Friday, 18 January 2019

Κέρκυρα: Απόφαση ντροπή για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό του νησιού

May 15, 2018

Είναι απο τις περιπτώσεις που ο ανθρωπινος νους αδυνατεί να κατανοήσει τα κίνητρα και τους λόγους. Ο Φαίακας Κέρκυρας χάρη στις άοκνες προσπαθειες του Κώστα Μακρίδη, του Ηλία Χατζή και μελών του συμβουλίου καθώς επίσης και στην σκληρή δουλειά του Πάνου Κοντογιάννη και των αθλητών του έφτασε την Κυριακή να διοργανώνει φιέστα για την άνοδο στην Β Εθνική. Την μεγαλύτερη επιτυχία στο νησί της Κέρκυρας εδώ και 30 χρόνια. Λογικό να προσελκύσει πολύ κόσμο, καθώς και μικρά παιδιά. Προφανώς κάποι-α δεν κατανοεί οτι η επιτυχία δεν είναι μόνο του Φαίακα αλλά όλου του νησιού που χαίρεται για μια τοπική ομάδα. Και έκανε το αμίμητο. Απαγόρευσε σε μικρα παιδιά άλλης ακαδημίας ομάδας απο το νησι να παραβρεθούν στο γήπεδο για να δουν την πρώτη ομάδα του συλλόγου να ανεβαίνει κατηγορία.

Ο Κώστας Μακρίδης προσκάλεσε τις ακαδημίες του Ναυσίθοου Κέρκυρας να παραβρεθούν όλοι μαζί στο γηπεδο για να δούνε το παιχνίδι. Οι ιθύνοντες του Ναυσίθοου φυσικά με χαρά δέχθηκαν την πρόσκληση και τα μικρά παιδιά περίμεναν πως και πως να βρεθούν σε ένα τετοιο γεγονός. Δεν έχει σημασία αν παίζουν στον Ναυσίθοο. Θα πήγαιναν να δούν την ομάδα της Κέρκυρας. Της πατρίδας τους. Γεμάτα περηφάνεια.Να πάρουνε εικόνες μπασκετικές, ερεθίσματα αθλητικά για το μέλλον. Τι μπορεί να φοβήθηκε η εν λόγω Κυρία; Θα της χαλούσαν την γιορτή; Τι είναι εχθροί του συλλόγου; Πραγματικά ειναι απορροίας άξιο πως τα άλλα μέλη του συλλόγου δέχθηκαν αυτή την συμπεριφορά. Η άνοδος στην Β Εθνική είναι ευκαιρία για συνεργασίες σε πολλα επίπεδα για τους συλλόγους του νησιού με βασικό άξονα ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Ας αφήσουν αυτούς που έχουν όρεξη και αγάπη πραγματική όχι για τον Φαίακα, για την Κέρκυρα να δουλέψουν απερίσπαστοι. Μετά απο χρόνια δεν θα θυμούντα τα πρωταθλήματα οι πρωτεργάτες αλλά οτι φέρανε κοντά στο μπάσκετ παιδιά που ενδεχομένως μακριά απο αυτό να είχαν πάρει άλλο δρόμο.

Εμείς μια ερώτηση έχουμε να κάνουμε. Στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη σου περήφανα. Έδειξες πυγμή και αυστηρότητα σε ποιον; Ποιος κέρδισε και ποιος έχασε απο όλη αυτή την ιστορία; Η μαγκιά δεν ειναι να φέρεις την επιτυχία. Αλλά το πως θα την διαχειριστείς.

Για την ιστορία σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του Ναυσίθοου που είναι άξια συγχαρητήριων για το επίπεδο της:Ενημέρωση:
Η ομάδα μας ύστερα από την τιμητική πρόταση που μας έκανε ο αντιπρόεδρος της Κέρκυρα bc-Φαίακας, κος Μακρίδης, είχε πάρει την απόφαση να παρευρεθεί σύσσωμη στον αγώνα-γιορτή ανόδου στη Β´ εθνική κατηγορία που θα γίνει την Κυριακή 20/5 και ώρα 17:00 στο εακ Κέρκυρας. Όμως ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με μέλος του ΔΣ της ομάδας του Κέρκυρα bc-Φαίακα, μας απαγόρευσε να έρθουμε και να παρευρεθούμε ως ομάδα στη γιορτή του μπάσκετ δηλώνοντας ότι δε θέλουν κανένα άλλο σωματείο στο γήπεδο. Αυτή η διχαστική δήλωση μας στεναχώρησε πάρα πολύ και αποφασίσαμε να μην προσέλθουμε οργανωμένα ως ομάδα στον αγώνα. Όμως θέλουμε να πούμε σε όλους τους γονείς και τα παιδιά της ομάδας μας ότι μπορείτε να πάτε μεμονωμένα και να χαρείτε αυτή την ιστορική στιγμή για το κερκυραικό μπάσκετ.

Μιχάλης Σταμουλάκης

leivadas banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr