Friday, 18 October 2019

Οι διάλογοι Παπαδόπουλου- Λεπενιώτη και Μπερτομέου στην Ευρωλίγκα

Jul 11, 2019

Συγκεκριμένα, ο GM του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε σε «ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να τεθεί». Για την ακρίβεια, αναρωτήθηκε: «πώς μπορεί μια ομάδα να παίζει στην Α2 και στην Euroleague;» και συμπλήρωσε πως: «αυτό δυσφημεί και απαξιώνει το προϊόν και τη διοργάνωση».

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στη γενική συνέλευση δεν ήταν παρόντες μόνο οι μέτοχοι της διοργάνωσης, αλλά και εκπρόσωποι από τις εγχώριες λίγκες. Το ελληνικό πρωτάθλημα εκπροσώπησε ο Σταύρος Δουβής.

Σε εκείνο το σημείο, λοιπόν, άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση. Η λίγκα του Ισραήλ παρενέβη και οι άνθρωποί της είπαν: «Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε "παράθυρο" στις ομάδες να φεύγουν από τις λίγκες».

Στη συνέχεια, ο Τζόρντι Μπερτομέου πήρε τον λόγο και δήλωσε στο τραπέζι των συζητήσεων: «Εμείς δεν έχουμε αλλάξει κάτι στον κανονισμό. Αποφασίζει το συμβούλιο τι θα γίνει. Δεν θέλουμε να παρεμβαίνουμε σε θέματα που αφορούν το κανονιστικό πλαίσιο οποιασδήποτε λίγκας».

Πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τον κανονισμό δεν προβλέπεται με σαφήνεια τι γίνεται σε περίπτωση που μια ομάδα δεν παίζει στην Α1, αλλά στην Α2 ή σε χαμηλότερη κατηγορία. Αντιθέτως, ο σχετικός κανονισμός της Euroleague προβλέπει ψηφοφορία μόνο εάν μία ομάδα δεν παίζει σε κανένα εθνικό πρωτάθλημα.

Ο εμπορικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, απάντησε: «Μου προκαλεί έκπληξη που ο Παναθηναϊκός βάζει ένα τέτοιο θέμα, ειδικά όταν πέρυσι εκείνος είχε προκαλέσει όλη αυτή τη φασαρία απέναντι στην Euroleague», με τον ισχυρό άνδρα της διοργανώτριας αρχής να ξεκαθαρίζει από την πλευρά του: «Επιληφθήκαμε του θέματος και ό,τι ήταν να γίνει έγινε, με τον Παναθηναϊκό να τιμωρείται από τους αθλητικούς δικαστές».

Ο Μάνος Παπαδόπουλος επέμεινε στην αρχική του τοποθέτηση και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων πως: «Μήπως έτσι επιτρέπουμε σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα, όπως τη δική μας ή την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μακάμπι, να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ολυμπιακού και να εκβιάζει την τοπική λίγκα, για τους στόχους που θα έχει κάθε φορά; Είτε αυτοί αφορούν τη διαιτησία, είτε το πρόγραμμα. Μπορεί μια ομάδα να λέει: "αν δεν βάλετε τον τάδε διαιτητή ή αν δεν με βάλετε να παίξω Δευτέρα, θα φύγω"».

Παράλληλα, μία άλλη ενδιαφέρουσα απόφαση της Euroleague, που θα ανακοινωθεί άμεσα εκπληρώνει ένα σχετικό αίτημα της Ένωσης Παικτών. Συγκεκριμένα, από εδώ και πέρα, σε όλα τα ταξίδια όλων των ομάδων οι παίκτες υποχρεωτικά θα κοιμούνται σε μονόκλινα και όχι σε δίκλινα δωμάτια ξενοδοχείων.

πηγη:sdna.gr

Μιχάλης Σταμουλάκης

leivadas banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr