Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την δημιουργία Κλειστού Προπονητηρίου στην Καλαμάτα

Feb 26, 2021

Εγκρίθηκε πριν μερικές ώρες από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα "ΦιλόΔημος 2" για την κατασκευή κλειστού Δημοτικού Σταδίου προϋπολογισμού στα 1,3 εκατ. ευρώ στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, κάτι που θα δώσει μεγάλη ανάσα στις ομάδες της περιοχής.

 

 

Συγκεκριμένα προβλέπεται να κατασκευαστεί στον βορειοδυτικό χώρο του Σταδίου, εκεί που σήμερα είναι τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, και θα έχει 150 θέσεις. Το κόστος κατασκευής θα καλυφθεί κατά 600.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και για τις υπόλοιπες 700.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το νέο κλειστό προπονητήριο για αθλήματα εσωτερικού χώρου θα είναι ένα σύγχρονο κτήριο, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και με αυτόνομη, κατά το δυνατό, ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του.

Να υπενθυμίσουμε οτι το συγκεκριμένο έργο είχε υποβληθεί από τον Δήμο Καλαμάτας στη σχετική πρόσκληση του Υπουργείου με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», ήδη από το 2018. Μόλις αρχές Φεβρουαρίου του 2021 εντάχθηκε τελικά στο “ΦιλόΔημος ΙΙ”, καθώς στο μεσοδιάστημα ακολούθησαν 6 τροποποιήσεις του προγράμματος του ΦιλόΔημος ΙΙ, άλλαξε η Κυβέρνηση, αλλά και ζητήθηκαν από το Υπουργείο και εστάλησαν από το Δήμο συμπληρωματικά στοιχεία, στις 21 Ιανουαρίου 2021, με ηλεκτρονική αλληλογραφία, προκειμένου να τελεσφορήσει η ένταξη στο πρόγραμμα.

 

Πηγή: Messinia Live.gr

Άκης Γεωργαντάς

 

 

Σκαρλάτος στο Basket247: «Η μαζική αντίδραση των γονιών οδήγησε τη Κυβέρνηση της Σουηδίας στο άνοιγμα των προπονήσεων»

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr