Στεργιάκης: «Το μπάσκετ υποβαθμίζεται και απαξιώνεται από τους ίδιους του τους παράγοντες, ας επιστρέψουμε επιτέλους»

Jan 25, 2021

Ο ένας εκ των δύο αρχηγών της ΦΕΑ, Αλέξανδρος Στεργιάκης, μίλησε στην επίσημη σελίδα της ομάδας και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την όλη κατάσταση στο Ελληνικό μπάσκετ. 

 

Ο ένας εκ των δύο αρχηγών του ανδρικού τμήματος της ΦΕΑ, ο Αλέξανδρος Στεργιάκης, μίλησε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας στο Facebook κι απάντησε στις ερωτήσεις του εκπροσώπου Τύπου της ομάδας, του Ιωάννη Νοταρά για την κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ, το lockdown και τις δυσκολίες που θα έχει η επανεκκίνηση.


«Αρχικά ας πάρουμε ως δεδομένο πως η δημόσια υγεία είναι προτεραιότητα όλων μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός γκαρντ των “κυανέρυθρων” και πρόσθεσε: «Με σεβασμό σε όλους, σε όσους έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους, ή έχουν νοσήσει θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως το αίτημα όλων των εμπλεκόμενων στον αθλητισμό δεν είναι η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων με κάθε κόστος, αλλά η εύρεση μίας βιώσιμης λύσης».
Πως αισθάνεται όντως η πολιτεία τους έχει στην… απ’ έξω και τους αφήνει “κλειδωμένους” ανοίγοντας σταδιακά όλα τα υπόλοιπα (με όποιον τρόπο τα ανοίγει;

Ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας τη φετινή σεζόν με 54 πόντους σε τρία ματς τόνισε:


«Δυστυχώς ο αθλητισμός και ειδικότερα το μπάσκετ υποβαθμίζεται και απαξιώνεται από τους ίδιους της τους παράγοντες. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλα τα προβλήματα που για χρόνια κρύβονται εντέχνως κάτω από το χαλί, από την ομοσπονδία, αλλά κι από τους αρμόδιους φορείς να βγαίνουν στην επιφάνεια. Πιο συγκεκριμένα, είναι ανεπίτρεπτο η μόνη επαγγελματική κατηγορία του “εθνικού μας” αθλήματος να είναι η Α1. Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2021 οι προπονητές, οι γυμναστές και οι αθλητές να θεωρούνται ερασιτέχνες με ό,τι αυτό συνεπάγεται και να παραμένουν έρμαια της κάθε διοίκησης.


Όλα αυτά συνδέονται άμεσα με την απόφαση της αναστολής των πρωταθλημάτων μας, καθώς η ίδια η ομοσπονδία κατατάσσει το μπάσκετ σαν ένα ακόμη χόμπι. Αυτό λοιπόν δικαιολογεί απόλυτα τις αποφάσεις των αρχών που χρίζουν μη απαραίτητη την λειτουργία των πρωταθλημάτων. Αυτό κατά συνέπεια οδηγεί στην αποποίηση ευθυνών για τις αρμόδιες αρχές που με τη σειρά τους αψηφούν τις συνέπειες αυτής της πράξης που αφήνει πολλούς συναδέλφους μου χωρίς αντικείμενο και χωρίς καμία οικονομική στήριξη».


Όλοι λένε πως η φετινή αγωνιστική σεζόν είναι χαμένη, ποια είναι η άποψη όμως του Στεργιάκη; «Ας ελπίσουμε πως όλοι όσοι υπηρετούν τον αθλητισμό θα λάβουν υπόψιν τους τα αιτήματα των πολλών συνανθρώπων τους για μία ίση μεταχείριση και να καταφέρουν να βρουν μία βιώσιμη λύση έχοντας πάντα ως γνώμονα την προστασία όλων.


Σαν… υστερόγραφο θα ήθελα να πω πως ας επιστρέψουμε επιτέλους σε αυτό που τόσο πολύ αγαπάμε».

 

Το Basket247 δεν θα σταματήσει να δίνει δύναμη και βήμα σε όλες τις φωνές που ζητούν... το αυτονόητο!

 

Άκης Γεωργαντάς

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr