στις 14/11 και ξεκίνησε πάλι στις 5/12. Όλες οι πιο κάτω κατηγορίες (Top Division 1, Top Division 2) έχουν σταματήσει από τις αρχές Οκτωβρίου και σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ξεκινήσουν πάλι στις 9/1/2021.

ΓΑΛΛΙΑ: Η πρώτη κατηγορία Jeep Elite συνεχίζεται, αλλά με αρκετές αναβολές αγώνων λόγω κρουσμάτων σε ομάδες. Η Pro B σταμάτησε στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει πάλι στις 9 Δεκεμβρίου. Η Nationale Masculine 1 προγραμματίζει κανονικά αγώνες, αν κι εκεί υπάρχουν πολλές αναβολές.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Εκτός από την BBL, οι εθνικές κατηγορίες PROA και ΡRΟΒ διεξάγονται κανονικά. Η περιφερειακή 1.R-Liga έχει σταματήσει από τα τέλη Οκτωβρίου, όπως και οι περιφερειακές κατηγορίες.

ΕΣΘΟΝΙΑ: Εκτός από το κοινό πρωτάθλημα Εσθονίας-Λετονίας (LATESTBL), η δεύτερη κατηγορία 1.Liiga διεξάγεται κανονικά.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Οι κατηγορίες ACB, LEB Oro και LEB Plata που διεξάγονται σε εθνικό επίπεδο γίνονται κανονικά, όπως επίσης και η Liga EBA, η 4η κατηγορία που διεξάγεται σε πέντε περιφέρειες και συνολικά 14 ομίλους σε όλη τη χώρα.

ΙΣΡΑΗΛ: Εκτός από την Winner League, και η δεύτερη κατηγορία National League γίνεται κανονικά (με αναβολές σε όσες ομάδες παρουσιάζουν κρούσματα).

ΙΤΑΛΙΑ: Όχι μόνο η Α1 και η Α2, αλλά και η Serie B που διεξάγεται σε τέσσερις γεωγραφικές περιφέρειες και συνολικά επτά ομίλους διεξάγονται κανονικά. Οι περιφερειακές κατηγορίες Serie C Gold ανά περιοχές δεν ξεκίνησαν.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Η δεύτερη κατηγορία (Prva Muska Liga) συνεχίζεται κανονικά. Οι περιφερειακές κατηγορίες (5 όμιλοι) δεν έχουν ξεκινήσει.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Όλες οι κατηγορίες (LKL, ΝKL αλλά και η περιφερειακή RKL) διεξάγονται κανονικά, μάλιστα με (περιορισμένη) παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Εκτός από την επαγγελματική EBL, οι ημιεπαγγελματικές 1.Liga kai 2.Liga που διεξάγονται σε εθνικό επίπεδο συνεχίζονται κανονικά.

ΛΕΤΟΝΙΑ: Η δεύτερη κατηγορία LBL2 σταμάτησε στις 16 Οκτωβρίου. Οι αγώνες της LB3 που διεξάγονται σε περιφέρειες δεν ξεκίνησαν. Κανονικά η LBL.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: H Superliga και η Βisha Liga συνεχίζονται κανονικά, αν και έχουν αρκετές αναβολές με κρούσματα στις ομάδες. Η Persha Liga, που διεξάγεται σε ομίλους, σταμάτησε στις 22 Νοεμβρίου.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η Liga Nationala έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10/12. Η δεύτερη κατηγορία Liga 1 έπαιξε δύο αγωνιστικές στα τέλη Νοεμβρίου, αλλά σταμάτησε (η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι η διακοπή είναι προσωρινή).

ΡΩΣΙΑ: Εκτός από την VTB League, όλες οι άλλες κατηγορίες που διεξάγονται σε εθνικό επίπεδο (Super League1, 2 και 3) διεξάγονται κανονικά.

ΣΕΡΒΙΑ: Όλες οι κατηγορίες, ακόμα και οι τοπικές (2.MLS σε δύο ομίλους, 1.MRL σε τέσσερις ομίλους, 2.MRL σε τέσσερις ομίλους) συνεχίζονται κανονικά.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Η δεύτερη κατηγορία (2.SKL) και η περιφερειακή τρίτη κατηγορία (3.SKL) σταμάτησαν στα μέσα Οκτωβρίου. Συνεχίζεται μόνο η LIGA NOVAKBM.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Η δεύτερη κατηγορία Superettan σταμάτησε την 1η Νοεμβρίου. Η τρίτη κατηγορία Basketettan σταμάτησε μία εβδομάδα αργότερα (8 Νοεμβρίου). Κανονικά η Basketligan.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Όλες οι εθνικές κατηγορίες (BSL, TBL, TB2L) διεξάγονται κανονικά.

ΤΣΕΧΙΑ: Η δεύτερη κατηγορία 1.Liga σταμάτησε στις αρχές Οκτωβρίου. Η Kooperativa NBL συνεχίζεται κανονικά.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Τόσο η Korisliiga, όσο και η 1st Division διεξάγονται κανονικά. Επίσης και η λίγκα U19, που γίνεται σε εθνικό επίπεδο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr