ΠΑΣ Γιάννινα: «Η ΕΟΚ θεωρεί κατώτερο είδος τη γυναίκα»

Nov 22, 2020

Ξέσπασε ο ΠΑΣ Γιάννινα για τη διακοπή του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, κάνοντας λόγο για σεξισμό.

 

Αναλυτικά, αναφέρει:

Σεξισμός και μπάσκετ στην Ελλάδα
Ο σεξισμός αναφέρεται στις πεποιθήσεις και τις συμπεριφορές που αντικατοπτρίζονται στην αρνητική εκτίμηση μια ομάδας ατόμων εις βάρος κάποιας άλλης ομάδας ατόμων, έχοντας ως πρωτεύων και βασικό κριτήριο το φύλο τους και με αυτό τον τρόπο προωθείται η κοινωνική ανισότητα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες. Το συνηθέστερο θύμα του σεξισμού είναι οι γυναίκες.
Στο μπάσκετ όμως τι γίνεται; Ισχύει κάτι τέτοιο; Ο πρόδηλος σεξισμός εις βάρος των γυναικών μπορεί να φαίνεται πως εκλείπει, όμως, στην πραγματικότητα δεν ισχύει αυτό, απλώς λαμβάνει χώρα υπογείως και καθίσταται λανθάνων, ιδίως σε ό,τι αφορά την Α1 εθνική κατηγορία. Η γυναίκα δεν έχει τη θέση που δικαιούται σε αυτό το χώρο εργασίας και όποιοι νομίζουν ότι αυτό ανήκει στο παρελθόν, εθελοτυφλούν. Το 2020, η ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ θεωρεί ακόμα ότι η γυναίκα είναι κατώτερο είδος από τον άντρα και έχει επιτρέψει τις ομάδες μπάσκετ των ανδρών να είναι επαγγελματικές ενώ τις γυναικείες τις θεωρεί ερασιτεχνικές.
Ζητάμε επίσημα πλέον από την ΕΟΚ σαν διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος μας, να καλέσει σε επίσημη τηλεδιάσκεψη όλα τα σωματεία της Α1 και να στείλει στον ΕΟΔΥ και στα αρμόδια υπουργεία το πρωτόκολλο που καταθέσαμε και μπορούμε να ακολουθήσουμε, που είναι πιστό αντίγραφο του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών με τη μόνη διαφορά ότι εμείς θα έχουμε 80 άτομα επιτρεπόμενα ανά αγώνα και όχι 170. Θεωρούμε ότι ο ΕΟΔΥ και οι λοιμοξιολογοι δε θα θεωρήσουν ότι ο COVID κολλάει στις γυναίκες και όχι στους άντρες και άμεσα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα μας. Εν αναμονή ενεργειών σας.
Με εκτίμηση
ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr