Tuesday, 11 December 2018

Φοίβος Γυμνόπουλος: Η επόμενη μέρα μου έχει… πολύ μπάσκετ

Jun 04, 2018

Ο Αίαντας Ευόσμου παρουσίασε ενα καταπληκτικό σύνολο στον βόρειο όμιλο της Γ Εθνικής. Νέα παιδιά γεμάτα όρεξη για μπάσκετ πλαισιωμένα από 3 έμπειρους παίκτες έπαιξαν πολύ ωραίο μπάσκετ και κέρδισαν την εκτίμηση του φίλαθλου κόσμου και των αντιπάλων. Στα χνάρια της ανδρικής και η under21 του συλλόγου. Υπεύθυνος για όλα αυτά ήταν ο Φοίβος Γυμνόπουλος που στην πρώτη του χρονιά σαν προπονητής μεταλαμπάδευσε βασικές αρχές που είχε στην σπουδαία καριέρα του σαν αθλητής και άφησε το στίγμα του στην ομάδα του Αίαντα. Ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης μίλησε στο basket247.gr για τον απολογισμό της χρονιάς και την επόμενη μέρα του στο μπάσκετ.

1)Για τον απολογισμό της χρονιάς

Ήταν μια χρονιά που πήραμε την απόφαση να στηριχτούμε σε νέα παιδιά 19χρονα και 20Χρονά κατά βάση, χωρίς εμπειρία σε ανδρικά πρωταθλήματα αλλά με αποκλειστικό κριτήριο την όρεξη τους για δουλειά και την δίψα για διάκριση. Με 3 μόνο άνδρες που οι δυο είχαν μεγάλη εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες και μπόρεσαν να προσαρμοστούν (δεν είναι εύκολο) στο νεανικό και χωρίς εμπειρία ρόστερ της ομάδας. Η μεγαλύτερη επιβράβευση για μένα και την φετινή πορεία της ομάδας που στηρίχτηκε στην πολύ δουλειά είναι πως όλοι οι παίκτες μας είναι πλέον στόχοι ομάδων μεγαλύτερων κατηγοριών και κάποιοι μέσα στην χρονιά κίνησαν το ενδιαφέρον για τα αναπτυξιακά προγράμματα των εθνικών ομάδων. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για μένα.

2)Πως καθοδήγησες τους νέους παίκτες πράγμα δύσκολο για ένα νέο προπονητή. Πως ήταν το κομμάτι της εμπειρίας του προπονητή;

Η προσέγγιση μου στους παίκτες μου κ γενικα στους ανθρωπους δεν εχει να κανει με την ιδιότητα μου (παίκτης,προπονητής) αλλα με αποκλειστικό γνώμονα τις αρχές κ τις αξίες που εχω στην ζωή μου. Εκει στηρίχτηκα στην πρώτη μου χρονια σαν προπονητής κ η σχέση με τους παίκτες μου ηταν χτισμένες σ αυτήν την βάση εμπιστοσυνη,τιμιότητα αληθεια. Έννοιες που προσωπικά θεωρώ χτιζουν μια ΟΜΑΔΑ.Οδηγός μου και οι συμβουλές μου στα νέα παιδία είχαν να κάνουν με τα βιώματα μου και τις εμπειρίες μου τόσα χρόνια στα γήπεδα. Όλα τα λάθη και οι παρορμητικές κάποιες φορές συμπεριφορές μου, που πήγαζαν από το πάθος μου για νίκη και διάκριση της εκαστοτε ομαδας μου. Τώρα σαν προπονητής είναι οι κόκκινες γραμμές για τους παίκτες μου.(νεύρα, διαμαρτυρία σε διαιτητές ,αντεγκλήσεις με αντιπάλους). ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα απαγορεύω δια ροπάλου στους αθλητές μου. Άλλωστε οι άνθρωποι πρέπει να μαθαίνουν από τα λάθη τους και αυτό είναι πολύ χρήσιμο για την συνέχεια τους.

3)Η επόμενη μέρα σου για το μπάσκετ;

Η απόφαση που πήρα πέρσι το καλοκαίρι είναι να συνεχίσω το ταξίδι μου στο μπάσκετ ως επαγγελματίας προπονητής. Τα βασικά στοιχεία του οποίου θεωρώ πως πρέπει να είναι η παιδαγωγικότητα(σε όλες τις μορφές της) και η Εργατικότητα. Τώρα για μένα η επόμενη μέρα έχει να κάνει στην σκέψη μου με την περαιτέρω επιμόρφωση μου σε όλα τα επίπεδα πάνω στο μπάσκετ (διάβασμα, παρακολούθηση σεμιναρίων, ταξίδια για μπάσκετ) θα μιλήσω με τον Αίαντα ο οποίος έχει και τον πρώτο λόγο στις σκέψεις μου.

Μιχάλης Σταμουλάκης

leivadas banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr