Σολωμός: «Περί επαγγελματικού αθλητισμού... αδυνατώ να αντιληφθώ αυτήν την διάκριση»

Mar 22, 2021

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο σέντερ του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, Στέφανος Σολωμός, αναρωτιέται και απορεί το πως καθορίζεται μια εθνική Κατηγορία ως επαγγελματική ή ερασιτεχνική, αναφορικά με το άνοιγμα της Α2 και το «πάγωμα» των χαμηλότερων κατηγοριών.

 

 

Αναλυτικά τα όσα γράφει:

«Περί «επαγγελματικού» αθλητισμού......

Με χαρά διάβασα στην ανακοίνωση της επιτροπης λοιμοξιολόγων, μεταξύ άλλων, ότι οι αθλητές των κατηγοριών που ξεκινάνε προπονησεις και πρωταθλήματα (για το μπασκετ, εκτος της Α1, πλέον και η Α2) ουσιαστικά απασχολούνται επαγγελματικά, κάτι που σημαίνει ότι έστω και τώρα, το κράτος αναγνώρισε την ύπαρξη μας.

Φέτος αποτελώ μέρος της ομαδας του Παλαιού Φαληρου, ομάδα που αγωνίζεται στην Β εθνική κατηγορία.Κατα διαστήματα, τα προηγούμενα χρόνια, συμμετείχα και σε ομάδες στην Α2 κατηγορία. Ο χώρος του μπασκετ, δεν είναι τόσο μεγαλος, που σημαίνει ότι οι περισσότεροι παίκτες, κάθε χρονιά μπορει να συμμετέχουν σε διαφορετική κατηγορία, αναλόγως τις προτιμήσεις τους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι την μια χρονια μπορει να συμμετέχω σε ομάδα της Α2, την άλλη στην Γ εθνική, την άλλη στην Β εθνική και πάει λέγοντας.

Αρα σύμφωνα με τα λεγόμενα, της επιτροπής, εγω φέτος που είμαι παικτης σε ομάδα Β εθνικής, δεν απασχολούμαι επαγγελματικά, αλλά αν περσι ή του χρόνου ειμαι μέρος μια ομάδας στην Α2 η απασχόληση μου θεωρείται επαγγελματική!!!


1) Οι μισοί παίκτες και προπονητές της φετινής Α2 περσι αγωνίζονταν στην Β εθνική και οι μισοί παίκτες της Β εθνικής πέρσι αγωνίζονταν στην Α2.


2) Αρκετοί παίκτες και προπονητές στην Γ και στην Β εθνική, αμείβονται το ίδιο ή μερικές φορές και περισσότερο, από αυτούς που αγωνίζονται στην Α2. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κύριο επάγγελμα τους το μπάσκετ και για επαγγέλματικούς λόγους, επέλεξαν φέτος να αγωνίζονται σε αυτες τις κατηγορίες.

Κάπως έτσι λειτουργούν και όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες των άλλων κλάδων, αν δεν κάνω λάθος. Για παράδειγμα: ένας δικηγόρος που συνεργάζεται σήμερα με ένα δικηγορικό γραφείο, μπορεί αύριο να αποφασίσει να πάει σε ένα άλλο γιατί του έχει γίνει καλύτερη οικονομική πρόταση.

Α Δ Υ Ν Α Τ Ω για ακόμη μια φορά, να αντιληφθώ αυτού του είδους την διάκριση.

Υ.γ: Από την μεριά μας, καλο θα ήταν, όταν διεκδικούμε κάτι, να το διεκδικούμε με το σκεπτικό να επωφεληθούμε όλοι απ αυτό και όχι να εξαφανιζόμαστε μόλις ικανοποιηθούμε προσωπικά και άσε τους άλλους να πάνε να κουρεύονται».

 

 

Δημοσκόπηση: Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για την προεδρία της ΕΟΚ; (Poll)

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr