Κυπριακή Ομοσπονδία Μπάσκετ: «Θέλουμε τον Όμιλο της Εθνικής στο Eurobasket2025»

Sep 21, 2021

Σε διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη, η Κύπρος κατέθεσε επισήμως την πρότασή της να φιλοξενήσει όμιλο του Eurobasket 2025 και συγκεκριμένα αυτόν της Ελλάδας, αν πάρει την πρόκριση.

 

 

«Λόγω των αδελφικών σχέσεων με την Ελλάδα και του επιπέδου της ελληνικής ομάδας, δηλώνουμε ότι θέλουμε να γίνουν στην Κύπρο οι αγώνες της Ελλάδας. Σε περίπτωση που η Ελλάδα πάρει την πρόκριση δηλώνουμε ότι η Κύπρος επιθυμεί να αναλάβει την διοργάνωση των αγώνων της Ελλάδας γεγονός που θα φέρει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο» ανέφερε ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας κ. Μουζουρίδης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Περτρίδης είπε: «Η Κύπρος είναι μία χώρα ταυτισμένη με τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού. Η μεγαλύτερη ανάταση και περηφάνεια ήταν το 1987 όταν και ξεχυθήκαμε στους δρόμους ως Κύπριοι να πανηγυρίσουμε την επιτυχία της Ελλάδας. Ήταν η μέρα που σηματοδότησε την εξέλιξη του αθλήματος για τις επόμενες γενιές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Είναι πρόκληση για μία χώρα όπως η Κύπρος και εύχομαι με τη βοήθεια ακόμα μιας χώρας να φιλοξενήσουμε την διοργάνωση των αγώνων της Επίσημης Αγαπημένης».

Επίτιμος καλεσμένος της γειτονικής χώρας ήταν ο GM του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος τόνισε: «Εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Είμαι ενθουσιασμένος και αισιόδοξος γιατί υπάρχει διάθεση από όλους να φέρετε αυτό το εγχείρημα σε ευτυχή κατάληξη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr