Ηρακλής 2000 - Γιασεμής: «Δεν υπήρχε περίπτωση να μη σεβαστούμε τον αντίπαλο»

Apr 06, 2022

Η ομάδα του Ηρακλή 2000 αντιμετώπισε το Σάββατο (02/04) την ΕΑ Καλύμνου για το εφηβικό πρωτάθλημα νησιών (νίκη 68-39), η οποία παρουσιάστηκε στον αγώνα με πέντε παμπαίδες και έναν έφηβο και γι’ αυτόν το λόγο ο προπονητής της ομάδας του Ηρακλή έδωσε εντολή στους παίκτες του να σουτάρουν μόνο τρίποντα, ως δείγμα σεβασμού στο πρόβλημα που παρουσίασε η Καλυμνιώτικη ομάδα.

 

 

Ο τεχνικός των νικητών, Απόστολος Γιασεμής, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και τον Μενέλαο Σεβαστιάδη, μιλώντας για αυτήν την άξια συγχαρητηρίων κίνηση σεβασμού προς την ΕΑ Καλύμνου. Αναλυτικά είπε:

Για το απόλυτο… fair-play που πραγματοποίησε η ομάδα του: «Γνώριζα απ’ την προηγούμενη μέρα ότι η αντίπαλη ομάδα είχε κάποια προβλήματα όσον αφορά τη στελέχωση του τμήματος, οπότε μου ήρθε αυτή η ιδέα στο μυαλό. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μη σεβαστούμε τον αντίπαλο και να βάλουμε 150-200 πόντους. Δε θα έδινα ποτέ τέτοια εντολή στους αθλητές μου, γιατί σε 10-20 χρόνια δε θα θυμόταν κανένας αυτό το πράγμα. Όμως, το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ένας αθλητής απ’ την αντίπαλη ομάδα με ευχαρίστησε για τον τρόπο που αγωνιζόμασταν, είναι κάτι που θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή. Έδωσα εντολή στους παίκτες μου να σουτάρουν μόνο τρίποντα. Στη αρχή είχαν λίγο άγχος με αυτήν την εντολή, αλλά στην συνέχεια το ευχαριστήθηκαν, το διασκέδασαν και πιστεύω πως έμειναν ικανοποιημένα και τα παιδιά της αντίπαλης ομάδας».

Για την άποψη ότι «κάνεις fair-play όταν δε λυπάσαι τον αντίπαλο»: «Δε συμφωνώ με αυτήν την άποψη. Δεν υπάρχει κανένα νόημα να «ξεφτιλίσεις» μια ομάδα επειδή είχε κάποια προβλήματα ή επειδή το επίπεδο μπορεί να μην είναι το ίδιο με κάποια άλλη ομάδα. Τα παιδιά πρέπει να μείνουν στο γήπεδο, να προσπαθούν και να γίνονται καλύτερα. Αν βάζανε σε αυτό το παιχνίδι 200 πόντους, μπορεί κάποια παιδιά να φεύγανε με κλάματα και να παρατούσαν το μπάσκετ. Μετά η συνείδησή μας δε θα ήταν καθαρή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr