Διαμάντης: «Επιτυχίες στο μπάσκετ, όχι μόνο κοινωνικό έργο ο Ανταίος»

Apr 07, 2022

Ο προπονητής των αγωνιστικών τμημάτων του Ανταίου Μιχάλης Διαμάντης μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

 

 

Για τον σύλλογο του Ανταίου: «Ο Ανταίος ήταν ένα σωματείο που δημιουργήθηκε το 1998 περίπου. Αρχικά ξεκίνησε για να συμμετέχει σε εργασιακό πρωτάθλημα και το 2013 εγώ και ο Σπύρος Βελλινιάτης είχαμε κάποια παιδιά αγόρια και κορίτσια, από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κυρίως Αφρικανόπουλα, ζητήσαμε να βρεθεί μια «στέγη» και μας δόθηκε. Το 2015 αρχίσαμε να «ενεργοποιούμαστε» αθλητικά, κατεβάσαμε ένα τμήμα κορασίδων και ένα παίδων τον 1οχρόνο.

Στην πορεία εξελίχθηκαν κι άλλο. Από το 2018 τα παιδιά άρχισαν να δείχνουν τα πρώτα τους στοιχεία. Οι κορασίδες ανεβήκαν από τη Γ’ μέχρι και στην Α’ κατηγορία. Αυξηθήκαν τα παιδιά, κυρίως πάντα μεταναστόπουλα, και ψάχναμε κι εμείς παιδιά να έρθουν. Και σιγά σιγά έχουμε φτάσει ως εδώ. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι ποτέ, όσα χρόνια παίζουμε, δεν έχουμε αντιληφθεί ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά από κανέναν».

 

Για το επόμενο βήμα των παιδιών: «Κατά την άποψή μου, καλό είναι τα παιδιά να μείνουν σε μια ομάδα για λίγα χρόνια, τουλάχιστον μέχρι τα 17 τους χρόνια. Να φτιάξουν χαρακτήρα, να «δεθούν» με την ομάδα και να την αγαπήσουν. Μετά τα 18 καλό θα ήταν να κάνουν το επόμενο βήμα κι εγώ είμαι υπέρ τους σε αυτό. Κι αν δε μπορέσουμε να τους το δώσει η ομάδα, πρέπει να το κυνηγήσουν».

Για τις αντιξοότητες που βιώνει ο σύλλογος: «Τα περισσότερα παιδιά δεν πληρώνουν συνδρομή για να προπονούνται στο σωματείο μας. Το οικονομικό βάρος το επωμίζεται κυρίως ο πρόεδρος και ιδρυτής του συλλόγου Γιάννης Θωμόπουλος. Παρ’ ότι έχουμε αγωνιστικό τμήμα στην Α’ κορασίδων, δικαιούμαστε μόνο 1,5 ώρα την εβδομάδα σε κλειστό γυμναστήριο, όλες οι άλλες προπονήσεις γίνονται σε ανοιχτά. Κυρίως είναι μικτές προπονήσεις σε φύλο και ηλικία, μαζεύονται αγόρια και κορίτσια από 9 ως 25 χρόνων!

Οι δε εκτός έδρας αγώνες μας εξελίσσονται σε περιπέτεια, αφού οι γονείς των δικών μας παιδιών στην πλειονότητά τους δεν διαθέτουν αυτοκίνητα, οπότε μετακινούμαστε όλες οι ομάδες, ακόμα και οι πιο μικρές ηλικιακά, με λεωφορείο και μετρό. Ο σύλλογος προφανώς και επιτελεί κοινωνικό έργο, αλλά δεν στεκόμαστε εκεί. Για να υπάρχουν και επιτυχίες πρέπει να παίζεις και να βελτιώνεσαι στο μπάσκετ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr