Χρήστος Καλαϊτζίδης και Ηλίας Παπαδημητρίου στο ΕΟΚ WebRadio

Mar 15, 2022

Στο ΕΟΚ WebRadio και την εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τους Λεωνίδα Πιστιόλη και Μαρίνο Πρίντεζη, μίλησαν σήμερα (15/3) πρωταγωνιστές και από τη Γ’ Εθνική.

 

 

Συγκεκριμένα, ο πρώτος που πήρε τον λόγο ήταν ο προπονητής του συμπρωτοπόρου του 10ου ομίλου Διαγόρα Ρόδου, Χρήστος Καλαϊτζίδης, ενώ μίλησε και ο προπονητής του Α.Ο. Τρίκαλα (4ος όμιλος), Ηλίας Παπαδημητρίου, με αφορμή τη νίκη της ομάδας του επί του Σπάρτακου (67-63), που «έσπασε» το αήττητο της ομάδας των Ιωαννίνων.

Ο Χρήστος Καλαϊτζίδης μίλησε:

Για τον στόχο του Διαγόρα: «Δεν ήταν στόχος η άνοδος. Όταν μιλήσαμε το καλοκαίρι με τη διοίκηση και το τμήμα μπάσκετ του Διαγόρα είχαμε θέσει ένα πολύ φιλόδοξο πλάνο και είπαμε να βασιστούμε σε παιδιά από το νησί και από τις ακαδημίες του Διαγόρα. Τα 6 παιδιά της ομάδας μας είναι από την ακαδημία του Διαγόρα, τα 5 από ακαδημίες της Ρόδου και μόνο 1 είναι από Αθήνα, ο Μάριος Δερμιτζάκης. Είπαμε να δώσουμε «πάτημα» σε αυτά τα παιδιά που τελειώνουν από τα εφηβικά του Κολοσσού, του Διαγόρα και δε μπορούν να παίξουν κατευθείαν Α1, να έρθουν να δουλέψουν και στο μέλλον να αγωνιστούν και στην Α1. Θέλουμε και να αναβαθμίσουμε τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες, να φτιάξουμε διάφορα camp, να δουλέψουμε τα παιδιά, να έρθουν εδώ γνωστοί προπονητές και αθλητές. Είναι ένα φιλόδοξο project, γιατί βασιζόμαστε σε νέα παιδιά που έρχονται από το νησί, αλλά όμως είναι δύσκολο να κάνεις πρωταθλητισμό».

Για το επιβαρυμένο πρόγραμμα που ακολουθεί: «Εμείς έχουμε και πολλά ταξίδια, γιατί δεν παίζουμε μόνο σε νησιά και αυτό είναι πολύ κουραστικό. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να διαχειριστούμε τους τραυματισμούς, γιατί έχουμε μικρό ρόστερ. Αυτό που εύχομαι κάθε μέρα είναι να είναι γερά τα παιδιά, να μην έχουν τραυματισμούς, για να μπορέσουμε να αντέξουμε αυτόν τον Γολγοθά».

Για τη δυσκολία νησιωτικής ομάδας να αναδείξει παίκτες: «Είναι δύσκολο, γιατί τα πρωταθλήματα εδώ είναι με λίγες ομάδες και τα παιδιά έχουν λίγους αγώνες. Χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά, πολύ προπόνηση, πλάνο και πολύ υπομονή για να προωθήσεις παιδιά στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι προπονητής που δε φοβάται να ρισκάρει και να προωθήσει νέα παιδιά. Γενικά θέλει υπομονή και δουλειά. Δε μπορούμε και να παίξουμε φιλικά, γιατί είναι οι αρκετές μετακινήσεις και τα έξοδα πολλά».

Για το αν ετοιμάζουν καλοκαιρινό camp: «Θα οργανώσουμε σίγουρα ένα καλοκαιρινό camp. Θα γίνει κάτι πολύ καλό για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Θα υπάρχει και ενημέρωση για ό,τι δημιουργηθεί. Το να δουν τα παιδιά ανθρώπους που θαυμάζουν και έχουν μεγαλουργήσει στο μπάσκετ είναι μόνο κέρδος γι’ αυτά».

Ο Ηλίας Παπαδημητρίου αναφέρθηκε:

Στο «σπάσιμο» του αήττητου του Σπάρτακου: «Είναι κάτι το οποίο το «χρωστούσαμε», γιατί στο πρώτο ματς στα Γιάννενα πήγαμε με πολλά προβλήματα και το χάσαμε στην παράταση, ενώ προηγούμασταν για 39 λεπτά. Είχαμε πει ότι όταν θα ξαναπαίξουμε με τον Σπάρτακο θα υπερβάλλουμε εαυτό και το κάναμε».

Στο στόχο του Α.Ο. Τρικάλων: «Ο στόχος της ομάδας ήταν για να βγούμε στη Γ’ Εθνική, γιατί η ομάδα «στήθηκε» για να είναι στο τοπικό. Τελευταία στιγμή με τις αναδιαρθρώσεις βρέθηκε στη Γ’ Εθνική. Η εντολή της διοίκησης ήταν να πάμε αναγνωριστικά αυτήν τη χρονιά και να «χτίσουμε» την ομάδα βήμα-βήμα. Η χρονιά για εμάς είναι επιτυχημένη, είτε βγούμε 2οι, είτε 3οι, γιατί η ομάδα ήταν να είναι Γ’ Εθνική. Η ομάδα θέλει να «χτίζει» βήμα-βήμα, οπότε του χρόνου θα σκεφτεί η διοίκηση τι θέλει να κάνει. Πάντως θέλουμε να «χτίσουμε» πάνω στην ομάδα, είναι η ομάδα της πόλης. Υπάρχουν βέβαια 2 ομάδες στην παραπάνω κατηγορία από τη δική μας, αλλά η διοίκηση θέλει να δημιουργήσει το brandname της πόλης βήμα-βήμα».

Στον κόσμο: «Με το 10% δε μπορούσαμε να δούμε κόσμο κι αυτό είναι πολύ κακό για τις ομάδες. Δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα, όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Τώρα που αρχίζει να «ανοίγει» η χωρητικότητα στα γήπεδα, θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, γιατί ο κόσμος είναι πάντα αρωγός στις νίκες και δίνει ώθηση στις ομάδες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr