Η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα στο basket247.gr: Τα Ιόνια Νησιά μπορεί να γίνουν τόποι διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών γεγονότων

Nov 07, 2020

Το basket247.gr συνεχίζει το ρεπορτάζ και την έρευνα όσον αφορά το μείζον θέμα της Κέρκυρας που ονομάζεται: Αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές. Στα πλαίσια αυτού επικοινωνήσαμε με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων την κυρία Ρόδη Κράτσα ώστε να αντιληφθούμε το γιατί όι αθλητικές εγκαταστάσεις όχι μόνο της Κέρκυρας αλλά και γενικά των Ιονίων νήσων έχουν περιέλθει σε αυτή την κατάσταση αλλά και ποια ειναι τα σχέδια της περιφέρειας για αυτά.

Η κυρία Κράτσα μας τόνισε ότι:Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στα Ιόνια Νησιά έχουν περιέλθει σε κατάσταση εγκατάλειψης και αδιαφορίας επι σειρά ετών.
Σήμερα αναβαθμίζονται όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις για να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία, όπως και στην αθλητική οικογένεια, ενω δημιουργούνται νέες.
Ήδη συνεχίζονται και ολοκληρώνονται τα δρομολογημένα έργα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται στην Κέρκυρα:
•Ανάληψη – εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για κατασκευη γηπέδου 5x5 στα Κρητικά (Αναμονή – Στάδιο Δημοπράτησης)
•Ανάληψη – εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης 100.000€ για κατασκευη αίθουσας Καποδίστρια στις Νύμφες (Στάδιο Δημοπράτησης)
•Ανάληψη – εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης 60.000€ για κατασκευη γηπέδου 5x5 στις Κυνοπιάστες (Στάδιο Δημοπράτησης)
•Ανάληψη – εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης 60.000€ για συντήρηση γηπέδου Περιβολιού (Αναμονή ολοκλήρωσης μελέτης)
•Αναζήτηση – εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης 110.000€ για κατασκευη κερκίδας στο στάδιο Πετρίτη (Αναμονή προσκόμισης μελέτης από Δήμο Ν. Κέρκυρας)
•Αποκατάσταση χλοοτάπητα Αχαράβης πίστωσης 200.000€ (Δημοπρατήθηκε με προσωρινό ανάδοχο).

*Επίσης μετά απο αιτήματα πολλών συλλόγων και βλέποντας και οι ίδιοι την κατάσταση στα σχέδια μας, είναι και η δημιουργία ενός δεύτερου κλειστού Γυμναστηρίου στην Νότια Κέρκυρα που τόσο πολύ ανάγκη έχει το νησί.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αναφορικά με το σχέδιο της νέας Περιφερειακής Αρχής προγραμματίζονται έργα και παρεμβάσεις συνολικού ποσού ύψους 15.155.000 ευρω.
Ειδικότερα:
Α. ΚΕΡΚΥΡΑ -- 3.100.000€ για εργασίες βελτίωσης εγκαταστάσεων και αντικατάστασης συνθετικού τάπητα σε Αυλιώτες, Αγιο Ματθαίο, Κάτω Γαρούνας, Αγίου Μάρκου, Σιναράδων και ανέγερση νέου κλειστού γυμναστηρίου στο Δήμο Παξών.
Β. ΛΕΥΚΑΔΑ -- 3.804.000€ για λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση ανοικτών και κλειστών γυμναστηρίων ΠΕ Λευκάδας.
Γ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΙΘΑΚΗ - - 1.116.000€ για επέκταση δημοτικού αθλητικού κέντρου Αργοστολίου, κατασκευη κλειστού μεταλλικού γηπέδου τεννις, βελτιωση στατικότητας ανοικτού γηπέδου ποδοσφαίρου, ηλεκτροφωτιστικές εγκαταστάσεις στα δυο γηπεδα ποδοσφαίρου.
Δ. ΖΑΚΥΝΘΟΣ -- 7.135.000€ για κατασκευη νεου κλειστού γυμναστηρίου τυπου Τ11 στην ΠΕ Ζακύνθου και την κατασκευή και λειτουργική αναβάθμιση ανοικτών γηπέδων ΠΕ Ζακύνθου


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι στόχοι της Περιφερειακής Αρχής και τα βασικά έργα περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Το Μνημόνιο αφορά στην:
•Παροχή τεχνικής συνδρομής προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη μελέτη και την κατασκευή έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων και η κατά προτεραιότητα ενεργειακή αναβάθμιση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (Ε.Α.Κ.Κ.), για να αποδοθούν, τόσο στην αθλητική οικογένεια όσο και στην τοπική κοινωνία, ως ασφαλείς και λειτουργικοί χώροι άθλησης και αναψυχής, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καλλιέργεια και ανύψωση του αθλητισμού και στην αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των πολιτών,

•Παραχώρηση προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας), έκτασης 12 στρεμμάτων στην Περιοχή “Κάτω Αλυκών” Λευκάδας, για τη μελέτη και κατασκευή υπερτοπικών αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε να αποδοθεί ένα σημαντικό αθλητικό έργο, ένας σύγχρονος χώρος άθλησης, τόσο ιδίως για την Λευκάδα όσο και για την ευρύτερη περιοχή,

•Αναβάθμιση και επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, καθώς εξυπηρετούν τόσο τον πρωταθλητισμό, όσο και την “άθληση για όλους”, αλλά και τον αθλητικό τουρισμό παράλληλα με την αξιοποίηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της δημιουργία ενός Κλειστού Γυμναστηρίου τύπου Τ11 στο Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου στο σημείο που προϋπήρχε ή πλησίον αυτού. Στόχος είναι μια νέα δομή, σε χώρο προσβάσιμο για τη νεολαία που θα αποτελέσει ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο για Στίβο, Μπάσκετ και Ποδόσφαιρο.

Παράλληλα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού “Ζήσε Αθλητικά”.

Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπουλου επισημαίνει “ο αθλητισμός έχει λαμπρή ιστορία στα Ιόνια Νησιά κυρίως στην Κέρκυρα η οποία είναι και ελληνική πρωτευουσα του κρίκετ. Αξίζει να αναδειχθεί αυτή η ιστορία και να συνεχίσει με στήριξη στις δομές και στους αθλητές. Τα Ιόνια Νησιά μπορεί να γίνουν τόποι διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών γεγονότων και ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού σε συνδυασμό με τα άλλα ελκυστικά χαρίσματά τους. Αυτά τα στοιχεία και οράματα εμμπνέουν την πολιτική μας για τον αθλητισμό”.

Μιχάλης Σταμουλάκης

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr