Σκουρτόπουλος: «Νίκη με Λετονία για να προκριθούμε»

Nov 26, 2020

Τη νίκη επί της Λετονίας (Παρασκευή, 19:00), που ουσιαστικά θα φέρει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωμπάσκετ 2022, αλλά και θα δώσει τη δυνατότητα για ακόμη περισσότερα νέα παιδιά στις επόμενες κλήσεις θέλει η Εθνική στη «φούσκα» του Σεράγεβο, όπως τόνισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

 

«Ζούμε κάποιες πρωτόγνωρες συνθήκες, αλλά περνώντας οι μέρες και δουλεύοντας σε αυτές, μέσα στη «φούσκα», βλέπουμε ότι είναι καλές, μπορούμε να είμαστε απερίσπαστοι και η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ καλά, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συμπεριφορά των παιδιών και είμαστε αισιόδοξοι για να πετύχουμε δύο καλά αποτελέσματα. Στην περίοδο που διανύουμε, πιστεύω ότι είναι μια λύση που αξίζει να εφαρμόζεται. Δεν είναι δύσκολη η παραμονή εδώ. Αντίθετα παρέχει ασφάλεια και τη δυνατότητά να γίνεται σωστή δουλειά. Εξισορροπείται έτσι μια σίγουρα δυσμενής κατάσταση που είναι η απομόνωση, αλλά συνολικά η προσπάθεια των διοργανωτών είναι πολύ καλή, για να διευκολύνει την καθημερινότητά μας και τη δουλειά μας», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Για την αυριανή αντίπαλο, είπε: «Δεν την είχαμε αντιμετωπίσει στο πρώτο «παράθυρο» και όπως την έχουμε δει στα παιχνίδια της, η Λετονία είναι μια πολύ καλή ομάδα, παρότι δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα στη διαδικασία και έχει δύο ήττες. Δεν αντικατοπτρίζουν πάντως αυτά τα αποτελέσματα την ποιότητά της. Επιπλέον, είναι και ενισχυμένη σε αυτό το «παράθυρο» με κάποιους πιο έμπειρους παίκτες, αλλά πιστεύουμε ότι θα ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και θα φτάσουμε στο νικηφόρο αποτέλεσμα. Θα εξαρτηθει κυρίως από την άμυνά μας που πρέπει να είναι επιθετική, με μεγάλη πίεση πάνω στη μπάλα και στο περιφερειακό σουτ. Πρέπει να το ελέγξουμε, να μην τους δώσουμε εύκολα ανοιχτά σουτ και τη δυνατότητα να βρουν εύκολους πόντους, ειδικά σε καταστάσεις τρανζίσιον. Τα παιδιά δείχνουν έτοιμα να ανταποκριθούν και να καταφέρουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που αφ' ενός θα μας δώσουν την πρόκριση για την επόμενη φάση, αφ' ετέρου θα συνεχίσουν αυτή την πολύ καλή πορεία που έχουμε στα προκριματικά».


Όσο για τα νέα πρόσωπα στην Εθνική; «Αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο, να διευρύνουμε την διαδικασία διαδοχής που έχει καλλιεργηθεί με πρόγραμμα από τότε που άρχισε η διαδικασία των «παραθύρων». Θα εξαρτηθεί σίγουρα από το αποτέλεσμα, αλλά αν καταφέρουμε να πάρουμε αυτά που θα δώσουν την πρόκριση, θα εξασφαλίσουμε καιτην παρουσία πολλών περισσότερων νέων παιδιών στην επόμενη διαδικασία. Έτσι κι αλλιώς στην προεπιλογή έχουμε πολλούς, μακάρι να έχουν μια καλή παρουσία μέχρι τότε στο πρωτάθλημα και κυρίως την υγεία τους, που είναι το βασικό ζητούμενο ειδικά στις μέρες μας και να καταφέρουμε να παρουσιάσουμε μια πολύ ανανεωμένη Εθνική, ίσως κάποιες εικόνες από το μέλλον».

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr