Friday, 29 March 2024
PHARMANET
 
 

Ερασιτέχνης Παναιτωλικός: Ανακοίνωση για τα 96 χρόνια του συλλόγου

Mar 09, 2022

Σαν σήμερα 9 Μαρτίου του 1926 ιδρύθηκε ο Παναιτωλικός Γυμναστικός και Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος.

Η ιστορία του συλλόγου έχει τη βάση της στην φιλεκπαιδευτική του δραστηριότητα την οποία δεν πρέπει να λησμονούμε, με το τμήμα Παιδονομίας (1926 – 1933), το τμήμα Γαλλικής Γλώσσας (1932) και τις Νυχτερινές Σχολές (1926 – 1983) στις οποίες φοίτησαν περισσότεροι από 5.000 μαθητές στα 57 χρόνια λειτουργίας τους.

Ο Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ. υποδέχτηκε στους κόλπους του χιλιάδες νέους οι οποίοι φόρεσαν τα χρώματα του συλλόγου σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, τον κλασικό αθλητισμό, την ενόργανη γυμναστική, την καλαθοσφαίριση, την πετοσφαίριση, τη χειροσφαίριση και την ελληνορωμαϊκή πάλη, με γνώμονα τις αξίες του αθλητισμού ενώ παράλληλα γεύτηκε πλήθος διακρίσεων.

Στην μακρόχρονη πορεία του ο Παναιτωλικός Γυμναστικός και Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος είχε τη στήριξη και την έμπρακτη αγάπη των φιλάθλων και ανθρώπων της κοινωνίας μας που μέσα από σημαντικές δράσεις κατάφεραν και καταφέρνουν να διαφυλάξουν την πολύτιμη ιστορία του και να τον κρατούν ψηλά.

Σήμερα γιορτάζει 96 χρόνια ιστορίας, αποτελώντας έναν από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της χώρας μας.

Χρόνια πολλά στον σύλλογο της πόλης μας, στον σύλλογο που μας κάνει υπερήφανους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr