Επιβεβαίωση Basket247: Ξεκινάει το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών και οι προπονήσεις στην Α2 Αντρών

Feb 19, 2021

Την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών αποφάσισε η Πολιτεία και την επιστροφή των προπονήσεων στις ομάδες της Α2 Αντρών.

 

 

Το Basket247 σας είχε ενημερώσει από τις 20 Ιανουαρίου για το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών και την επανέναρξη του, η οποία πήγε κατα μερικές ημέρες αργότερα λόγω των δεδομένων, όπως και για την τήρηση όλων των μέτρων που γινόταν από τις ομάδες. Πλέον ήρθε το... πλήρωμα του χρόνου για την Α1 Γυναικών να επιστρέψει στην δράση, με «μελανό» σημείο τις αποχωρήσεις αρκετών παικτριών στο διάστημα που μεσολάβησε των πάνω από 3 μηνών της διακοπής.

Η Πολιτεία αποφάσισε το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών να αρχίσει -εκτός απροόπτου- το επόμενο Σαββατοκύριακο, μιας και οι ομάδες από 1η Ιανουαρίου βρίσκονται στα παρκέ τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δίχως την ανίχνευση κρούσματος αυτόν τον ενά μιση μήνα. 

Σε ρυθμό προπονήσεων θα μπουν και οι ομάδες της Α2 Ανδρών. Η δεύτερη τη τάξει κατηγορία των ανδρών μπάσκετ στην χώρα μας θα επιστρέψει το συντομότερο στις προπονήσεις, προκειμένου οι παίκτες να μπουν σε ρυθμούς προπονήσεων.

 Σκοπός της Πολιτείας και σύμφωνα με τον ΓΓΑ, κ. Μαυρωτά, είναι η άμεση επανέναρξη και του εν λόγω πρωταθλήματος το συντομότερο δυνατό διάστημα.

 Από την στιγμή που η Πολιτεία έλαβε τις απαραίτητες βεβαιώσεις για τη τήρηση του πρωτοκόλλου υγείας από τις ομάδες έδωσε την έγκριση, ενώ όπως είναι αναμενόμενο πλέον, κάθε ομάδα πρέπει να κάνει υποχρεωτικά τεστ Covid 19.

 Να τονίσουμε ωστόσο πως οι πιθανότητες για επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α2 Αντρών δεν είναι πολλές, καθώς οι ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα από την έλλειψη χορηγών ελέω της πανδημίας, το κλείσιμο της εστίασης για την διατροφή των αθλητών, αλλά και την άρνηση της υπάρχουσας ΕΟΚ να βοηθήσει οικονομικά τις ομάδες με τα τεστ.

 

 Άκης Γεωργαντάς

 

Ευθύμης Ρεντζιάς στο Βasket247: «Να φτιάξουμε μια ομοσπονδία πρότυπο σε όλα τα επίπεδα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr