Sunday, 17 November 2019

Δηλώσεις προπονητών Κολοσσός Ρόδου-Άρης

Nov 10, 2018

Νίκος Βετούλας: «Ήταν μία δύσκολη και άσχημη ήττα. Στο πρώτο ημίχρονο η απόδοσή μας και η συγκέντρωσή μας ήταν σε μεγάλο βαθμό και δεν έδειχνε ότι θα έχουμε τόσο μεγάλη διαφορά. Είναι ξεκάθαρο και φάνηκε και σήμερα, ότι έχουμε πρόβλημα στο μακρινό σουτ. Με 2/22 τρίποντα είναι δύσκολο να νικήσεις μία ομάδα που παίζει σκληρή άμυνα, ειδικά μέσα στο καλάθι. Αυτό το νούμερο “1” στοιχείο που δεν μας άφησε να νικήσουμε. Το δεύτερο είναι ότι ο βαθμός συγκέντρωσης στην άμυνα σε τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο ήταν πολύ άσχημος. Δεχθήκαμε 21 και 25 πόντους και καλάθια στο τρανζίσιον, ενώ είχαμε φάουλ να δώσουμε. Αυτό δείχνει ότι είχε φύγει η συγκέντρωση και πως τα παιδιά πήγαιναν με το ένστικτο. Αυτό μας πλήγωσε και έδωσε τη δυνατότητα στον Άρη να νικήσει. Το ζητούμενο για εμάς είναι να βρούμε τις λύσεις που χρειάζονται και να βελτιώσουμε τα κομμάτια που χρειάζονται για να πάρουμε νίκες. Σίγουρα το σουτ είναι και θέμα ψυχολογίας, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε, γιατί αυτή την στιγμή έχουμε το χειρότερο ποσοστό στα τρίποντα σε όλη την κατηγορία. Δεν υπάρχει διαφορά παίκτη και προπονητή. Ο προπονητής αποφασίζει το πλάνο και οι παίκτες το ακολουθούν. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποια διαφορά σε αυτό. Πρέπει να βελτιωθούμε γιατί αν ο βαθμός συγκέντρωσης παραμείνει στα ίδια επίπεδα θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να ανεβάσουμε τον βαθμό συγκέντρωσης και να βάλουμε κάποια σουτ. Τα παιδιά πάλεψαν και είχαν διάθεση να νικήσουν σήμερα».

Βαγγέλης Αγγέλου: «Ήταν ένα νικηφόρο αποτέλεσμα από το οποίο κρατάμε τις καλές αποφάσεις στο δεύτερο ημίχρονο και σε άμυνα και σε επίθεση. Τέτοια επιτυχία είχαμε πρώτη φορά. Κατά την διάρκεια των παιχνιδιών που πέρασαν, μαζί με την κόπωση των ταξιδιών, όταν προσπαθούσαμε να παίξουμε άμυνα, δυσκολευόμασταν στην επίθεση, όταν προσπαθούσαμε να παίξουμε επίθεση, δεν είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα στην άμυνα. Η εμπειρία σε έναν αθλητή είναι πάρα πολύ σημαντική για να βρει την ισορροπία μέσα από την πίεση, ώστε να παίρνει αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι. Σήμερα η σχέση ασίστ – λαθών και αμυντικών – επιθετικών ριμπάουντ, η δημιουργία καλών σουτ, που είχαν καλή αμυντική ισορροπία με στόχο να σταματήσουμε το τρανζίσιον του Κολοσσού, που είναι και το δυνατό του σημείο και τα παιδιά που δεν είχαν τόσο μεγάλη πνευματική κόπωση, μας έδωσαν αυτό το αποτέλεσμα. Είναι ένα αποτέλεσμα από μια δύσκολη συνέχεια που έρχεται και από μία κατάσταση που εμείς στο μυαλό μας την έχουμε κάνει δύσκολη έξω από την ομάδα. Μέσα στην ομάδα, η ομάδα δουλεύει, η ομάδα μαθαίνει και διαχειρίζεται τη φανέλα του συλλόγου. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Η ομάδα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη διαχείριση του προγράμματος. Πρέπει να είμαστε η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που από τις 20 Σεπτεμβρίου έχουμε κάνει πέντε ταξίδια αλλάζοντας τρεις πτήσεις ολοήμερα και η ομάδα δεν έχει θέμα τραυματισμού – δόξα τω θεώ – ούτε μεγάλης πνευματικής κόπωσης. Είχε να διαχειριστεί τα αρνητικά αποτελέσματα σε σχέση με την ιστορία και την πίεση του συλλόγου. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τους συνεργάτες μας και νιώθουμε καλά για να συνεχίσουμε, παρά την εξωπραγματική ταλαιπωρία αυτού του πενθήμερου. Είδατε και εσείς ότι η ομάδα δεν είχε ενεργειακό πρόβλημα. Στο μπάσκετ αυτός που δουλεύει ετοιμάζεται για τον Απρίλιο και τον Μάιο. Δυστυχώς ή ευτυχώς έχει φίνις το πρωτάθλημα και ετοιμάζεσαι για το φίνις».

Νίκος Μουχάκης

leivadas banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr