Monday, 27 May 2019

Κέρκυρα: Κώστας Μακρίδης: Τα 'πισώπλατα' μαχαιρώματα τα ένιωσα από ανθρώπους της δικής μου ομάδας

Jul 04, 2018

O άνθρωπος που στο συντριπτικό ποσοστό οφείλεται η άνοδος του Κερκυραϊκού μπάσκετ δεν είναι άλλος από τον Κώστα Μακρίδη. Ο Κερκυραίος επιχειρηματίας είναι άνθρωπος που μέσες άκρες δεν υπάρχουν. Η τον συμπαθείς ή τον αντιπαθείς. Σε καμία περίπτωση όμως δεν περνάει αδιάφορος. Το basket247.gr εξασφάλισε την πρώτη μεγάλη συνέντευξη του παράγοντα του Φαίακα.

Ξεκινάμε με τα βασικά και τα πιο …αθώα. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς παραγοντικά με το μπάσκετ;

Πάντα αγαπούσα το μπάσκετ και ήθελα να ασχοληθώ με τα κοινά....σαν παράγοντας ασχολήθηκα πριν από 6 χρόνια με τον κερκυραϊκό οπού βγήκαμε 1 στο βόρειο όμιλο της ΕΣΚΑΒΔΕ...αλλά η τότε διοίκηση αποφάσισε να μην κατεβούμε στα μπαράζ...αυτό με έκανε να σταματήσω από τον ΚΓΣ.

Υπήρξαν άνθρωποι που προσπάθησαν να σε απωθήσουν με το να ασχοληθείς με το μπάσκετ;

Όχι αλλά ότι και να γινόταν ήμουνα αποφασισμένος να το κάνω.

Το ξεκίνημα έγινε από τους Ιππότες Κέρκυρας. Εκεί είχαμε την πρώτη σύγκρουση με τον ιδρυτή της ομάδας να αφήνει αιχμές εναντίον σου και τον τρόπο που πάρθηκε η ομάδα.

Πριν 3 χρόνια ο κ.Κοσμας πουλούσε την ομάδα Ιππότες και ήρθαμε σε μια συμφωνία και έτσι ανέλαβα την συγκεκριμένη ομάδα....δεν είχα καμία κόντρα με τον Νίκο...απλώς έχω άλλη φιλοσοφία σαν παράγοντας.

Ανεβαίνει η ομάδα Α ΕΣΚΑΒΔΕ και μετονομάσετε σε Κέρκυρα BC. Εκεί φέρνεις παίκτες αξίας και φτάνουμε στα playoffs με την υπόθεση Εργινουσάκη; Γνώριζες από την αρχή της σεζόν για αυτό το θέμα;

Όλες οι ομάδες χρησιμοποιούν το basketball club...το οποίο για μένα είναι ωραία στα αυτιά του φιλάθλου...περνούμε ότι καλύτερο σε έμψυχο υλικό και ανεβαίνουμε στην Γ Εθνική κατηγορία,οπού σκάει σαν βόμβα η περίπτωση Εργινουσάκη,δεν γνώριζα από την αρχή τίποτα, γιατί πίστευα ότι ήρθε σαν φοιτητής και για 4 χρόνια...δικαιώνεται η ομάδα στο ΑΣΕΑΔ κάτι που κανένας δεν το περίμενε...αλλά ας τα αφήσουμε αυτά.

Φωτογραφία του Kostas Makridis.

Η ομάδα μετά από περιπέτειες δικαιώνεται και ανεβαίνει Γ Εθνική. Νέα σύγκρουση με τον μέχρι πρότινος προπονητή της ομάδας Γιάννη Μούτσο με εκατέρωθεν βαριές εκφράσεις.

ο Μουτσος είναι ένα πολύ καλό παιδί και προπονητής, λυπάμαι που δεν είναι στην ομάδα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ξανασυνεργαστουμε κάποια μέρα γιατί είναι δουλευταράς

Σεζόν 2017-2018 ένωση με τον Φαίακα Κέρκυρας. Ο ίδιος όμως έχεις δηλώσει παιδί του Κερκυραϊκού όπως και ο άμεσος συνεργάτης σου Ηλίας Χατζής. Βρήκες κλειστές πόρτες εκεί και για ποιο λόγο πιστεύεις.

Εγώ δεν είχα ανάγκη να κάνω καμία συνεργασία, αλλά πίστευα ότι για να προχωρήσεις χρειάζεται να είναι ενωμένο το νησί. Δυστυχώς όμως οι παράγοντες είναι ακόμη στην ΕΣΚΑΒΔΕ.

Ξεκινάει η σεζόν η ομάδα πάει φούλ για Β Εθνική αλλά παρόλα αυτά βλέπουμε κάποιες εσωτερικές κόντρες ακόμα και με μέλη της διοίκησης του Φαίακα με αποκορύφωμα το ματς-γιορτή κόντρα στην Νικόπολη. Θα μπορέσει να λειτουργήσει το μοντέλο και στην απαιτητική κατηγορία της Β Εθνικής η θα έχουμε θέμα;

Δεν μπορείς να έχεις άποψη χωρίς να πληρώνεις και να θέλεις να περάσει το δικό σου, μόνο και μόνο από εγωισμό. Η ομάδα είχε γίνει από εμένα και μετά ήρθε ο κ.Κοντογιαννης. Είχαμε ένα καλό πρόγραμμα το εκμεταλλευτήκαμε και φτάσαμε στην άνοδο. Εγώ πάντα λέω ο παράγοντας πρέπει να είναι στην αφάνεια. Αν δεν μείνουν οι Κερκυραίοι που αξίζουν και αυτοί που παίζουν εκτός π.χ Παλλης η ομάδα δεν έχει μέλλον, πρέπει να έχει κερκυραϊκό στοιχείο, να παίζουν και για την φανέλα. Χάρηκα όταν είδα τον Ματενιδη να πανηγυρίζει σαν τρελός την νίκη με τον Βόλο. Εκεί δικαιώθηκε ότι έκανα μια μεταγραφική επιτυχία. Γιατί είναι πιο σπουδαίο ο χαρακτήρας του παίκτη από την αξία του. Για την νέα σεζόν εγώ αν δεν βάζω ισότιμα με τους άλλους παράγοντες ποτέ δεν θα επιβάλω άποψη. Είμαι πολύ τίμιος στις ανθρώπινες σχέσεις. Δυστυχώς όμως δεν είναι όλοι έτσι. Μια ομάδα για να πετύχει πρέπει να είναι παρέα και προσφέρουν όλοι οικονομικά για αυτά τα περιβόητα οδοιπορικά. Δεν μπορεί σε συμβούλιο να μιλάς για οικονομοτεχνική μελέτη της χρονιάς και ένας να κοιτάζει το νταβάνι και άλλος το κινητό του και να θέλεις να έχεις άποψη. Τα λέω αυτά γιατί ο παράγοντας πρέπει να είναι παράγοντας . Με το ΘΑ δεν γίνονται ομάδες. Πρέπει όλοι να έχουν ανησυχίες και να δουλεύουν για την ομάδα. Για μένα δεν περισσεύει κανείς, αλλά πρέπει να αποφασίζουν αυτοί που κληρώνουν και ξέρουν μπάσκετ και έχουν παραστάσεις.

Γιατί δεν ακολουθούσες φέτος την ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια;

Λόγω φόρτου εργασίας.

Έχεις μια σχέση αγάπης με το ΑΣΕΑΔ η είναι ιδέα μου; Κάθε χρόνο κάτι θα γίνει και θα είσαι εκεί;

Ο κάθε παράγοντας πρέπει να προστατεύει την ομάδα του και αυτό έκανα και με το ΑΣΕΑΔ

Ο κόσμος της Κέρκυρας έχει ανταποκριθεί κατά τη γνώμη σου σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται να πάει ψηλά μια ομάδα από τo νησί.

Ο κόσμος της Κέρκυρας έχει ανταποκριθεί. Θέλει και αυτός το χρόνο του γιατί όλοι αυτοί που ασχολήθηκαν με το χώρο τους έκαναν να ξεχάσουν τι σημαίνει μπάσκετ. Πηγαίναμε μέχρι την Ηγουμενίτσα και χάναμε. Κερδίζαμε μια φορά την πενταετία στα Γιάννινα, άρα ο κόσμος θέλει το χρόνο του, να πιστέψει την ομάδα και να δει νέα παιδιά από την Κέρκυρα να στελεχώνουν την ομάδα. Αυτό είναι και το παράπονο μου. Οι ακαδημίες είναι πολύ πίσω, δεν έχουν παίκτες, τα παιδιά δεν ξέρουν τα βασικά. Σήμερα κανένα παιδί εφηβικού, παιδικού δεν μπορεί να φορέσει φανέλα, από καμία ομάδα του νησιού, έχουμε μείνει πίσω σε αυτό το κομμάτι και σαν Φαίακας, έχουμε λίγα παιδιά, πρέπει ένα σοκ για να πάρει μπροστά αυτό το μαγαζί γωνία που λέγεται Φαιακας, πρέπει να στελεχωθεί με προπονητές που έχουν παραστάσεις από ακαδημίες, πρέπει να αντιγράψουμε άλλες ακαδημίες από την Ελλάδα και να μάθουμε. Θέλει camp....promotion...3on3, υλικο μπασκετικο, και αναβάθμιση το γήπεδο μας στις Κουλίνες. Και το πιο βασικό όχι προπονητές που κοιτάζουν το ρολόι, δηλ. δημοσίους υπαλλήλους.

Φωτογραφία του Stefanos Nedelkos.

Δείχνεις ότι έχεις μεγάλο πρόβλημα με τα μέλη της ΕΣΚΑΒΔΕ… από πού πηγάζει η κόντρα αυτή;

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την ΕΣΚΑΒΔΕ, μου είναι αδιάφορο τι πιστεύουν...μόνο η πρόοδος του μπάσκετ με ενδιαφέρει. Οι καρέκλες είναι για τα βιογραφικά.

Τον συμπαθείς τον IBC;

Ο IBC είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα και την σέβομαι. Το μόνο που με ενοχλεί είναι που μέχρι σήμερα έχουν την φωτογραφία του παίκτη Εργινουσακη στο site λες και έχει κάνει τι....Έχουν ξεχάσει ότι η ψυχή των παιδιών μας είναι πάνω από τις νίκες και τα εγώ μας.

Με το γήπεδο της Κέρκυρας που είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με την πορεία της ομάδας (κοινώς έχει τα χάλια του) θα ασχοληθεί κανείς πιστεύεις;

Το ΕΑΚ Κέρκυρας είναι σε τραγική κατάσταση. Είναι και αυτό μια συνέχεια της πολιτικής του τόπου μου.

Γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση αγνοεί συστηματικά της εκκλήσεις των ανθρώπων του αθλητισμού στην Κέρκυρα για βελτιώσεις των αγωνιστικών εγκαταστάσεων.

Προφανώς έχουν άλλα πιο σημαντικά θέματα να ασχοληθούν από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που αποτελούν πνοή για χιλιάδες ανθρώπους.

Σε αυτά τα τρία χρόνια που ασχολείσαι παραγοντικά με το μπάσκετ έχεις αισθανθείς πισώπλατα μαχαιρώματα ακόμα και από ανθρώπους που υποτίθεται ότι είστε από την ίδια μεριά.

Έχω αισθανθεί πισώπλατα μαχαιρώματα στο χώρο, αλλά όλα μέσα από την ομάδα που στήριζα μέχρι θανάτου, αλλά δεν με αγγίζει τίποτα. Είναι γατάκια όλοι όσοι πάνε και κατηγορούν πίσω σου.

Νιώθεις ότι κάποιοι προσπαθούν να βγουν στον αφρό μέσα από σένα. Κοινώς με τα λεφτά σου να γίνουν πρώτοι μάγκες;

Δεν ξέρω αν κάποιος θέλει να βγει στον αφρό με τις πλάτες μου και με τις επιτυχίες που μας βοήθησε ο Θεός να έχουμε. Αλλά δεν με ενδιαφέρει . Μαγκας δεν γίνεσαι με τις πλάτες άλλου, μικρός άνθρωπος γίνεσαι.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρο που έχεις για το μπάσκετ της Κέρκυρας;

Το όνειρο μου για το μπάσκετ στο νησί είναι να μπει η Κέρκυρα στο μπασκετικο χάρτη και ο κάθε προπονητής να μην αφήνει κομμένη γη πίσω του.

Κάποια αινιγματικά ποσταρίσματα σου στο facebook έδειχναν και διάθεση αποχώρησης από το μπάσκετ. Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο;

Δεν σκέφτομαι να αποχωρήσω από τον χώρο. Απλά θέλω να δω αυτό που δεν βλέπουν οι άλλοι.

Ποιοι παράγοντες και από ποιες ομάδες σου έκαναν την καλύτερη εντύπωση αυτά τα τρία χρόνια και ποια την χειρότερη.

Ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου της Νίκης Βόλου εξαιρετικός . Ο Μάντζιος του ΠΑΣ, ο Αγγελόπουλος του Ίκαρου Καλλιθέας. Φίλοι καλοί. Κακή εντύπωση μου έκαναν οι παράγοντες του Παναιτωλικού, που για δικούς τους λόγους μας προπηλάκισαν.

Ο Επίλογος δικός σου. Τι θα ήθελες να πεις στους ανθρώπους που ασχολούνται με το μπάσκετ της Κέρκυρας (παίκτες, προπονητές και παράγοντες) για το αύριο του αθλήματος στο νησί.

Εύχομαι αυτό που ονειρεύτηκα να προχωρήσει και να δούμε το Φαιακα όσο πιο ψηλά γίνεται, με ταπεινότητα, με αγάπη, δίχως ζήλεια, και με μεγάλη αγάπη για τα παιδιά της Κέρκυρας.

Μιχάλης Σταμουλάκης

leivadas banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr