Ζντοβτς: «Προσπαθώ να αποφεύγω τα ξεσπάσματα»

Oct 12, 2021

Η Ζαλγκίρις Κάουνας παρουσίασε τον νέο της προπονητή, Γιούρε Ζντοβτς και ο Σλοβένος προπονητής ρωτήθηκε για τα πολλά ξεσπάσματα που είχε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ΑΕΚ.

 

 

Όσα είπε ο τεχνικός της Ζαλγκίρις:

«Προσπαθώ να αποφεύγω τα ξεσπάσματα αυτά. Δουλεύω πάνω σε αυτό με τον εαυτό μου. Τα τελευταία χρόνια δεν είχα τέτοια περιστατικά. Δεν νιώθω πως δείχνω ασέβεια στους παίκτες και όταν ξεπερνώ τα όρια πάντα απολογούμαι. Δεν έχω πρόβλημα, ακόμη κι αν ένας παίκτης φωνάξει σε μένα. Ο αθλητισμός είναι γεμάτος συναισθήματα και είναι αδύνατο να τον καταλάβεις χωρίς τέτοια. Τέτοιες καταστάσεις μάς κάνουν πιο δυνατούς. Φυσικά τα πράγματα αλλάζουν, έχει έρθει μια νέα γενιά και πρέπει να δουλέψει ο καθένας με τον εαυτό του για να το καταλάβει».

Για τα ΜΜΕ και αν του προσθέτουν πίεση ανέφερε: «Μου θυμίζει την Ελλάδα, όπου ο κόσμος επίσης ήταν γεμάτος ενθουσιασμός με το μπάσκετ. Εκεί το άθλημα ήταν νούμερο ένα πριν λίγα χρόνια. Χαίρομαι που υπάρχει τόσος κόσμος, με βοηθά να καταλάβω πόσο σημαντικό είναι το μπάσκετ για μας. Δεν μου προσθέτει επιπλέον πίεση όμως. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου είναι πως συχνά βάζω εγώ υπερβολική πίεση στον εαυτό μου γιατί θέλω πάντα να κερδίζω. Αυτό συνέβαινε και όταν ήμουν παίκτης».

Για τις προτεραιότητες του δήλωσε: «Πρώτον, έχουμε ένα πρόβλημα με τον ψηλό. Ο Λοβέρν θα λείψει καιρό και πρέπει να βρούμε αντικαταστάτη. Δεύτερον, θα πρέπει να προσαρμοστεί η ομάδα στη φιλοσοφία μου. Δεν λέω πως η φιλοσοφία ήταν κακή, αλλά πρέπει η ομάδα να μάθει να παίζει όπως θέλω εγώ. Ζητάω πολλά από τους παίκτες, αλλά έχουμε την ποιότητα να τα καταφέρουμε. Θα πρέπει οι αλλαγές να γίνουν σταδιακά και όχι μαζεμένες γιατί οι παίκτες θα μπερδευτούν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr