Tuesday, 07 April 2020

Δηλώσεις προπονητών ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Oct 13, 2018

Λούκα Μπάνκι: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, μπροστά σε έναν τόσο σημαντικό αντίπαλο. Ξέραμε ότι λείπουν παίκτες από τον ΠΑΟΚ και υποθέτω ότι αυτό στο μυαλό μας βοήθησε. Γι αυτό ζήτησα από τους παίκτες μου να έχουν επιθετική προσέγγιση στον αγώνα. Όχι μόνο επειδή ήρθαμε από δύσκολη εβδομάδα, αλλά επειδή ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ θα ήταν έτοιμος να δώσει μια σπέσιαλ βραδιά. Γι αυτό είμαι πολύ ικανοποιημένος που κυριαρχήσαμε στον αγώνα. Παίξαμε με προσωπικότητα και ποιότητα. Τώρα θα κάνουμε νέο ξεκίνημα γιατί έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, περιμένουμε περίπλοκα παιχνίδια, ένα εξ αυτών στην Τσεχία. Ένα πολύ δύσκολο γκρουπ και πρέπει να τα προσεγγίσουμε τα παιχνίδια σαν ζωής και θανάτου. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με γνώμονα την εμφάνισή μας, να μείνουμε ταπεινοί και να παίξουμε ενωμένοι. Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους της ΑΕΚ, το σταφ, την διοίκηση και τους εργαζομένους, που όλοι την προηγούμενοι εβδομάδα με έκαναν να νιώσω ασφαλής πως η ομάδα είναι στη σωστή κατεύθυνση, δεν έχουμε σημασία μόνο τα αποτελέσματα και θα μας υποστηρίζουν. Και αυτό είναι το καλύτερο για μένα που είμαι εδώ. Επειδή έχουμε υψηλές απαιτήσεις και ο τρόπος που προσεγγίζουμε τις δύο διοργανώσεις, κάνουν εμένα και τους παίκτες πολύ απογοητευμένους για τα αποτελέσματα. Δεν μιλάω για πίεση, αλλά ε΄χω συγκεκριμένα θέλω και απαιτήσεις. Περάσαμε τις μέρες μας ώστε να δουλεύουμε σκληρά και η εικόνα που δώσαμε στα προηγούμενα παιχνίδια δεν ταιριάζει με την ομάδα. Είναι στο χέρι μας να βρούμε τον τρόπο και να δείξουμε ποιοι είμαστε. Το ευχαριστώ ήταν για να υπογραμμίσω ότι αυτός είναι ο τρόπος για να χτίσουμε ενότητα στην ομάδα Στις δύσκολες στιγμές θαυμάζεις τους ανθρώπους. Είμαι χαρούμενος εάν είδες την ομάδα με πάθος. Η οπτική μου δεν είναι ο τρόπος που τον βλέπετε εσείς. Μου αρέσει η ομάδα να παίζει σκληρά, με ενέργεια, αλλά και να είναι ενωμένη. Πόσω μάλλον όταν είσαι σε δύσκολη στιγμή, να μην γίνεσαι κάποιος ήρωας, να εμπιστευτείς τους συμπαίκτες σου και να παίξεις το μπάσκετ σου. Το επίπεδο συνέχειας δεν ήταν η καλύτερη. Τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού και πρέπει να μάθουμε πώς να μειώνουμε τα λάθη. Έχουμε την ικανότητα και είναι η ώρα να νιώσουμε αυτοπεποίθηση. Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος θα αρχίσει από βδομάδα να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα. Δεν σημαίνει ότι θα είναι καλύτεροι, αλλά θα είναι ολοκληρωμένοι. Δεν είχαμε ούτε μία μέρα που η ομάδα να ήταν ολοκληρωμένη. Ήμασταν σαν μια ομάδα που κάθε βδομάδα είχαμε έναν καινούργιο παίκτη. Κάποιες φορές μας έλειπαν 2-3 παίκτες, κάποιες φορές είχαμε 1-2 παίκτες. Γι αυτό θα είμαστε διαφορετικοί. Η προετοιμασία για εμάς δεν τελειώνει ποτέ για εμάς. Ίσως μια μέρα να δούμε την ολοκληρωμένη εικόνα μας και αυτό θα μας βοηθήσει να κάνουμε καλύτερη αξιολόγηση. Όλες αυτές οι δυσκολίες μας δυσκόλεψαν και καθυστέρησαν από το να φτιάξουμε μια ομάδα με συγκεκριμένη ταυτότητα και χαρακτήρα».

Ηλίας Παπαθεοδώρου: «Καλησπέρα σας. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την απόλυτα δίκαιη νίκη. Το κομμάτι της επιθυμίας για νίκη ήταν μεγαλύτερο για την ΑΕΚ και έπαιξε και καθοριστική εξέλιξη. Σκόραραν 21 πόντους από δεύτερες επιθέσεις και από τις κερδισμένες μονομαχίες. Με αυτή την εικόνα ήταν απολύτως φυσιολογικό να ηττηθούμε. Ήταν δύσκολο να ισορροπήσουμε την κατάσταση και όταν προσπαθήσαμε να επανέλθουμε κάποια λάθη και κάποια χαμένα ριμπάουντ δεν μας το επέτρεψαν. Αυτό δεν μπορώ να το προβλέψω. Οι τραυματισμοί είναι κάτι που δεν ,μπορείς να το ελέγξεις. Είχαμε την απώλεια του Γκος. Οι τελευτάιες πρεοπονήσεις έφεραν 2 ακόμα απουσίες. Δεν μπορώ να ξέρτω πότε θα είμαστε πλήρεις. Ευελπιστώ το συντομότερο για να δουλέψουμε όπως θέλουμε».

Νίκος Μουχάκης

leivadas banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr