«Μέτρα λιτότητας στην Μπαρτσελόνα με πλάνο τριετίας για κάλυψη... πολλών εκατομμυρίων» (pic)

Nov 16, 2022

Σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης... εκ των έσω μπαίνει η Μπαρτσελόνα, η οποία με σχέδιο που κατέστρωσε καλείται να εξοικονομήσει 15 εκατομμύρια ευρώ στην επόμενη τριετία.

 

 


Τα οικονομικά προβλήματα της ενιαίας Μπαρτσελόνα είναι γνωστά τα τελευταία χρόνια, με τους «Μπλαουγκράνα» να εξοικονομούν σε βάθος τριετίας 15 εκατομμύρια ευρώ, μειώνοντας αρκετά το budjet στο μπάσκετ, το χαντμπολ, το φούτσαλ το χόκεϊ και μερικά ακόμη μη - επαγγελματικά αθλήματα της, όπως υποστηρίζει το RAC1.

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οργανισμός την ωθεί στο να δημιουργήσει πλάνα λιτότητας για όλα της τα αθλήματα, με τα προαναφερθέντα αθλήματα, να φτάνει μέχρι την πρώτη ομάδα οι περικοπές και οι μειώσεις.

Το άθλημα με μεγαλύτερη, ομολογουμένως αρνητική, επιρροή θα είναι το μπάσκετ. Σύμφωνα με το 2PlayBook, το μπάτζετ των Καταλανών στο μπάσκετ την περσινή σεζόν ήταν στα 36 εκατ. ευρώ, 2 μύρια παραπάνω από την σεζόν 2020-2021.

Όπως είναι λογικό, το χόκεϊ θα είναι το άθλημα με την λιγότερη αρνητική επίδραση των μέτρων λιτότητας στην Ισπανική ομάδα, ενώ οι περικοπές αυτές δεν θα αφορούν προφανώς μόνο παίκτες και προσωπικό, αλλά και την μεταφορά και την διαμονή των τμημάτων της σε εκτός έδρας αναμετρήσεις, στην Ισπανία και στο εξωτερικό.

Όπως υποστηρίζει το 2PlayBook, η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να καλύψει μια "τρύπα" 2 εκατομμυρίων ευρώ από την προηγούμενη σεζόν στο τμήμα μπάσκετ, με το μπάτζετ να φτάνει τα 30 εκατομμύρια, ενώ οι συνολικές οφειλές κατά... πολλών από τον Ισπανικό σύλλογο, ξεπερνάει τα 115 εκατομμύρια ευρώ, στην τετραετία.

 

 

 

 

Άκης Γεωργαντάς

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr