Εκλογές ΕΟΚ: Δ. Αγγελόπουλος στο Βasket247: «Να φέρουμε αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα»

Feb 25, 2021

Για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ του Ελληνικού μπάσκετ ο Δημήτρης Αγγελόπουλος μόνο άγνωστο πρόσωπο δεν είναι. Παλιός αθλητής του Μίλωνα και ιδιοκτήτης του Ίκαρου Καλλιθέας. Μιας ομάδας που κατάφερε να την φτάσει μέχρι την Basket League πριν λίγα χρόνια με προπονητή τον Άρη Λυκογιάννη. Και όμως δεν ήταν αυτό το όνειρο του, ούτε ζει για τα μεγάλα σαλόνια.

 

 

Η αγάπη του για το μπάσκετ συνδέεται άμεσα με την αγάπη του για τα παιδιά. Οι υποδομές και η ανάπτυξη είναι το μεγάλο του πάθος και για αυτό ξεκίνησε μόνος το πρόγραμμα ΠΑΡΟΝ. Στις προσεχείς εκλογές της ομοσπονδίας θα βρεθεί στο πλευρό του Βαγγέλη Λιόλιου και είναι δεδομένο ότι θα δουλέψει αρκετά εφόσον είναι στο συμβούλιο της ΕΟΚ αρκεί να υπάρχει μια προϋπόθεση όπως λέει ο ίδιος: ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

Ο ισχυρός άνδρας του Ίκαρου Καλλιθέα μίλησε στο Βasket247.gr :

 

Του Μιχάλη Σταμουλάκη

 

-Γιατί με τον Κύριο Λιόλιο στις εκλογές της ομοσπονδίας;
Με τον κύριο Λιόλιο μοιραζόμαστε πολλά κοινά. Αγαπάμε και οι δύο το μπάσκετ και λατρεύουμε τις ακαδημίες και τα αναπτυξιακά κλιμάκια. Προερχόμαστε και οι δύο από το επιχειρείν, επομένως προσεγγίζουμε τεχνοκρατικά το ζήτημα της λειτουργίας της Ομοσπονδίας. Και οι δυο θέλουμε να βοηθήσουμε το μπάσκετ χωρίς να έχουμε δεύτερες σκέψεις. Όλα αυτά μας έφεραν κοντά.

 

Αγγελόπουλος Δημήτρης - Onsports.gr

 

 

-Ποια είναι η φιλοσοφία σας για την διοικητική αναδιοργάνωση της ομοσπονδίας; Τι το καινούργιο θα φέρει η δική σας παράταξη εφόσον εκλεγεί;

Θεωρώ ότι θα πρέπει να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε την ΕΟΚ. Θα πρέπει να αναπτύξουμε ηλεκτρονικά την ΕΟΚ που είναι πίσω ακόμα και από ομοσπονδίες πιο μικρών αθλημάτων.Αυτό φυσικά να γίνει σε όλη την Ελλάδα. Από τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, τα δελτία, από τα ιατρικά σήματα. Και αυτό θα πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα, σε όλα τα θέματα και όχι μόνο το μπάσκετ.

 

-Είστε ένας άνθρωπος που έχει οδηγήσει την ομάδα του στο παρελθόν στην BasketLeague. Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται το κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας για να αποκτήσει την αίγλη του παρελθόντος;

Αρχικά, το επαγγελματικό μπάσκετ χαρακτηρίζεται από αυτοτέλεια, δεν είναι τόσο άμεση η σχέση της ΕΟΚ. Απαιτείται σεβασμός και συνεργασία μεταξύ Ομοσπονδίας & ΕΣΑΚΕ, με αμοιβαίο σεβασμό. Αλλά η ΕΟΚ εργάζεται και υπάρχει για το κύτταρο του αθλητισμού, το ερασιτεχνικό σωματείο.

 

Από εκεί και πέρα σαν άνθρωπος του μπάσκετ και μόνο αυτό που βλέπω είναι ότι χρειάζεται αυτό που έχει ανάγκη η Ελλάδα γενικότερα. Αξιοπιστία και αξιοκρατία από τον πιο μεγάλο σωματείο μέχρι το πιο μικρό. Θα σας πω μια ιστορία: Εγώ είμαι Μηχανικός. Πηγαίνω σε υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα. Αν δείτε πως μου φέρθηκαν σε ανάλογες υπηρεσίες στην Ιταλία και την Τουρκία, πραγματικά ντράπηκα που είμαι ξένος. Σαν πραγματικό συνεργάτη των υπηρεσιών. Έτσι πρέπει να γίνει και στο μπάσκετ. Η Ομοσπονδία να δουλεύει για το καλό των σωματείων ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τα σωματεία και όχι οι ομάδες να αισθάνονται υπηρέτες της ΕΟΚ. Αλλά συνεργάτες.


-Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα η διαιτησία στο μπάσκετ σήμερα;

Είναι αλλά όταν λυθούν όλα θα λυθεί και αυτό. Όταν λυθούν τα προβλήματα περί αξιοκρατίας τότε θέλοντας και μη θα λυθεί και αυτό.

 

Απογοητευμένος αποχωρεί ο Αγγελόπουλος - Μπάσκετ - Ελλάδα | sport-fm.gr:  bwinΣΠΟΡ FM 94.6

 

-Είστε ένας άνθρωπος που λατρεύει τα παιδιά και τις ακαδημίες. Μπορείτε να μας πείτε κάποια σχέδια εφόσον εκλεγείτε για την αναπτυξιακή διαδικασία;
Η αναπτυξιακή διαδικασία στηρίζεται στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αξιοκρατία. Θέλουμε να δώσουμε τέλος σε φαινόμενα προπονητών να παίρνουν αθλητές από ρουσφέτια. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι θα αξιολογούνται και θα κρίνονται δίκαια. Να υπάρχουν νέοι προπονητές στα κλιμάκια και στις Εθνικές. Δεν γίνεται να έχουμε προπονητές 60,70 και 80 χρονών. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά.-Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για το φιλόδοξο πρόγραμμα που εσείς έχετε εκπονήσει το ‘Π.Α.Ρ.Ο.Ν’;

Το πρόγραμμα ΠΑΡΟΝ (Πολιτιστικός Αθλητικός Ριζοσπαστικός Οργανισμός Νέων) έχει να κάνει με την σύζευξη, μια αδελφοποίηση συλλόγων με ακαδημίες. Αυτό είναι μια δικιά μου ιδέα. Ομάδες με κοινή λογική και αγάπη για τις υποδομές να βρίσκονται πιο κοντά και να αναπτύσσουν ένα δίκτυο συνεργασίας με στόχο την παραγωγή νέων αθλητών. Αυτό θα επιτυγχάνεται μέσα από αγώνες, τουρνουά, εξεύρεση χορηγών, ανταλλαγή απόψεων και μια κοινή σκέψη και στρατηγική για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.

Αποχωρεί ο Αγγελόπουλος; - Sportdog.gr - Αθλητικά Νέα | Ειδήσεις | Sport


-Κλείνοντας θα ήθελα να σας ρωτήσω. Είστε ένας άνθρωπος που έχει παίξει μπάσκετ (Μίλωνας), επιτυχημένος επιχειρηματίας και παράγοντας. Τι είναι αυτό που μπορεί να υποσχεθεί ο Δημήτρης Αγγελόπουλος στις ομάδες εφόσον βρίσκεται την επόμενη μέρα στην Ομοσπονδία;

Καταρχήν αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι εγώ θα βρίσκομαι στην Ομοσπονδία μόνο εάν δημιουργήσουμε πραγματικά μία ομάδα που θα εγγυάται ότι το άθλημα θα λάβει την αξία που του αρμόζει στην Ελλάδα. Κυρίως στο κομμάτι της αξιοπιστίας. Προσωπικά είμαι παθών από την αξιοκρατία γιατί κάποιοι μου λέγανε: «Είτε βγεις 150 φορές πρωταθλητής στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, είτε τίποτα πρέπει να έχεις την ίδια τύχη σε διάφορα θέματα που αφορούν χρήση γηπέδων, επιχορηγήσεις κτλ.».
Το κίνητρο των ομάδων πρέπει να είναι η αξιοκρατία. Όσο περισσότερο προσπαθείς, όσο περισσότερους παίκτες βγάζεις για την Εθνική ομάδα, όσο περισσότεροι σοβαροί παράγοντες υπάρχουν, προπονητές τόσο να επιβραβεύεσαι σαν σύλλογος. Εάν δεν υπάρχει αξιοκρατία και να εκλεγώ δεν θα είμαι γιατί πολύ απλά δεν θα υπάρχει λόγος.


Δεσμεύεστε για την ανακούφιση των ερασιτεχνικών σωματείων που αποτελούν την καρδιά του μπάσκετ και είναι οι κολώνες της Ομοσπονδίας.

Για μένα το κύτταρο του αθλητισμού είναι οι ομάδες. Αυτές πρέπει να επιζήσουν και να επιβραβευτούν. Οι ομάδες βγάζουν τους αθλητές και μετά αυτοί δημιουργούν τις Εθνικές ομάδες. Πρέπει όλοι εμείς που θα είμαστε στο Δ.Σ. να βάλουμε και χρήματα από την τσέπη μας αν χρειαστεί προκειμένου η επόμενη ημέρα να βρει τα ερασιτεχνικά σωματεία να μπορούν να επιβιώσουν. Θεωρώ πως πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των δαπανών της Ομοσπονδίας και με την αναδιανομή τους να ανακουφίσουμε τα σωματεία από όσα περισσότερα βάρη μπορούμε.

 

Μιχάλης Σταμουλάκης

Last modified on Thursday, 25 February 2021 16:58
Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr