Thursday, 18 April 2024
PHARMANET
 
 

Ποδαράς: «Κλειδί η σταθερότητα και η σκληρή δουλειά»

Mar 31, 2022

Η ομάδα εφήβων του Παναθηναϊκού επικράτησε της αντίστοιχης του Περιστερίου με 61-55 στον 3ο και τελευταίο τελικό της ΕΣΚΑ εφήβων, κατακτώντας το πρωτάθλημα. Ο προπονητής του «τριφυλλιού», Δημήτρης Ποδαράς, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη, τόσο για τη φετινή πορεία των «πρασίνων» και το πρωτάθλημα, όσο και για το AdidasNextGenerationTournament που συμμετέχουν από αύριο (1-2/4). Αναλυτικά είπε:

Για τη φετινή πορεία της ομάδας: «Έχουμε δείξει μεγάλη σταθερότητα, απόρροια της δουλειάς που έχουν κάνει τα παιδιά όλη τη σεζόν. Αυτό που προσπαθούσα συνέχεια να δώσω στα παιδιά να καταλάβουν είναι ότι η ομάδα κερδίζει πάντα. Πιστεύω μέρα με τη μέρα αυτό το καταφέραμε. Κάποια παιδιά ήταν σε άλλο επίπεδο κάποιες φορές, πιο ανεβασμένα. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοιπαίκτες που είναι λίγο πιο μπροστά και στηρίζουν περισσότερο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η προσφορά των άλλων παικτών είναι μικρότερη. Οι ομάδες «χτίζονται» από τις προπονήσεις, όχι απ’ τους αγώνες».

Για τη νοοτροπία των παιδιών στην ομάδα: «Δεν έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες, παρ’ ότι οι απαιτήσεις που υπάρχουν από τους συγκεκριμένους παίκτες είναι πολύ μεγάλες. Δουλεύουν σε πολύ υψηλό επίπεδο, προσπαθούν, προσέχουν το κορμί τους. Η συμβουλή, πάντως, που δίνω σε όλα τα παιδιά είναι ότι το σχολείο είναι η βάση για να πάνε παρακάτω στη ζωή τους».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Το πρόβλημα των ομάδων που απαρτίζουν κάθε ένωση δεν έχουν μεγάλο ανταγωνισμό. Είναι 2-3 ομάδες το πολύ. Στις υπόλοιπες υπάρχει ένα μεγάλο θέμα, το οποίο είναι ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα όταν έρθει ο μεγάλος ανταγωνισμός. Η φετινή διοργάνωση του RisingStarsτους έδωσε κάποιο έξτρα κίνητρο και την ευκαιρία να δουν σε ποιο επίπεδο βρίσκονται. Ήταν πολύ σημαντικό, αλλά θα πρέπει σιγά σιγά να γίνει και πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».

Για το NextGenerationTournamentπου συμμετέχουν από αύριο (1-2/4): «Αυτό το τουρνουά το αντιμετωπίζουμε σαν ευκαιρία για τα παιδιά να συμμετέχουν σε κάτι διαφορετικό και να ηρεμήσει κάπως το μυαλό τους. Είναι 17-18 χρόνων, έχουν τρομερή πίεση με τους αγώνες παράλληλα με το σχολείο. Είναι μια καλή ευκαιρία να πάμε εκεί, να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να το ευχαριστηθούμε. Από ‘κει και πέρα, ό,τι προκύψει. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε μέσα απ’ αυτά τα τουρνουά και συμμετέχουμε όπου μπορούμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr