Wednesday, 12 December 2018

Γυναικείο: 'Πόλεμος' ανακοινώσεων από Ολυμπιακός Βόλου και Αθηναϊκό

Jan 15, 2018

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου: «H Διοικούσα Επιτροπή των Τμημάτων Καλαθοσφαίρισης του Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 με αίσθημα ευθύνης έναντι των αθλητριών της, των προπονητών της, των εκατοντάδων παιδιών που αθλούνται στο Σύλλογο και των χιλιάδων φιλάθλων της, άφησε να περάσουν λίγες ημέρες, από τον αγώνα με τον Α.Σ. ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΒΥΡΩΝΑ, για το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Γυναικών προκειμένου αφενός να ενημερώσει και αφετέρου να καταγγείλει το γηπεδούχο σωματείο για τη κάκιστη, επιθετική και βίαιη αντιμετώπιση του προς την Ομάδα μας και να παραθέσει ήρεμα τα παρακάτω:

Καταρχήν και για να μην γίνουν παρανοήσεις σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητούμε τη νίκη της ομάδας του Αθηναϊκού. Μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα μπροστά στο χώρο των προσκεκλημένων του Κλειστού Γυμναστηρίου Δ. Καλτσάς (Εργάνης) ο προπονητής μας κ. Μιχάλης Καπουρνιώτης συνομιλούσε με τον παλιό Διεθνή διαιτητή Καλαθοσφαίρισης και Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Αττικής κ. Θεόδωρο Βιδάλη, τη μαρτυρία του οποίου και επικαλούμαστε, ενώ δίπλα του ευρίσκοντο δυο (2) αστυνομικοί όταν και εδέχθη λεκτική επίθεση από τον καλαθοσφαιριστή Φώτη Βασιλόπουλο με τις φράσεις «εγώ εσένα και θα σε δείρω και θα σε…». Εμείς, ως συνοδοί της ομάδας, ευρισκόμενοι στις κερκίδες, όταν αντιληφθήκαμε την επίθεση του συγκεκριμένου ατόμου ζητήσαμε εξηγήσεις, θεωρώντας, αρχικά, ότι ήταν εντελώς αναίτια, μετά φυσικά καταλάβαμε ότι ήταν προσχεδιασμένη. Ο αστυνομικός επικεφαλής των μέτρων τάξης του συγκεκριμένου αγώνα πήρε μαζί του τον προπονητή μας και τον Βασιλόπουλο και από το διάδρομο των αποδυτηρίων εξήλθαν του Κλειστού Γυμναστηρίου προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση. Κατεβήκαμε και εμείς, ως συνοδοί της ομάδας και εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε κάποιος που συστήθηκε ως Ηλίας Πετρόπουλος, χορηγός της ομάδας του Αθηναϊκού, μαζί με 5-6 ευτραφείς γυμνασμένους-φίλους του και άρχισε να επιτίθεται ωρυόμενος εναντίον μας, λεκτικά, διότι, λόγω ισχυρής αστυνομικής παρουσίας, δεν δύνατο να προχωρήσει παραπέρα, λέγοντας μας ότι δημιουργούμε προβλήματα συνεχώς και αυτά δεν περνάνε σ’ αυτόν.

Εμείς καταγγέλλουμε τον συγκεκριμένο αποκαλούμενο χορηγό της ομάδας μπάσκετ του Αθηναϊκού Ηλία Πετρόπουλο διότι αφενός τον είδαμε να εισέρχεται στο Κλειστό Γυμναστήριο μ’ αυτόν (Βασιλόπουλο) που άρχισε το επεισόδιο αφετέρου διότι κυριολεκτικά το δημιούργησε για να προκαλέσει αναταραχή και απόσπαση της προσοχής όλων μας από τον αγώνα, αγώνα τον οποίο παρακολουθήσαμε με τη διακριτική παρουσία των ευτραφών γυμνασμένων-φίλων του καθόλη τη διάρκεια του ενώ ο ίδιος τον παρακολούθησε σε κερκίδες που ευρίσκοντο δίπλα στον αγωνιστικό χώρο. Μετά το τέλος του αγώνα ο Βασιλόπουλος, ο Πετρόπουλος και οι ευτραφείς γυμνασμένοι-φίλοι του εξαφανίστηκαν και ο Πρόεδρος του Αθηναϊκού κ. Φλαμπούρης, παρουσία δεκάδων μαρτύρων και των αστυνομικών, ζήτησε συγγνώμη για το επεισόδιο λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι ο επίσημος Αθηναϊκός και ότι αυτοί δεν είχαν καμιά εμπλοκή και λυπούνται για το συμβάν.

Ο Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 καταγγέλλει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, η οποία θα είχε λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις εάν στο χώρο δεν παρευρίσκετο ισχυρή αστυνομική δύναμη του Α.Τ. Βύρωνα, το διοικητή του οποίου κ. Ζαγκλή και ευχαριστούμε ιδιαίτερα, όπως επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα και τη Διεύθυνση Αθλητικής Βίας της αστυνομίας για τη παρουσία της, διότι τα συμβάντα μας γύρισαν πολλά χρόνια πίσω, σε εποχές αλήστου μνήμης, που δεν συνάδουν με το Γυναικείο Μπάσκετ, το οποίο ο Αθηναϊκός έχει τιμήσει με ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο και η ομάδα μας με ένα Πρωτάθλημα Ελλάδας. Οι χορηγοί είναι αναγκαίοι στο χώρο μας διότι αποτελούν συμπαραστάτες στο δύσκολο και μοναχικό έργο που έχουμε, αλλά όταν ξεφεύγουν από το ρόλο τους δεν προσφέρουν παρά μόνο κακές υπηρεσίες και στην ομάδα τους και στο άθλημα μας παρ’ εκτός αν έχουν κάποιο όφελος».

Η ανακοίνωση του Αθηναϊκού: «Με πολύ μεγάλη μας έκπληξη και μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ με τον ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑ ΒΟΥΛΑΣ την 14/1/2018 διαβάσαμε την ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ που αναφέρεται στο κλίμα τρομοκρατίας που βίωσε η ομάδα τους στο γήπεδο Δ. ΚΑΛΤΣΑΣ την 8/1/2018! Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν οι στρατιές των ΝΕΦΕΛΕΙΜ και των ΑΝΟΥΝΑΚΙ του Λιακόπουλου τους παρενόχλησαν κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά η αστυνομία, ο παρατηρητής, οι διαιτητές και οι δύο κάμερες που μετέδιδαν ζωντανά το παιχνίδι δεν κατέγραψαν κάποιο τέτοιο περιστατικό.

Γνωρίζουμε όμως ότι η μετάθεση του αγώνα για τη Δευτέρα 8/1/2018 έγινε με την συγκατάθεσή μας για να ικανοποιηθεί το αίτημα της διοίκησης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ. Επειδή ο αποπροσανατολισμός από γεγονότα και αποτελέσματα δεν οδηγεί στην πρόοδο και την εξυγίανση του γυναικείου ΜΠΑΣΚΕΤ που όλοι μας υπηρετούμε, ο ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Σ. ΒΥΡΩΝΑ εύχεται στις αθλήτριες του Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, Ευτυχισμένο το 2018 με υγεία και πρόοδο στη δε ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ομάδας το νέο έτος να φέρει ισορροπία, διαύγεια και πνευματική υγεία. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ και η Διοικούσα Επιτροπή γυναικείου Μπάσκετ».

Μιχάλης Σταμουλάκης

leivadas banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr