Sunday, 20 January 2019

Προμηθέας- ΠΑΟΚ: Οι δηλώσεις των προπονητών

Jun 09, 2018

Οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:«Είμαστε όλοι χαρούμενοι. Παίξαμε όμορφο μπάσκετ, κερδίσαμε δίκαια την τρίτη θέση, δείξαμε την πρόοδο της ομάδας και δεν μπορεί παρά να είμαστε ενθουσιασμένοι. Το αποτέλεσμα αυτό μας κάνει περήφανους και αισιόδοξους για τη συνέχεια. Πρέπει να κάνουμε τον απολογισμό μας πια.

Δώσαμε 52 παιχνίδια, είχαμε καλές και κακές στιγμές. Το πρόσημο όμως είναι κάτι παραπάνω από θετικό. Πετύχαμε σχεδόν όλους τους στόχους που είχαμε θέσει, στηρίξαμε τον ελληνικό κορμό. Παίξαμε μέχρι τις 13 Μαρτίου με τέσσερις Αμερικάνους. Παίξαμε όμορφο μπάσκετ, με πολλούς πρωταγωνιστές. Θα κρατήσουμε κάποια πράγματα και κάποια άλλα θα τα διορθώσουμε.

Νιώθω δικαιωμένος, γιατί ήρθα σε ένα σωματείο που ήθελα. Νιώθω ότι δικαίωσα την επιλογή και του ΠΑΟΚ. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Του χρόνου θέλουμε να κεφαλαιοποιήσουμε όσα κάναμε σε αυτήν τη χρονιά και να κάνουμε κάτι παραπάνω.

Θέλαμε ένα βήμα παραπάνω, ο στόχος μας ήταν η τέταρτη θέση, αλλά εμείς πήγαμε στην τρίτη. Είχαμε πολύ καλό κλίμα, στηρίξαμε ο ένας τον άλλον στις δύσκολες στιγμές που ήταν πολλές και στο τέλος δικαιωθήκαμε».

Οι δηλώσεις του Μάκη Γιατρά:«Καταρχήν, ευχαριστώ τον Ηλία για τα καλά του λόγια και συγχαρητήρια στο ΠΑΟΚ για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Εμείς, όταν την πρώτη αγωνιστική, πήγαμε στην Θεσσαλονίκη και νικήσαμε τον ΠΑΟΚ είχα μιλήσει με τα καλύτερα λόγια και για τον αντίπαλό μας και για τον Ηλία. Ο ΠΑΟΚ έκανε καταπληκτική πορεία στον δεύτερο γύρο της Basket League, ειδικά όταν έφυγε και η Ευρώπη από το μυαλό των ανθρώπων της ομάδας.

Εμείς ήμασταν άτυχοι - σε εισαγωγικά το «άτυχοι» μην μας πουν και αχάριστους μετά την σεζόν που κάναμε... - για το ότι μπήκαμε στην σειρά με τον ΠΑΟΚ με πολλούς τραυματισμούς. Είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε να παίζουμε μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Από αύριο, ξεκινάει μια άλλη ημέρα για εμάς. Γράψαμε ιστορία με όλα όσα κάναμε φέτος, όμως τώρα πρέπει να δούμε μπροστά. Η επόμενη χρονιά θα είναι πιο δύσκολη από την φετινή. Τα παιδιά παρέδωσαν και την ψυχή τους.

Θέλαμε πάρα πολύ να ξαναπάμε στη Θεσσαλονίκη, όμως από ένα σημείο και μετά όσο και να ήθελε το μυαλό δυστυχώς δεν μπορούσε να ακολουθήσει το σώμα. Ευχαριστώ τους παίκτες μου και τον οργανισμό που λέγεται Προμηθέας, καθώς, επίσης, και τον κόσμο της Πάτρας, ο οποίος ξεκίνησε δειλά-δειλά να βρίσκεται δίπλα μας από όταν ακόμη αγωνιζόμασταν στην Γ΄ Εθνική, όταν τα παιχνίδια που δίναμε τα παρακολουθούσαν 50-100 άτομα και σήμερα φτάσαμε, πλέον, να γεμίζουμε το ‘Τόφαλος’.

Ευχαριστώ, επίσης, τους συνεργάτες μου και όλο το σταφ για την εξαιρετική δουλειά τους και την άψογη συνεργασία που έχουμε. Όλοι είμαστε μέλη μιας μεγάλης οικογένειας. Θέλαμε να παίξουμε λίγο ακόμη, όμως και εδώ που φτάσαμε είναι επιτυχία.

Δεν πήγα στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι. Ο,τι είχα να πω στα παιδιά το είπα πριν από τον αγώνα, όταν προβλήθηκε ένα βίντεο στα αποδυτήρια, βίντεο που δεν είχε να κάνει με τακτική και αγωνιστικά θέματα.

Σε ό,τι αφορά τη νέα σεζόν και επειδή με ρωτάτε, θεωρώ πως ναι θα συνεχίσω να είμαι προπονητής στον Προμηθέα. Από αύριο, ξεκινάμε τη δουλειά για τη νέα χρονιά. Η μεγαλύτερη χαρά μου φέτος είναι ότι δείξαμε ότι η επιτυχία γίνεται και με αυτόν τον τρόπο.

Με αγάπη, με αφοσίωση και με εμπιστοσύνη. Και οι μεγαλύτερες στενοχώριες μου φέτος ήρθαν μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στον δεύτερο ημιτελικό στο ΣΕΦ, όταν νόμισα ότι πέθανα, αλλά και μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ‘μικρό’ τελικό στην Πάτρα».

Μιχάλης Σταμουλάκης

leivadas banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr