Συγκλονίζουν παίκτες των Εθνικών Κατηγοριών στο Basket247: «Δεν είμαστε καλά σωματικά, ψυχικά και οικονομικά» (vid)

Jan 19, 2021

Οργή κραυγής και αγωνίας επικρατεί στους παίκτες των Εθνικών κατηγοριών, οι οποίοι έχουν να δουν το χρώμα του παρκέ, της δουλειάς τους από τον Μάρτιο. 9 παίκτες από την Α2 μέχρι την Γ’ Εθνική, μίλησαν στο Basket247 και τους Γιάννη Λέκο και Άκη Γεωργαντά, μέσω των οποίων ξέσπασαν και  συγκλονίζουν με τα προβλήματα που έχει φέρει το «στοπ» στο αγαπημένο μας άθλημα.

Ήταν 6 Νοεμβρίου όταν στην καθιερωμένη σύσκεψη η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ξεκινάει (07/11) το δεύτερο lockdown μετά από αυτό πριν μερικούς μήνες και τον Μάρτιο. Τότε, ήταν που μπήκε… ταφόπλακα στον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα στον Ερασιτεχνικό, όπως αποκαλείται, αν και πρακτικά δεν είναι.


Ένα μεγάλο μέρος των αθλητών που αγωνιζόντουσαν στην Α2, Β΄ και Γ' Εθνική δεν έχει δει… ευρώ μέχρι και σήμερα. Φυσικά, εξαιρούνται οι ομάδες που προβήκαν σε πληρωμές των μη δεδουλευμένων.
Παίκτες ανασφάλιστοι, παίκτες που έπαιζαν για τη χαρά του παιχνιδιού και δεν είχαν άλλη ασχολία, έχουν βρεθεί σε ένα αδιέξοδο. Αυτοί οι παίκτες που ο αριθμός είναι αρκετά μεγάλος, δεν ζήτησαν τίποτα άλλο από το να ανοίξουν τα γήπεδα και πάλι. Φυσικά, όπως είναι γνωστό οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό.


Στο πλαίσιο αυτό, το Basket247 πήρε τη πρωτοβουλία καιεπικοινώνησε με αυτούς τους ανθρώπους, τους οικογενειάρχες (οι περισσότεροι) που αυτό που κάνουν εδώ και τρεις μήνες, είναι να κάθονται κλεισμένοι μέσα σε τέσσερις τοίχους. Σίγουρα, από τη μία είναι χαρούμενοι γιατί περνούν χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά από την άλλη πως να είναι κάποιος χαρούμενος όταν του στερείς αυτό που αγαπά;


Κραυγή αγωνίας και οργή επικρατεί, ενώ, τα προβλήματα αντί να μικραίνουν, γιγαντώνεται καθημερινά, δημιουργώντας ένα μέλλον αβέβαιο. Μάλιστα, οι αθλητές που επικοινώνησε το Basket247, οι οποίοι είναι από τους πλέον έμπειρους σε αυτές τις κατηγορίες, έχοντας στο κοντέρ τους αρκετά… χιλιόμετρα και ρεκόρ, δεν δίστασαν να… τα βάλουν και με τους συναδέλφους τους στη BasketLeague, οι οποίοι παραμένουν σιωπηλοί σαν να μην τρέχει τίποτα.
Οι Μάριος Δόξας (Παγκράτι, Α2), Μιχάλης Πολίτης (ΓΣ Αλμυρός Βόλου, Γ’ Εθνική), Σάκης Κουτίνας (Νίκη Βόλου, Β’ Εθνική), Λευτέρης Γαλανίδης (Αίας Ευόσμου, Β’ Εθνική), Βασίλης Λαμπρόπουλος (ΝΕΟΛ, Β’ Εθνική ), Φάνης Κουμπούρας (Οίακας Ναυπλίου, A2 ), Δημήτρης Κουρέπης (Κόροιβος Αμαλιάδας, Α2), Χρήστος Καταβαίνης (Διαγόρας Ρόδου, Γ’ Εθνική) και Θοδωρής Τσιλούλης (Ελευθερούπολη, Α2) μιλούν στο Basket247 και επισημαίνουν όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας αθλητής στη περίοδο του lockdown.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε γραπτά τα όσα μας δήλωσαν οι Δημήτρης Κουρέπης του Κόροιβου Αμαλιάδας και ο Μιχάλης Πολίτης από τον Αλμυρό Βόλου. Στο τέλος το σχετικό βίντεο με τις θέσεις των υπόλοιπων 7.

 

«Όλοι θα βγούμε χαμένοι από αυτό που μας έτυχε»

 

Αναλυτικά, όσα εξέφρασε ο Δημήτρης Κουρέπης:

«Ονομάζομαι Δημήτρης Κουρέπης και αγωνίζομαι στον Κόροιβο Αμαλιάδας. Λαμβάνοντας υπόψιν όσα συμβαίνουν σε Παγκόσμιο επίπεδο θα ήθελα να πω πως βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη και πολύ δύσκολη περίοδο για την ανθρωπότητα. Το πρώτο που πρέπει να προφυλάξουμε είναι η υγεία μας χωρίς όμως να βρισκόμαστε σε συνεχή απραξία. Ο αθλητισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και έχοντας μια πλέον συνολική εικόνα μπορώ να καταλάβω ότι η προσωρινή διακοπή του μπορεί να επιφέρει καταστροφικές επιπτώσεις. Η διακοπή οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας έχει δημιουργήσει μια εξαιρετικά δύσκολή κατάσταση σε όλο τον αθλητισμό. Στόχος είναι να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε όλοι μαζί.

Με την οικονομική ζημιά των ομάδων το πιο πιθανό είναι ότι η κατάσταση με τα μειωμένα έσοδα μπορεί να συνεχιστεί για ακόμα 2-3 σεζόν. Σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν ακριβής προβλέψεις για τα ερχόμενα χρόνια, αλλά είναι κατανοητό πως δεν αφήνονται πολλά περιθώρια για αξιόπιστα πλάνα. Το συμπέρασμα είναι πως όλοι θα βγούμε χαμένοι από αυτό που μας έτυχε. Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Το κυριότερο όμως είναι να είμαστε όλοι μαζί και να συνεχίσουμε με σεβασμό και αλληλεγγύη. Για τους περισσότερους αθλητές το μπάσκετ αποτελεί την κυρία πηγή εσόδων τους και έτσι αναπόφευκτα δυσκολευόμαστε να ανταπεξέλθουμε. Επιπλέον με την συνεχόμενη διακοπή των πρωταθλημάτων, δεν μπορούμε να προπονηθούμε με τον σωστό τρόπο και αυτό δεν μπορεί παρά να φέρει κινδύνους για τη φυσική και σωματική μας κατάσταση.

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο χώρο μας κάτι που θα έπρεπε να είναι αδιαμφισβήτητο αφού οι ομάδες της Α1 κατηγορίας προπονούνται και λειτουργούν κανονικά. Έχοντας απόλυτο σεβασμό στην κατάσταση που βιώνουμε θεωρώ σωστό να συνεχιστεί το πρωτάθλημα λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή προπόνηση των αθλητών και την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Μην ξεχνάμε πως και πριν δύο μήνες ήμασταν στα γήπεδα τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρίς κανένα πρόβλημα».

 

«Δεν έχουμε τη συμπαράσταση της Basket League»

 

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Μιχάλης Πολίτης:

 

«Καλημέρα και χρόνια πολλά. Λέγομαι Μίχαλης Πολίτης κι αγωνίζομαι στον Γυμναστικό σύλλογο Αλμυρού Βόλου.

Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες, για δεύτερη φορά είμαστε μακριά από το μπάσκετ γιατί δεν μας το επιτρέπουν. Είναι δύσκολο και σκληρό αυτό που ζούμε και ελπίζουμε να τελειώσει αυτό το μαρτύριο για όλο το κόσμο αλλά και για εμάς τους αθλητές και για τις ακαδημίες. Να μπούμε ξανά στο γήπεδο, αλλά, πρωτίστως σεβόμαστε τους ειδικούς.

Είναι πολύ σκληρό αυτό που ζούμε εμείς οι αθλητές '’ερασιτέχνες’’. Υπάρχουν παιδιά που ζούνε τις οικογένειες τους με εισόδημα που λαμβάνουμε που πολλές φορές δεν το παίρνουμε. Είναι άδικο από την που στιγμή ανοίγουν κάποια πράγματα έξω στην κοινωνία, θέλουμε κ εμείς να μπουμε στο γήπεδο. Είναι στενάχωρο αυτό που γίνεται ειδικά στην περίπτωση την δικιά μας από Α2 Β’ και Γ’ Εθνική κατηγορία. Δεν έχουμε την συμπαράσταση των μεγάλων. Δεν κρατάω κακία αλλά ένα μεγάλο γιατί δεν στέκονται δίπλα μας;;; Ελάχιστες φωνές έχουν βγει και έχουν μιλήσει για εμάς.

Ελπίζω μετά από αυτή την πανδημία να γίνει κάτι καλό κι να αναγνωρίσει το κράτος κι η πολιτεία το επάγγελμα μας για να είμαστε κατοχυρωμένοι για παν ενδεχόμενο από εδώ κ πέρα. Πρέπει να τελειώσουν τα πρωταθλήματα στο γήπεδο έτσι όπως ξεκίνησαν. Δεν θέλω να σχολιάσω φωνές που ακούγονται στο να μην παίξουμε είναι απαράδεκτο....

Θέλουμε να αθληθούμε να μπούμε στο γήπεδο με τα απαραίτητα μέτρα. Δεν είναι μόνο η Α2 είναι και η Γ’ Εθνική».

 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, τους αθλητές που επικοινώνησαν με το Basket247, οι οποίοι μιλούν για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και συγκλονίζουν με τις καταθέσεις του.

 

Γιάννης Λέκος 

Άκης Γεωργαντας

Last modified on Thursday, 21 January 2021 23:28
Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr