Καρατζάς: «Η διαμορφωμένη κατάσταση μας υποχρεώνει να κινηθούμε πιο χαμηλά στο μπάτζετ»

Jun 23, 2021

Συνέντευξη στην επίσημη σελίδα της ΦΕΑ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας, Αλέξης Καρατζάς.

 

Αναλυτικά:

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΦΕΑ, Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, ΤΗΝ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» ΤΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

✔️ ✔️ «ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ...»

Συνταγή επιτυχίας που κερδίζει, δεν αλλάζει… Με το δόγμα αυτό λειτουργούν στη ΦΕΑ κι έτσι πριν από εννέα ημέρες με συνοπτικές διαδικασίες ανανέωσαν τη συνεργασία με τον Αλέξη Καρατζά για ακόμη μία αγωνιστική σεζόν.

Ο άνθρωπος που άλλαξε τα πάντα πριν από τέσσερα χρόνια (25/6/2017) όταν ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και δημιουργώντας ένα βασικό κορμό την οδήγησε από την Β’ ΕΣΚΑ με μια… ανάσα στην Β’ Εθνική ούτε μία στιγμή δεν σκέφτηκε πριν πει το «ναι» στους διοικούντες τον σύλλογο κι έτσι θα πορευτούν μαζί ακόμη μία χρονιά.

Μία ιδιαίτερη χρονιά που δυστυχώς κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει, αφού ο αόρατος αντίπαλος που λέγεται «Covid 19» έφερε την περυσινή σεζόν τα πάνω κάτω σε όλα τα ομαδικά αθλήματα ανά τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα. Όπως δηλώνει ο ίδιος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη σελίδα της ΦΕΑ στο facebook και στον δημοσιογράφο της ομάδας, τον Ιωάννη Νοταρά «… θα είναι μια μεταβατική σεζόν και χρειάζεται κατανόηση από όλους ότι θα χρειαστεί καιρός να ξαναγίνουν τα πράγματα όπως ήταν».

Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους στόχους της ΦΕΑ για τη σεζόν 2021-22 ξεκαθαρίζοντας πως: «η ομάδα αυτή δεν θα μείνει ίδια τη νέα σεζόν καθώς λόγω της διαμορφωμένης κατάστασης είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε πιο χαμηλά σε μπάτζετ από ότι ήδη ήμασταν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές, κάτι το οποίο προσωπικά δεν θα ήθελα».

Ας απολαύσουμε λοιπόν τον Αλέξη Καρατζά στη συνέντευξη που παραχώρησε αναλύοντας τα σχέδιά του για τη νέα αγωνιστική περίοδο και απαντώντας στις ερωτήσεις που του τέθηκαν:

? Ποιο είναι αυτό το στοιχείο που σε έχει κερδίσει και παραμένεις πιστός στρατιώτης της ΦΕΑ;

? «Η ομάδα αυτή είναι οικογένειά μου. Έχω σχέσεις ζωής με τους ανθρώπους της και ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα και τις κατηγορίες θα είναι πάντα στη καρδιά μου ως το δεύτερο μου σπίτι. Σε μια τέτοια δύσκολη για όλους χρονικά συγκυρία το μόνο που ζητάμε όσοι εμπλεκόμαστε στο χώρο είναι να βρεθούμε ξανά μέσα στο γήπεδο και τίποτα άλλο».

 

? Από Β’ ΕΣΚΑ- Β’ εθνική, ποιος είναι ο επόμενος στόχος που θέτει ο Αλέξης Καρατζάς και η διοίκηση στη συλλόγου;

? «Τι άλλο στόχο να έχουμε πέρα από το να ανοίξει το μπάσκετ ξανά σε όλες τις βαθμίδες του; Αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος. Να ξαναζήσουμε στιγμές μέσα στο γήπεδο και να αφήσουμε πίσω μας όλο αυτό το κακό διάστημα «βουτηγμένο» στο φόβο, την απομόνωση και την κατάθλιψη. Θα είναι μια μεταβατική σεζόν και χρειάζεται κατανόηση από όλους ότι θα χρειαστεί καιρός να ξαναγίνουν τα πράγματα όπως ήταν».

 

? Περάσαμε μία δύσκολη χρονιά με λίγες αγωνιστικές παραστάσεις, πόσο αλλάζει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας και σε ποια σημεία εντοπίζεις ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις ενίσχυσης;

? «Δυστυχώς αφήσαμε κάτι στη αρχή, ούτε καν στη μέση, την περασμένη σεζόν. Είχε δημιουργηθεί μια ομάδα που έδειχνε ότι θα πάει καλά, είχαμε βρει γρήγορα «χημεία» και ρόλους, είχαμε κάνει μεγάλες νίκες και όλα έδειχναν ότι στην πρώτη μας σεζόν στη Β’ εθνική θα αφήναμε μια ωραία εικόνα στο γήπεδο. Φυσικά δε ξέρεις πώς θα εξελισσόταν η σεζόν, αλλά οι ενδείξεις ήταν πολύ θετικές. Είμαι στη δυσάρεστη θέση να πω ότι η ομάδα αυτή δεν θα μείνει ίδια τη νέα σεζόν, καθώς λόγω της διαμορφωμένης κατάστασης είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε πιο χαμηλά σε μπάτζετ από ότι ήδη ήμασταν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές κάτι το οποίο προσωπικά δεν θα ήθελα.

Όμως είναι υποχρέωση όλων να προσαρμόσουν στις συνθήκες που έχουν προκύψει γενικά στο χώρο του αθλητισμού και πιστεύω ότι με την βοήθεια των ανθρώπων της ομάδας θα συνεχίσουμε να τηρούμε τις συμφωνίες μας στο ακέραιο με όλα τα παιδιά που θα στελεχώσουν τη ΦΕΑ τη νέα σεζόν. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα να μας αρέσει, να περνάμε καλά με στόχο βασικό να την τελειώσουμε μέσα στο παρκέ. Χωρίς σχέδια και στόχους. Απλά να κάνουμε αυτό που μας αρέσει με πλάνο και κανόνες. Και όπου βγει».

? Σε προσωπικό επίπεδο, ποιες είναι οι βλέψεις σου και που θες να φτάσεις εσύ ως Αλέξης Καρατζάς;

? «Είμαι πολύ της άποψης ότι ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει. Προσωπικά δεν κάνω σχέδια. Μου αρέσει να ζω το τώρα και να ακολουθώ το ένστικτό μου. Γενικά στη ζωή μου, αλλά και προπονητικά πάντα αυτό έκανα. Ας μπούμε με το καλό στο γήπεδο, ας ξαναθυμηθούμε ποιοι είμαστε και τι κάνουμε και μετά θα έρθουν και τα υπόλοιπα. Το σίγουρο είναι ότι μου αρέσει να κοιτάω πάντα μπροστά...».

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr