Friday, 14 December 2018

Αγρίνιο: Η συνέντευξη τύπου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων

Jun 20, 2018

Συνέντευξη Τύπου επ' ευκαιρία της αυριανής έναρξης των αγώνων του 45ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων παραχώρησαν οι διοργανωτές στο Δημαρχείο του Αγρινίου.


Στο πάνελ παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ Κώστας Νικάκης και ο τεχνικός σύμβουλος Κώστας Μίσσας. Από την πλευρά του Δήμου Αγρινίου το παρών έδωσε ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ, Κώστας Νικάκης, είπε: «Είμαι χαρούμενος που αναλάβαμε το 45ο Πανελλήνιο παίδων. Οι συμπολίτες μας θα νοιώσουν αυτό που έζησαν κάποιο άλλοι πριν 32 χρόνια σε ίδια διοργάνωση, με τελείως διαφορετικό επίπεδο αθλητών χωρίς τα σημερινά τεχνολογικά μέσα. Εξι πολύ καλές ομάδες, θα συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με πολύ κόσμο και παράπλευρες εκδηλώσεις (παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Σκουντή κ.λ.π.). Καλούμε τους φιλάθλους να δώσουν το παρών, για να ενισχύσουν τη νέα γενιά του αθλήματος. Εύχομαι καλό πρωτάθλημα και καλή διαμονή σε όλους».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, ανέφερε: «Ευχαριστώ τον Δήμο Αγρινίου για την φιλοξενία. Στις δύσκολες αυτές εποχές δεν έχουμε αρκετούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης πρόθυμους να βοηθήσουν. Ο κόσμος του Αγρινίου θα είναι δίπλα μας καθώς η περιοχή είναι κοντά στο μπάσκετ και υπάρχουν προοπτικές για μεγαλύτερη εξέλιξη σε αγωνιστικό επίπεδο. Είναι ένα σημαντικό γεγονός για τα νέα παιδιά που πρέπει να βρεθούν κοντά στο άθλημα. Θέλουμε να τα προσελκύσουμε έτσι ώστε να έχουμε και περισσότερες επιτυχίες και διακρίσεις. Το ελληνικό μπάσκετ και η ΕΟΚ πενθεί την απώλεια του Κώστα Πολίτη καθώς ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε πάρα πολύ στην ανάπτυξή του».

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΟΚ, Κώστας Μίσσας, ανέφερε: «Ευχαριστούμε τον Δήμο Αγρινίου, την ΕΣΚΑΒΔΕ και όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση. Ημουν παίκτης στην Εθνική ανδρών με προπονητή τον Κώστα Πολίτη και πολύ κοντά του στο αναπτυξιακό πρόγραμμα και φυσικά είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για την απώλειά του. Σε ότι αφορά τους αγώνες, θα γίνει ένα καλό πρωτάθλημα καθώς φέτος υπάρχει μια καλή “φουρνιά” παικτών. Είναι πολύ θετικό ότι διεξάγονται τέτοιες διοργανώσεις στην περιφέρεια και χρειάζονται για να δώσουμε κίνητρο στην ανάπτυξη. Η Ενωση δίνει μεγάλη βαρύτητα στις νεαρές ηλικίες και μέσω αυτών των διοργανώσεων είναι σίγουρο ότι θα βγάλουμε νέους αθλητές».

Τέλος, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Αγρινίου, Νίκος Γκρίζης πρόσθεσε: Καλωσορίζω εκ μέρους του Δήμου τους τρεις επισήμους της ΕΟΚ και όλες τις αποστολές. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας για την μεγάλη απώλεια του Κώστα Πολίτη που έβαλε το μπάσκετ στη ζωή μας με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού του 1987 και όχι μόνο. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες σε συνεργασία με την Ενωση αναλάβαμε την διοργάνωση στην οποία αγωνίζονται μικροί σε ηλικία παίκτες. Επενδύουμε στον αθλητισμό και στα νέα παιδιά. Η περιοχή έχει επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα, θέλουμε να συνεχιστούν αυτές και σε αυτό θα συμβάλει η τελική φάση των αγώνων. Είναι μια ευκαιρία να δούμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου στην περιοχή μας».

Μιχάλης Σταμουλάκης

leivadas banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr