Γιαννόπουλος: «Υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο στην Εθνική»

Jun 29, 2022

Ο Χάρης Γιαννόπουλος έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και το Γρηγόρη Παπαβασιλείου και μίλησε για το τουρνουά 3on3 «Τάπα στη βία και στον ρατσισμό» στο Αιγάλεω, αλλά και την Εθνική ομάδα.

 

 

 

Αναλυτικά είπε:

Για το τουρνουά 3on3 που διοργανώθηκε στο Δήμο Αιγάλεω με τη συνεργασία και του ΠΣΑΚ: «Τα τελευταία χρόνια με τον ΠΣΑΚ διοργανώνουμε πάρα πολλά 3on3 σε όλη την Ελλάδα. Αυτήν τη στιγμή διοργανώνεται ένα στο Ρέθυμνο. Σ’ αυτό του Αιγάλεω είχαμε τεράστια επιτυχία, ήταν ρεκόρ μέχρι τώρα για τα δικά μας 3on3, μιλάμε για πάνω από 1200 παίκτες που δήλωσαν συμμετοχή. Κλείσαμε ένα δρόμο στο Αιγάλεω με τη βοήθεια του δήμαρχου και του αντιδημάρχου και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Μιλάμε για 14-15 μπασκέτες μέσα στο δρόμο, ένα πάρα πολύ όμορφο θέαμα, με μουσική, χαρά, παιχνίδι. Ήταν όνειρο».

Για την άποψη του ότι οι αθλητές δεν πρέπει ν’ ασχολούνται με κοινωνικά θέματα: «Αυτό είναι εξίσου άτοπο με το να πεις ότι ένας εργαζόμενος δε μπορεί να ‘ναι και πατέρας ταυτόχρονα. Ένας αθλητής μπορεί να είναι οικογενειάρχης ή απλά γιός κάποιου, οπότε αυτόματα δεν είναι μόνο αθλητής, είναι πολλά παραπάνω, είναι ένας άνθρωπος, ένας πολίτης της χώρας στην οποία ζει. Δεν είμαι της άποψης αυτής και συχνά εκφράζω την άποψή μου για θέματα κοινωνικά κυρίως, διότι δε μπορεί ένας αθλητής να μένει αμέτοχος με όλα αυτά που γίνονται γύρω του».

Για το παιχνίδι της Εθνικής με τη Μ. Βρετανία (30/06): «Αρχικά, πρέπει να κατανοήσουμε ότι σ’ έναν αγώνα μπάσκετ παίζουν δύο ομάδες, δεν παίζει η μία μόνη της. Ο αγώνας αυτός είναι στο χέρι της Εθνικής ομάδας, βλέπουμε ότι έχουν έρθει πολλοί περισσότεροι παίκτες απ’ τα προηγούμενα παράθυρα. Σίγουρα η προσθήκη του Δημήτρη Ιτούδη είναι ένα τεράστιο συν απ’ τις προηγούμενες φορές. Είμαστε το μεγάλο φαβορί, δε νομίζω να λέει κάποιος το αντίθετο, αλλά σίγουρα θέλει προσοχή γιατί η Μεγάλη Βρετανία είναι μια ομάδα που έχει 5-6 καλούς παίκτες που παίζουν στα εθνικά πρωταθλήματα και είναι πάρα πολλά χρόνια μαζί».

Για το ερχόμενο Eurobasket 2022: «Νομίζω ότι είναι καιρός ν’ αρχίσουμε ν’ αντιλαμβανόμαστε τι παίκτες έχουμε και δε θα ‘ταν κακό να ‘μαστε λίγο φιλόδοξοι και να πούμε ότι πάμε για μετάλλιο. Έχουμε τον, κατά τη γνώμη μου, καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη, τον, κατ’ εμέ, καλύτερο παίκτη στον κόσμο και πάρα πολύ καλούς παίκτες, κάποιους απ’ τους καλύτερους στην Ευρώπη. Έχουμε δύο απ’ τους καλύτερους point guard, αν όχι τους καλύτερους, στην Ευρώπη. Αυτομάτως είμαστε «γεμάτοι» σε όλα τις θέσεις και υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr