Wednesday, 27 May 2020

Γιάννης Διαμαντάκος στο basket247.gr: Η ιστορία μιας ομάδας δεν τελειώνει σε μια ήττα η σε μια νίκη

May 23, 2019

Λίγες μέρες μετά το δραματικό και άδοξο φινάλε για τον Α.Ο. Αγρινίου στο ματς με το Ανατόλια και λίγο πριν το μπαράζ με τον Τρίτωνα ο Προπονητής του Α.Ο. Αγρινίου Γιάννης Διαμαντάκος μίλησε αποκλειστικά στο basket247.gr και εξέφρασε σκέψεις , απόψεις για πολλά θέματα. Δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του και μίλησε για όλα τα θέματα ενώ μας αποκάλυψε και κάτι σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα του Αγρινίου και για φινάλε πέταξε δυο… βομβίτσες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Iannis Diamantakos, άτομα στέκονται

 

-Coach τα πρώτα συναισθήματα και σκέψεις μετά το παιχνίδι με το Ανατόλια

Όπως έχω πει εξαρχής η ομάδα έχει συνέχεια. Όταν επανήλθα στο Αγρίνιο το περασμένο Δεκέμβρη το πρώτο πράγμα που είπα ήταν να δημιουργήσουμε κάτι που να αντέξει στο χρόνο και να ξεπερνά τις δυσκολίες που θα προκύπτουν. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου και ούτε αξίζει να καθίσουμε να μεμψιμοιρούμε που χάθηκε η απευθείας άνοδος. Υπάρχει το μπαράζ την άλλη εβδομάδα που με όσα λένε μπορεί και οι δυο ομάδες (Α.Ο. και Τριτων) να είναι στην Α2.Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι. Θα κάνουμε απολογισμό στο τέλος της σεζόν αν και το πρόσημο μιας χρονιάς δεν κρίνεται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό που ζήσαμε με τον κόσμο την Κυριακή στο ΔΑΚ ήταν μεγαλύτερο και από την νίκη αν ερχόταν.

-Ποια ήταν τα πρώτα λόγια μετά τον αγώνα προς τους παίκτες σας;

Σίγουρα υπάρχει η απογοήτευση. Είναι ανθρώπινο να συμβαίνει αυτό. Το ζητούμενο δεν είναι η τετριμμένη ρήση να ξέρεις να χάνεις. Το ζητούμενο είναι να ξέρεις να σηκώνεσαι. Εγώ το είπα στα παιδιά και αυτή είναι και η φιλοσοφία μου σαν προπονητής. Την ευθύνη την αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου εγώ. Εσείς κάνατε τα πάντα και προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα μπαράζ. Είναι χρήσιμο αυτή την στιγμή να μην ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε. Μια ομάδα που είχε στόχο την 4αδα του πρωταθλήματος. Γνωρίζαμε όλοι ότι είχαμε ένα περιορισμένο ένα περιορισμένο αριθμητικα ρόστερ. Νεανικό ρόστερ και ελλείψεις σε συγκεκριμένες θέσεις. Ζητήσαμε από νεαρά παιδιά να υπερβάλλουν εαυτούς και το έκαναν. Αυτό το κατάφεραν τα παιδιά χάρη στην σωστή λειτουργία που εξασφάλισε η διοίκηση (καμία σχέση με άλλες χρονιές). Καταφέραμε να τελειώσουν στην καλύτερη θέση στην ιστορία της ομάδας και να είμαστε ακόμα υποψήφιοι για την Α2 κατηγορία της σεζόν 2019-2020. Εγώ προσωπικά ειλικρινά πιστεύω ότι ή στάση του Ανατόλια τιμά το άθλημα. Εν τέλει όσο εμπλεκόμαστε στο μπασκετικό γίγνεσθαι υπηρετούμε το μπάσκετ. Δεν σκεφτήκαμε ποτέ μισαλλόδοξα , δεν χαρήκαμε με την ήττα αντιπάλου ή τον τραυματισμό κάποιου παίκτη, δεν περιμέναμε αντίπαλο να κερδίσει για εμάς και το σύνολο των προπονητών που έφευγαν από το ΔΑΚ Αγρινίου όχι μόνο δεν εξέφρασαν κανένα παράπονο αλλά εγκωμίαζαν την ατμόσφαιρα και την φιλοξενία, σε αντίθεση με εμάς που σε εκτός έδρας αγώνες γίναμε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων. Παράγοντες να μας επιτίθενται , εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο για να διακοπεί ο αγώνας και αντιπάλου με την οποία ιδιότητα έφεραν να θέλουν να προπηλακίσουν μέλη της αποστολής μας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται

-Θα ήθελα να σταθούμε λίγο στο κομμάτι της διαιτησίας. Πολλές φορές μιλήσατε για αυτή, εκφράσατε προβληματισμούς κατά την διάρκεια της χρονιάς. Νιώθετε δικαιωμένος από τα λεγόμενα σας στο κομμάτι αυτό.

Εμείς είμαστε καθαροί και παίζουμε πάνω στο τραπέζι. Δεν μπορεί να μας προσάψει κάτι διαφορετικό και όταν χάνουμε αναγνωρίζουμε την ήττα μας και δεν ψάχνουμε για φαντάσματα . Το να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας η να περιμένουν από εμάς να βγάλουμε τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στην φόρα δεν θα το πράξουμε. Είναι πασιφανέστατο τι συνέβη πολλές φορές. Οι ενδείξεις είναι πάμπολλες. Είτε αν αναλύσουμε καταστάσεις και συμπεριφορές. Εμείς αποδείξαμε ότι ακόμα και έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν κάποιοι άλλοι τα κατάφεραν με διαφορετικό τρόπο δεν νομίζω ότι τιμά ούτε αυτούς , ούτε και το άθλημα που υπηρετούμε. Στον βαθμό που οι ενδείξεις ισχύουν και αρμόδια όργανα πρέπει να το κοιτάξουν ας το πράξουν. Εγώ κάνω διαπιστώσεις που πολύς κόσμος έχει κάνει απλά εγώ λόγω της θέσης μου έχω δημόσιο βήμα και τις εκφράζω.

-Κοιτάζοντας πίσω στην χρονιά που πέρασε διαπιστώνεις λάθη που έχεις κάνει. Που αν είχες την ευκαιρία θα γύρναγες το χρόνο για να μην ξαναγίνουν;

Προφανώς και έγιναν λάθη τα οποία εγώ αναλαμβάνω γιατί εγώ είμαι ο προπονητής. Αλλά αυτό σε καμία περίπτως δεν ακυρώνει την προσπάθεια των αθλητών , την πορεία της ομάδας και την γενικότερη εικόνα και το κέρδος που είχε το Αγρινιώτικο μπάσκετ την φετινή σεζόν. Τα όποια λάθη μπορεί να έγιναν θα χρήσουν αναλύσεως έτσι ώστε την νέα σεζόν να προετοιμαστούμε καλύτερα και να μην υποπέσουμε στα ίδια λάθη.

-Αυτό που συνέβη με τον κόσμο την Κυριακή που μας πέρασε στο ΔΑΚ και το χειροκρότημα στο τέλος είναι το μεγαλύτερο κέρδος αυτή της ομάδας;

Σαφέστατα είναι με διαφορά το μεγαλύτερο κέρδος της φετινής χρονιάς και το μπάσκετ της πόλης μας. Λαμβάνοντας υπόψην το 2011 που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια στον Α.Ο.Αγρινίου παίζαμε μεταξύ συγγενών και φίλων. Προχωρώντας αυτή η ομάδα στα μονοπάτια της Γ Εθνικής και μετά της Β απέκτησε περισσότερους φίλους, είχαμε περισσότερο κοινό αλλά σε καμιά περίπτωση αυτό που ζήσαμε την προηγούμενη Κυριακή δεν το ζήσαμε ποτέ στο ΔΑΚ Αγρινίου και είναι η μεγαλύτερη δικαίωση για όλες τις διοικήσεις διαχρονικά που έβαλαν το λιθαράκι τους και προσωπική δικαίωση και των δυο προέδρων του Ντίνου Τσιαμάκη και του Περικλή Γερμανού γιατί αυτοί κατάφεραν να φέρουν την ομάδα από την Γ Εθνική στην … Α2.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται, παπούτσια και κουστούμι

-Το συμβόλαιο σου λήγει μετά τον αγώνα με το Τρίτωνα. Τι γίνεται από εκεί και πέρα.

Το συμβόλαιο λήγει. Θα γίνουν οι συζητήσεις μετά τον αγώνα με τον Τρίτωνα. Θα μιλήσουμε με την διοίκηση . Η επιθυμία η δικιά μου δεν χρειάζεται να την διατυπώσω. Οι πράξεις μου έχουν δείξει πόση αγάπη έχω για την ομάδα, τους ανθρώπους της, την πόλη γενικότερα. Θα ήθελα να μείνω και την επόμενη σεζόν αλλά αν δεν παραμείνω δεν θα είναι με δική μου υπαιτιότητα.

-Νιώθεις την αποδοχή του κόσμου της Πόλης του Αγρινίου;

Ο οποιοσδήποτε επαγγελματίας που σέβεται την δουλειά του τυγχάνει αποδοχής. Βέβαια η προπονητική είναι μια δουλειά που πρέπει να είσαι έτοιμος να αποδεχθείς και την αποδοχή και την απόρριψη. Εγώ τόσα χρόνια κατάφερα με όλες τις διοικήσεις αλλά κυρίως με την διοικήση Τσιαμάκη- Γερμανού να έχω εξαιρετικούς συνεργάτες και αθλητές και να έχω την αποδοχή αυτή. Είναι μια αίσθηση πολύ όμορφη που βιώνω στην καθημερινότητα μου. Έχω δουλέψει σε υψηλότερο επίπεδο προπονητικά αλλά θεωρώ ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα μου είναι ότι πήραμε μια ομάδα από το Α τοπικό και την φέραμε προ των πυλών της Α2 και όλο αυτό το δημιούργημα τυγχάνει μια ευρείας αποδοχής από το φίλαθλο κοινό και όχι μόνο.

-Για το Camp που διοργανώνει η ομάδα για δεύτερη χρονιά 7-10 Ιουνίου;

Είναι ένα Camp που γίνεται για δεύτερη χρονιά όπως είπατε. Την πρώτη χρονιά πήγαμε αρκετά καλά και ευελπιστούμε να φέρουμε περισσότερα παιδιά στο γήπεδο και να μυηθούν στα μυστικά του αθλήματος και να αποκτήσουν μπασκετικά ερεθίσματα από καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου και γενικά να περάσουν ένα όμορφο τετραήμερο. Περισσότερα θα πούμε για αυτό μετά το ματς με τον Τρίτωνα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Και για κλείσιμο θα ήθελα να πω δυο πράγματα: Αν είχα εισακουστεί παλιότερα σε κάποια πράγματα η ομάδα του Α.Ο. Αγρινίου θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο πολύ νωρίτερα από ότι τώρα. Δυστυχώς κάποιοι έκριναν με τα δικά τους μέτρα και σταθμά τα οποία ναι μεν είναι σεβαστά αλλά καθυστέρησαν την ανέλιξη της ομάδας. Για να μην παρελθοντολογούμε σημασία έχει ότι μια ομάδα ανθρώπων φέτος κατάφερε να φτάσει πολύ ψηλά την ομάδα. Είμαι σίγουρος πως έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας όπως επίσης είμαι σίγουρος ότι αυτή η ομάδα δεν υπήρξε ποτέ αχάριστη σε αντίθεση με κάποιους που εργάστηκαν σε αυτή αλλά εν τέλει αποδείχθηκαν πολύ φθηνοί.

Μιχάλης Σταμουλάκης

 

leivadas banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr