Thursday, 25 July 2024
PHARMANET
 
 

Ο Ντονάλντο Χοτζαλάρι στο basket247.gr: Τι σχέση έχει η καταγωγή μου με το μπάσκετ

Mar 29, 2022

Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες θλιβερών καταστάσεων που έχουν σχέση με τον ρατσισμό. Αυτή την φορά θύμα ήταν ο 24χρονος Αλβανός μπασκετμπολίστας του Απόλλωνα Χαλκίδας Ντονάλντο Χοτζαλάρι. Αιτία η φραστική επίθεση που δέχθηκε από τον διαιτητή του αγώνα της Β ΕΣΚΑΣΕ Κωνσταντίνο Καλοπόδη ο οποίος ειρωνεύτηκε την καταγωγή του αθλητή αναρωτούμενος από πότε οι Αλβανοί παίζουν μπάσκετ.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Το basket247.gr επικοινώνησε με τον 24χρονο αθλητή. Ένα παιδί που έχασε την μάνα του στην τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ετών και που έφτασε στην Ελλάδα με τον Πατέρα του μόνος στην ηλικία των επτά που ήθελε να αρχίσουν από την ζωή τους από το 0. Ένα παιδί που αγαπάει το μπάσκετ όσο λίγοι, και για να μην το σταματήσει αποφάσισε να αφήσει το σχολείο στην δεύτερα λυκείου αν και όπως μας δήλωσε: Θέλω να το τελειώσω το σχολείο και για αυτό θα κοιτάξω να γραφτώ σε κάποιο νυχτερινό.

Όσον αφορά τον επίμαχο αγώνα και την διαμηνύθηκε με τον διαιτητή: «Στον αγώνα βριζόμασταν μέσα στην κόντρα που επικρατεί, μέσα στην ένταση κλπ. Ένα εικοσάλεπτο μετά το τέλος που φεύγουν οι παίκτες, βγαίνει ο διαιτητής και του λέω αν έχει κάποιο θέμα μαζί μου. Αυτός μου απαντά '' άντε γαμ... ρε άσχετε, φύγε από εδώ μην σε γαμ...''. «Θα σε γαμ.. εγώ ασχετε που σφυριζεις Β Τοπικό και την είδες Λαμόνικα'' του είπα εγώ.
Στην συνέχεια μου έβρισε το σπίτι και ανταπέδωσα. Σημειωτέον ότι είχε κλείσει το φυλλο αγώνα και αυτός πήγε και το άνοιξε μόνο και μόνο για να μου κρατήσει το δελτίο πράγμα που ειχε κάνει και πριν ένα μήνα.Και την επόμενη μέρα εβγαλε αυτό για τους Αλβανούς.

Δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν μας δηλώνει ο 24χρονος αθλητής: Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με προπονητές, συμπαίκτες η κάτι άλλο. Έχω υπάρξει στην Λειβαδιά συμπαίκτης με παίκτες όπως ο Γκαγκαλούδης, Βουκαντίνοφ, Γιανναλέτσος, Σάκοτα, Δημητριάδης. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κανέναν. Ποια καταγωγή; Κανέναν δεν ενδιέφερε και κανένας δεν μίλαγε για αυτή ποτέ.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ και μπάλα Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ, μπάλα και εσωτερικός χώρος

Κλείνοντας ο Χοτζαλάρι μας εξέφρασε και το μεγάλο του παράπονο: Καμία ομάδα στην Ένωση , η ίδια η ΕΣΚΑΣΕ η ακόμα και ο σύνδεσμος διαιτητών δεν έχουν πάρει θέση για αυτό το περιστατικό. Μόνο η ομάδα μου, μου συμπαραστάθηκε και την ευχαριστώ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είμαστε όλοι Άντετοκούνμπο. Παλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, αγωνιζόμαστε και θεωρώ ανεπίτρεπτο να υπάρχει στις μέρες μας χώρος για ρατσιστικές συμπεριφορές. Μερικοί νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν. Ειδικά στις μικρές κατηγορίες είναι ακόμα χειρότερο. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να απομακρυνθούν από τον αθλητισμό.

Last modified on Tuesday, 29 March 2022 14:46

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr