Λυκογιάννης για Σάσαρι: «Αν δεν παίξουμε άμυνα, δεν έχουμε τύχη»

Oct 18, 2022

Για τα στοιχεία που πρέπει να δείξει ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Ντινάμο Σάσαρι (19/10, 19:30) αναφέρθηκε ο Άρης Λυκογιάννης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη σημερινή media day του Δικεφάλου...

Αρχικά ανέφερε για τη Σάσαρι: «Είναι μια ομάδα, η οποία σε ατομικά χαρακτηριστικά, έχει εφάμιλλο ταλέντο ή και μεγαλύτερο από της Ντιζόν. Είναι όμως μια ομάδα η οποία στο πέντε εναντίον πέντε, παίζει με ένα συγκεκριμένο τρόπο και δεν τον αλλάζει. Δεν προσαρμόζεται πολύ εύκολα. Είναι κλασική ιταλική ομάδα, που της αρέσουν οι γρήγορες επιθέσεις, προσπαθεί να χτυπήσει στα πρώτα οκτώ δευτερόλεπτα. Έχει πολύ μεγάλη δύναμη μες στη ρακέτα με την παρουσία του Ονουάκου. Έχει παίκτες που είναι πάρα πολύ αξιόπιστοι σουτέρ κι υπάρχει και εμπειρία, τουλάχιστον όσον αφορά το ιταλικό στοιχείο, με παιδιά μεγάλα σε ηλικία, όπως ο Τζεντίλε, ο Κέζα ο τρίτος πλέι μέικερ. Έκαναν και μία αλλαγή σε ξένο παίκτη, λόγω του τραυματισμού του Ντόου. Ήρθε ο Νίκολιτς που είναι ένα παιγμένο παιδί. Είναι ομάδα που έχει ποιότητα και είναι ένα κομβικό παιχνίδι για εμάς. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τύχη στη διοργάνωση, πρέπει να κερδίσουμε».

Για την κατάσταση της ομάδας και του Ρένφρο με τον τραυματισμό του: «Επιλέξαμε την Κυριακή να δώσουμε ρεπό, σε μια προσπάθεια να είμαστε πιο φρέσκοι. Κάναμε δύο προπονήσεις χθες. Ο Ρένφρο έχει μπει από χθες το απόγευμα και εφόσον κάνει προπόνηση και σήμερα, θεωρώ ότι θα είναι εντάξει. Ενεργειακά, πιστεύω πως είμαστε καλά. Δε βλέπω κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Το θέμα είναι να δείξουμε ωριμότητα και να έχουμε σταθερότητα για μεγαλύτερο χρονική διάρκεια γιατί στο BCL, την παραμικρή χαλάρωση και το παραμικρό λάθος, οι ομάδες το τιμωρούν αμέσως. Αυτή είναι η διαφορά σε σχέση με κάποιες ομάδες στην ελληνική λίγκα. Αν περάσεις ένα χρονικό διάστημα τριών-τεσσάρων-πέντε λεπτών που θα είσαι ανεπαρκής, τότε κυνηγάς και δεν είναι εύκολη η επιστροφή».

Για την άμυνα του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο ματς: «Η δική μας ομάδα, αν δεν παίξει άμυνα δεν έχει τύχη. Αυτό πρέπει να είναι το εφαλτήριο για οποιαδήποτε προσπάθεια. Η Σάσαρι είναι ομάδα που πάει ψηλά τα σκορ, οπότε αν θέλουμε να έχουμε κάποια τύχη για να κερδίσουμε, πρέπει να την κρατήσουμε χαμηλά. Σαφέστατα, όμως, πρέπει να είμαστε αποδοτικοί και στην επίθεση, γιατί όπως είδαμε και στο ματς με τη Ντιζόν, την κρατήσαμε πολύ χαμηλά, αλλά επιθετικά, ήμασταν κι εμείς σε κακό βράδυ, οπότε δε μπορέσαμε να κερδίσουμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr