Μπαρτζώκας: «Αξίζαμε να κερδίσουμε, ίσως ήμουν σκληρός μετά την Εφές»

Nov 19, 2021

Ευχαριστημένος για την αντίδραση των παικτών του Ολυμπακού ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που δανείστηκε ατάκα του Ουόκαπ για να πει πως «όποιος κάνει μούτρα δεν μπορεί να παίξει καλά στην Ευρωλίγκα.

 

 

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου του Έλληνα τεχνικού:

«Μετά την σκληρή ήττα από την Έφες αντιδράσαμε. Ήμασταν πολύ αποφασιστικοί από το πρώτο λεπτό. Η εμφάνισή μας στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν πραγματικά καλή σε άμυνα και επίθεση. Δώσαμε τον τόνο πως ήρθαμε για να κερδίσουμε. Συγχαρητήρια στον κόσμο και τους παίκτες. Κάναμε σοβαρό παιχνίδι και αξίζαμε να κερδίσουμε».

Για την διαχείριση των φάουλ σε σχέση με άλλα ματς: «Η μία πλευρά λέει ότι μία ομάδα που πρέπει να κερδίσει τίτλους πρέπει να κάνει δυνατά φάουλ αλλά όχι αντιαθλητικά. Πρέπει να γλιτώνουν από εύκολα καλάθια στο τρανζίσιον για να μην βρίσκει ρυθμό. Δουλεύουμε στις λίγες προπονήσεις και τα μίτινγκ. Η άλλη πλευρά λέει ότι αυτή είναι η Ευρωλίγκα, την μία αγωνιστική πετάς και την άλλη εξαφανίζεσαι. Οι παίκτες δεν είναι μηχανές. Δεν είναι εύκολο για αυτό και κάποιες φορές "παραδίνονται"».

Για τον Ντόρσεϊ: «Είχε πάρει 2-3 τραβηγμένες επιθέσεις. Του ζήτησα να αφήσει το παιχνίδι να έρθει πάνω του και πως θα έβρισκε ανοιχτά σουτ, αν κυκλοφορούσαμε την μπάλα γρήγορα. Δεν έπρεπε να πιέζεται, είχε έξτρα κίνητρο απέναντι στην πρώην ομάδα του. Έπρεπε να αφήσει το παιχνίδι να έρθει σε αυτόν, όχι να το εξωθήσει.

Για την αντίδραση στο α' δεκάλεπτο: «Μετά το χειρότερο δεκάλεπτο κάναμε το καλύτερο. Αυτό δείχνει χαρακτήρα. Θίχτηκε ο εγωισμό μας. Ίσως ήμουν σκληρός με τους παίκτες μετά την Εφές αλλά χαίρομαι όταν μία ομάδα βγάζει αντίδραση και παίζει με υπηρηφάνεια».

Για τον ΜακΚίσικ: «Δεν θέλω να κάνω ατομική κριτική, του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Φέτος παίζει λιγότερο αλλά σε περισσότερα παιχνίδια. Έχει χτιστεί διαφορετικά η ομάδα. Είναι όλοι σημαντικοί. Ο Ουόκαπ είχε πει ότι όποιος κάνει μούτρα δεν μπορεί να παίξει καλά στην Ευρωλίγκα. Αν κάποιος είναι στενοχωρημένος θα φανεί στην απόδοσή του. Απαιτείται πνευματική συγκέντρωση. Είναι θετικό ο Σακίλ».

Για την αγωνιστική εικόνα συνολικά: «Είναι απλοϊκή πρακτική ότι εντός είμαστε καλοί και εκτός κακοί. Δουλειά του σταφ είναι να προετοιμάζει το κάθει παιχνίδι. Το διαφορετικό σε σχέση με πέρσι είναι ο κόσμος. Κανείς δεν πιστεύει ότι είμαστε μία ομάδα που θα κυριαρχήσει. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά κάθε βράδυ, να κάνουμε περισσότερα φάουλ, να καταλάβουν οι παίκτες τους ρόλους τους. Δεν υπάρχει κανείς με 30-32' χρόνο στο γήπεδο. Πρέπει σε λιγότερο χρόνο να είσαι πάρα πολύ αποτελεσματικός».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr