Φασούλας: «Να κινηθεί νομικά η Πολιτεία για την δήλωση του Μαρτσουλιόνις, εκτός αν φοβάται ότι... ξαναερχόμαστε»

May 03, 2021

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης ζήτησε ο Παναγιώτης Φασούλας να πάρει η δήλωση του Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, σχετικά με προσπάθεια δωροδωκίας από Έλληνες στο Ευρωμπάσκετ του 1987.

 

Στην πρώτη του απάντηση, ο Παναγιώτης Φασούλας μεταξύ άλλων δήλωσε πως απορεί πως γίνεται μετά από 34 χρόνια να παραμένει τέτοιο κόμπλεξ στον Μαρτσουλιόνις, ενώ ο Νίκος Φιλίππου δήλωσε πως με το να ασχολούμαστε μαζί του, δίνουμε αξία σε έναν ηλίθιο.


Αναλυτικά όσα είπε ο παλαίμαχος σέντερ και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ:

«Οι αθλητές που αγωνίζονταν τότε στην υπερδύναμη Σοβιετική Ένωση ήταν πάρα πολύ δύσκολο να αποδεχθούν οποιαδήποτε ήττα. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει γιατί τα είπε αυτά μετά από 34 χρόνια. Εκτός αν φοβάται ότι... ξαναρχόμαστε. Ότι ξανάρχεται η Εθνική ομάδα με τη δυναμική που είχε τότε. Επειδή, λοιπόν είναι τεράστια προσωπικότητα στον χώρο του μπάσκετ, δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητο αυτόν τον ισχυρισμό. Ο Μαρτσουλιόνις ήταν ένα σύμβολο της Σοβιετικής Ένωσης ως αθλητής. Ο πρώτος Σοβιετικός που υπέγραψε σε ομάδα του ΝΒΑ.

Απορώ γιατί ακόμα η πολιτειακή ηγεσία της χώρας δεν έχει κινηθεί ίσως και με νομικό τρόπο. Το 1987 είναι τα ιερά και τα όσια του αθλητικού κινήματος στην Ελλάδα! Θα ήθελα να δω πιο σημαντικές αντιδράσεις από θεσμικούς παράγοντες... Τους κερδίσαμε και μετά από δυο χρόνια. Και τότε χρηματίστηκαν; Είναι σαν να βγαίνει ο Λεμπρόν Τζέιμς σήμερα και να λέει ότι τον πλησίασαν οι Έλληνες στη Σαϊτάμα για να τον δωροδοκήσουν. Τέτοιο είναι το αίσχος της δήλωσης αυτής.

Η Ομοσπονδία είναι αυτή τη στιγμή με προσωρινή διοίκηση, δεν υπάρχει ουσιαστικά διοίκηση που μπορεί να πάρει αποφάσεις, γι' αυτό πρέπει να βγει μπροστά το Υπουργείο Αθλητισμού και να απαντήσει με όποιον τρόπο κρίνει το νομικό επιτελείο. Πρέπει να γίνει άμεσα, από τη στιγμή που αυτή η δήλωση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις παντού».

 

 

Πρώτα το μπάσκετ-Φασούλας

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr