Παπαδόπουλος: «Στόχος μας ήταν να φέρουμε παιδιά στο χώρο του μπάσκετ»

Mar 30, 2022

Ο ένας απ’ τους δύο ιδρυτές και νυν προπονητής της ομάδας ΚούΠα Κιλκίς (1η κατηγορία ΕΚΑΣΚΕΜ), Δημήτρης Παπαδόπουλος, μίλησε στην εκπομπή«Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

 

 

Για την ιστορία του συλλόγου:«Το όνομα προήλθε από τα αρχικά των επιθέτων των δύοανθρώπων που δημιουργήσαμε την ακαδημία μας, Κουτρής και Παπαδόπουλος. Είμαι από το 1981 στο χώρο του μπάσκετ στο Κιλκίς. Το 1999 δημιουργήσαμε τον Αετό Κιλκίς και το 2016 φτάσαμε στη δημιουργία της ΚούΠας. Το όνομα , ωστόσο, ήταν το τελευταίο που μας ενδιέφερε.

Όταν δημιουργήσαμε την ομάδα, όλο το βάρος έπεσε στις μικρές ηλικίες, γιατί έπρεπε να δημιουργήσουμε από το «μηδέν» μια ακαδημία.

Το σκεπτικό μας αφορούσε τις ακαδημίες, να φέρουμε δηλαδή παιδιά στο χώρο του μπάσκετ. Το αντρικό δημιουργήθηκε από μια παρέα, από ανθρώπους που μας βοήθησαν μόλις αναφέραμε την ιδέα της δημιουργίας της ομάδας. Και ήταν πάρα πολλά τα άτομα που ήρθαν κοντά μας.

Η ομάδα έχει μόνο μία μεταγραφή, αλλά υπάρχουν έμπειρα παιδιά, τα περισσότερα με καταγωγή από το Κιλκίς κι αυτό θέλουμε να προβάλλουμε.

Στόχος μας είναι να έχουμε υγιείς βάσεις, η αγωνιστική επιτυχία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά αν έλθει η άνοδος στη Γ’ Εθνική είναι καλοδεχούμενη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr