Πρέκας: «Νωρίς για συμπεράσματα, αν κάνουμε το 4-0 θα έχουμε καλό προβάδισμα»

Nov 23, 2022

Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Πέτρος Πρέκας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με τον Μαρίνο Πρίντεζη και τον Γιώργο Βαλαβάνη.

 

 

 

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για το αν νιώθουν πιο άνετα με το ήδη 2-0 ρεκόρ: «Δε σημαίνει κάτι σε καμία περίπτωση. Κοιτάμε τα δύο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Αν καταφέρουμε 2 νίκες θα ‘μαστε μια χαρά, δε μπορούμε να κοιτάμε το παρελθόν. Η βαθμολογία στον όμιλο είναι λίγο περίεργη, ακόμη είναι νωρίς για να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα. Αν καταφέρουμε τώρα να κάνουμε το 4-0 θα ‘χουμε πολύ μεγάλο προβάδισμα».

Για την Εσθονία: «Τα “παράθυρα” είναι μια ιδιόμορφη κατάσταση, επειδή υπάρχουν πολύ μεγάλες μεταβολές και στα ρόστερ και στον τρόπο παιχνιδιού. Με άλλες παίκτριες την είδαμε το καλοκαίρι, με άλλες τώρα. Είναι μια ομάδα που παίζει το κλασσικό εσθονικό μπάσκετ με πολλά τρίποντα. Πρέπει να ‘μαστε έτοιμοι και πρέπει να ‘μαστε έτοιμοι ν’ αντιδράσουμε σε κάθε μεταβολή που θα βρούμε μπροστά μας. Αυτό πιστεύω είναι και το “μυστικό” για τη νίκη».

Για την τακτική στην Εσθονία: «Αυτό που θέλουμε πάρα πολύ και το τονίζουμε κιόλας είναι να παίξουμε πάρα πολύ επιθετικά στην άμυνα. Να παίξουμε πολύ επιθετικά στη μπάλα, γιατί οι Εσθονές έχουν μια αδυναμία στα point guard όσον αφορά την ικανότητα με τη μπάλα. Έχουμε δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στο να πιέσουμε πάρα πολύ τη μπάλα. Αυτό δεν έχει να κάνει με την τακτική, αλλά με τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε να «χτίσουμε» στην Εθνική ομάδα και την «ταυτότητά» μας. Θέλουμε να παίζουμε επιθετικά, δυνατά, πιστεύω μάς ταιριάζει στην κουλτούρα μας και πιστεύω ότι αυτό μάς δίνει μεγάλη ενέργεια».

Για το αν η εμπειρία των παικτριών του ρόστερ βοηθάει στην προετοιμασία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα: «Βοηθάει σίγουρα. Το ελληνικό μπάσκετ και οι Ελληνίδες αθλήτριες έχουν πολύ ψηλό μπασκετικό IQ. Επειδή δουλεύω στην Ευρώπη και γνωρίζω πάρα πολύ καλά, έχουν πολύ υψηλό μπασκετικό IQ. Μπορείς πολύ άμεσα να περάσεις πάρα πολλά πράγματα, να ‘ναι κατανοητά και να τα κάνουν στο παρκέ. Είναι πολύ έμπειρες και έξυπνες παίκτριες».

Για τη σύγκριση του γυναικείου μπάσκετ με αυτό του εξωτερικού: «Υπάρχει μια διαφοροποίηση σχετικά με το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα και με το αντίστοιχο στο εξωτερικό. Έχει να κάνει με το ενδιαφέρον. Στην Ιταλία που εργάζομαι αυτήν τη στιγμή, το ενδιαφέρον για το γυναικείο αθλητισμό είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι είναι στην Ελλάδα. Αυτή είναι η διαφοροποίηση που υπάρχει, το ενδιαφέρον, το μάρκετινγκ, οι χορηγοί, εδώ στην Ελλάδα είμαστε λίγο πίσω σ’ αυτό το κομμάτι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr