Ξάνθη: Με… Ασπίδα την αγάπη για το μπάσκετ

Jun 15, 2022

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι ταυτισμένοι με την πορτοκαλί «θεά». Ένας από αυτούς βρίσκεται στην Θράκη και συγκεκριμένα στην Ξάνθη και έχει συνδέσει το όνομα του με το γυναικείο μπάσκετ.

 

 

Ο λόγος για τον Νεδήμ Καρά Αχμέτ, ο οποίος από το 2001 βρίσκεται αδιάκοπα στην τεχνική καθοδήγηση των γυναικείων τμημάτων της Ασπίδας Ξάνθης τόσο σε αγωνιστικά τμήματα όσο και σε επίπεδο τμημάτων υποδομής.

H πρακτική στο Πανεπιστήμιο αποτέλεσε το εφαλτήριο ενασχόλησης με το γυναικείο μπάσκετ

Ο έμπειρος τεχνικός της Ασπίδας είναι γεννημένος στις 31 Οκτωβρίου του 1976 στην Ξάνθη, όπου και μεγάλωσε, και είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Gazi της Άγκυρας. Όσο βρισκόταν εκεί, διατέλεσε για τρείς αγωνιστικές περιόδους (1996-1999) μέλος του τεχνικού επιτελείου ως βοηθός προπονητής στην Γυναικεία ομάδα Κολεγίου Αρι Πανεπιστημίου Τσανκάγια -Ari College-Cankaya University- που αγωνιζόταν στην Α1 Εθνική Κατηγορία Τουρκίας και συνεχίζει να αγωνίζεται έως και σήμερα ως «Πανεπιστήμιο Τσανκάγια».

 

Αυτό έγινε στο πλαίσιο της πρακτικής της ειδικότητας της καλαθοσφαίρισης και ήταν ο λόγος που ασχολήθηκε πιο ενεργά με το γυναικείο μπάσκετ. «Η επιλογή για την ομάδα είχε να κάνει περισσότερο ως προς την απόσταση του γηπέδου από το σπίτι μου» ομολογεί ο coach Νεδήμ, ο οποίος έμελλε από τότε να ασχοληθεί με το γυναικείο μπάσκετ.

 


Δείτε το αφιέρωμα εδώ 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr