Αφιέρωμα: Η μπασκετική αναγέννηση της Βοιωτίας

Jun 15, 2022

Η Βοιωτία αποτελούσε πάντα σημείο αναφοράς για το μπάσκετ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, άλλωστε εκεί είναι και η έδρα του τοπικού μπάσκετ (Θήβα) από το 1986 με την ίδρυση της τοπικής Ένωσης.

 

 

 

Η Θήβα και η Χαλκίδα είχαν άλλωστε, τις πρώτες ομάδες που συγκροτήθηκαν στο μπασκετικό στερέωμα της Στερεάς Ελλάδας από τα τέλη της δεκαετίας του 1950!

Στον αγωνιστικό «χάρτη» η Βοιωτία έχει ζήσει μεγάλες στιγμές στο παρελθόν με τον Κάδμο στη Β’ Εθνική στις εποχές που δεν υπήρχε Α2, με τον Άρη Θήβας στην Α1 Γυναικών, με τον Ερμή Σχηματαρίου κατ’ επανάληψη στις Εθνικές κατηγορίες, αλλά αυτό που πέτυχαν φέτος οι ομάδες της περιοχής δεν έχει προηγούμενο!

Η Βοιωτία μπορεί να υπερηφανεύεται πως φέτος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος σε αγωνιστικό επίπεδο και όχι μόνο, με διακρίσεις Πανελλήνιας εμβέλειας σε όλες τις κατηγορίες!

Ο Ερμής Σχηματαρίου μετά από 3 ανόδους στη Γ’ Εθνική και μια στη Β’ Εθνική, έφτασε φέτος στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του, κατακτώντας το πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α2 Εθνική κατηγορία!

 

 

Αναλυτικά το αφιέρωμα στην μπασκετική γιγάντωση της Βοιωτίας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr