Thursday, 09 April 2020

Παπαθεοδώρου: «Ο τελευταίος μήνας είναι αυτό που ονειρευόμαστε, με το καλό να πάμε τελικό»

Jan 06, 2020

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για τη νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, στάθηκε στην παρουσία του κόσμου και τόνισε πως ο τελευταίος μήνας είναι αυτό που ονειρεύονται όλοι στην ΑΕΚ. Τι είπε για την τελευταία φάση.

 


Ο προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη μέρα για όλη την ΑΕΚ. Πετύχαμε μια σημαντική νίκη, κυρίως με τον τρόπο που επιτεύχθηκε. Επιβάλαμε το ρυθμό μας, παίξαμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου και πολύ ποιοτικό και κερδίσαμε μέσα απο την επίθεσή μας. Για να νικήσεις ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό πρέπει να σκοράρεις κι όχι να παίξεις κρυφτό και άμυνα. Γι΄αυτό είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες. Η νίκη επιτεύχθηκε επί ενός μεγάλου αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός είναι ο κορυφαίος οργανισμός μπάσκετ στη χώρα και γι' αυτό η νίκη έχει μεγαλύτερη αξία.

Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο. Για να γίνει η ΑΕΚ μεγάλη ομάδα και αγωνιστικά πρέπει να έχει σύμμαχο και τον κόσμο. Και ο τελευταίος μήνας για μας είναι αυτό που ονειρευόμαστε. Βλέπουμε πολύ κόσμο στις εξέδρες, πολλές οικογένειες και θέλουμε να συνεχίσουε να προκαλούμε τον κόσο να έρχεται να μας βλέπει. Να ευχαριστηθούμε τη σημερινή βραδιά και από αύριο να επανέλθουμε και να βάλουμε το μυαλό μας στο επίπεδο που πρεπει να είναι. Αρχίζει ξανά το BCL με δύσκολο παιχνίδι».

Εν συνεχεία τόνισε: «Αν θέλουε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, πρέπει να αντιληφθούμε ότι η διαφορά είναι μεγάλη. Όχι χαώδης, αλλά πολύ μεγάλη. Χρειάζεται υπομονή και συνέπεια για να φτάσει η ΑΕΚ στο επίπεδο του Παναθηναϊκού. Αν θέλουμε να λέμε ότι με μια νίκη φτάνουμε στο επίπεδο του Παναθηναϊκού, είναι για να ξεγελάμε τους εαυτούς μας. Συνέπεια, υπομονή και πολλή δουλειά. Για να γίνει αυτό χρειάζεται τη συμπαράσταση πολλών ανθρώπων. Του προέδρου, που βάζει τα χρήματα, της ομάδας και του κόσμου. Αν γίνουν αυτά, μπορεί η ΑΕΚ να φτάσει σε υψηλό επίπεδο».

 Για τον Λάνγκφορντ: «Ο Λάνγκφορντ είναι ο Λάνγκφορντ. Είναι η μεγαλύτερη προσωπικότητα που βρισκόταν απόψε στο γήπεδο. Άρα δεν μπορείς να μην τον χρησιμοποιήσεις στο τέλος. Αν δεν τον βάλεις σε αυτό το σημείο του αγώνα, δεν θα έπρεπε να τον έχεις καν. Η απόφαση να τον πάρουμε το καλοκαίρι μας έχει δικαιώσει πλήρως. Ο Κιθ κάνει όλη την ομάδα καλύτερη. Μολις το ρολόι δείξει 34'-35' οι προσωπικότητες είναι αυτές που βάζουν καλάθι. Οι προπονητές και τα συστήματα πάνε λίγο στην άκρη. Οι προσωπικότητες βάζουν καλάθι. Εκτός από τα καλάθια που έβαλε, δημιούργησε και 2-3 σουτ. Πολλοί λένε ότι είναι ατομιστής, αλλά εγώ ξέρω ότι οι συμπαίκτες του σουτάρουν όλοι μόνοι τους. Ο Κιθ έχει την εμπειρία να το διαχειρστεί. Είναι έμπειρος και ώριμος».

Για το ημίχρονο: «Το 63-54 στο ημίχρονο έτυχε. Δεν είναι εύκολο να ξανασυμβεί. Εκεμταλλευτήκαμε το ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε παιχνίδι 48 ώρες πριν. Γενικά στο μπάσκετ πρέπει να σκοράρεις. Εμείς έχουμε κερδίσει πολλά από την άμυνα, αλλά στα μεγάλα παιχνίδια αν δεν βάλεις καλάθι, δεν μπροείς να κρατήσεις χαμηλά τέτοιες ομάδες στο σκορ. Επιβάλαμε το ρυθμό μας, γι' αυτό η νίκη μας είναι μεγάλη».

Για τη συνέχεια: «Είναι τελείως διαφορετικό αυτό που συνέβη σήμερα από το τι θα γίνει στα πλέι οφ. Η διαφορά επιπέδου είναι μεγάλη. Με το καλό να φτάσουμε στον τελικό, αλλά αυτό που έγινε σήμερα μας δίνει μεν αυτοπεποίθηση, αλλά θα κάνει και τα παιχνδιια πιο δύσκολα για μας. Γιατί ο Παναθηναϊκός ξέρει ότι έχει έναν αντίπαλο που μπορεί να τον κοντράρει. Αύριο πρέπει να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι με την Αντβέρπ. Πρέπει να διαχειριστούμε τη νίκη με τέτοιοιο τρόπο ώστε να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι».

Για την τελευταία φάση: «Ζητήσαμε να γίνει φάουλ στο τέλος, αλλά ο Σαντ Ρος, που και πάλι έδωσε και την ψυχή του στο παρκέ, δεν είμαι σίγουρος αν ήξερε πόσο είναι το σκορ και πόσος χρόνος έμενε σε εκείνο το σημείο. Έπρεπε να κάνουμε φάουλ στο τέλος, αυτό είναι δεδομένο. Πολλές φορές ζητάς να γίνει φάουλ, δεν γίνεται και βγαίνεις κερδισμένος».

 

leivadas banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr