Κούκοτς: «Δεν μπορώ να συγκρίνω τη δική μου γενιά στο ΝΒΑ με αυτή των Γιόκιτς, Ντόντσιτς και Αντετοκούνμπο»

May 19, 2021

Ο Τόνι Κούκοτς ετοιμάζεται να ενταχθεί στο Hall Of Fame του 2021 και στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε συνέκρινε τη δική του γενιά των ευρωπαίων παικτών με τη τωρινή, ενώ, αναφέρθηκε και στην προσαρμογή του στο ΝΒΑ.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κροάτης θρύλος:

«Δεν μου αρέσει να βαθμολογώ τον εαυτό μου και είναι δύσκολο να το κάνω αυτό. Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι η γενιά μου στην πρώην Γιουγκοσλαβία ήταν ξεχωριστή. Ήμουν τυχερός που έπαιξα με αυτά τα παιδιά. Βέβαια από την άλλη πλευρά, δεν παίξαμε ποτέ εναντίον του Γιόκιτς, του Γιάννη, του Ντόντσιτς. Οπότε είναι δύσκολο να πούμε ποιος ήταν ο καλύτερος. Σίγουρα όλοι μας αφήσαμε το σημάδι του ευρωπαϊκού μπάσκετ στην παγκόσμια σκηνή», σχολίασε ο Κούκοτς.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στο ΝΒΑ και στους Τζόρνταν και Πίπεν: «Ίσως να με βοήθησε ότι στην πρώτη μου χρονιά δεν ήταν ο Τζόρνταν στους Μπουλς γιατί είχα περισσότερα λεπτά στο παρκέ και στο φυσικό μου ρόλο. Όταν πήγα στο ΝΒΑ μου είπαν ότι πρέπει να βάλω όγκο. Αν έδινα στον εαυτό μου 2-3 χρόνια πριν πάω στο ΝΒΑ θα ήταν πιο εύκολη η προσαρμογή του κορμιού του στη λίγκα. Κάνοντας το αυτό για ένα χρόνο έχασα το… αέρινο στυλ που είχα. Δεν μπορούσα να τρέξω τόσο γρήγορα όσο στην Ευρώπη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μάικλ και τον Σκότι Πίπεν που με έκαναν να δίνω το καλύτερο μου εαυτό σε κάθε ματς και σε κάθε προπόνηση».

 

Basket247team.gr

Πρώτα το μπάσκετ-Φασούλας

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr