Friday, 19 April 2024
PHARMANET
 
 

Καραλευθέρης: «Στο τρίποντο του Στεργιάκη αλλάξαμε όλοι μια ψυχή»

Jan 31, 2023

Η ΦΕΑ επικράτησε με 89-86 του Αίαντα Ευόσμου, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν και ο γκαρντ των νικητών, Λευτέρης Καραλευθέρης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη.

 

 

Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί του Αίαντα Ευόσμου: «Στο τρίποντο του Στεργιάκη «αλλάξαμε» όλοι μια ψυχή μέχρι να πέσει η μπάλα στο καλάθι. τα τελευταία 2-3 λεπτά πιστεύω ότι όλοι ήμασταν σχεδόν σίγουροι ότι θα γινόταν αυτή η ανατροπή. Το ‘χουμε ξανακάνει κι άλλες φορές, αυτή η ομάδα βγάζει χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά. Στο 1ο ημίχρονο δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε, αλλά δόξα τω θεώ το γυρίσαμε και κερδίσαμε. Γενικότερα στην ομάδα λέμε ότι το 3ο δεκάλεπτο είναι το δικό μας».

Για το λόγο που ξέφυγε η διαφορά υπέρ του Αίαντα: «Κατά την άποψή μου, ήμασταν πολύ «μαγκωμένοι». Ο Αίας μάς έπαιξε μια άμυνα ζώνης η οποία μάς κόμπλαρε στις αποφάσεις μας. Το κύριο πρόβλημά μας ήταν αμυντικό, δεχθήκαμε πολλά καλάθια στην αρχή και βάλαμε πολύ λίγους πόντους για ΦΕΑ. Τελειώσαμε το ημίχρονο με 35 πόντους, το οποίο είναι πολύ χαμηλό σκορ για ‘μας και ειδικά εντός έδρας».

Για το «κλειδί» της νίκης: «Στο ημίχρονο μπήκε ο κόουτς Καρατζάς στ’ αποδυτήρια και μάς είπε ότι ο μοναδικός τρόπος να γυρίσει το ματς ήταν να πιέσουμε σ’ όλο το γήπεδο και να δώσουμε ό,τι έχουμε. Έτσι κι έγινε. Η ομάδα του Αίαντα έκανε απανωτά λάθη πάνω στην πίεσή μας κι εμείς καταφέραμε να ευστοχήσουμε σε συνεχόμενα τρίποντα. Ειδικά στα τελευταία 3-4 λεπτά κάναμε πάλι 3-4 σερί κλεψίματα και “απαντήσαμε” με σκορ πάνω σ’ αυτά κι έτσι μειώθηκε πάρα πολύ γρήγορα η διαφορά των 20 πόντων που είχαν. Η πίεση σ’ όλο το γήπεδο ήταν το “κλειδί”».

 

Για το επερχόμενο (04/02) παιχνίδι με τον Ερμή Σχηματαρίου: «Ο Ερμής έχει ένα πάρα πολύ γεμάτο ρόστερ, οπότε αν το ματς φύγει ξανά στους 20 πόντους θα μάς τιμωρήσει και δε θα υπάρξει επιστροφή κατά την άποψή μου. Πιστεύω ότι πρέπει να μπούμε απ’ το 1ο λεπτό όπως μπήκαμε στο 3ο δεκάλεπτο με τον Αίαντα. Έχουν την ποιότητα και ειδικά τώρα με τις προσθήκες τους να κρατήσουν μια μεγάλη διαφορά, οπότε πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί στην έδρα μας απ’ το 1ο λεπτό».

Για τις φιλοδοξίες της ΦΕΑ: «Νομίζω ότι όλοι έχουμε «τρυπήσει» το ταβάνι μας. Ανεβάσαμε μια ομάδα απ’ τη Β’ ΕΣΚΑ στην Α2, παίξαμε κι ένα τελικό στο ΟΑΚΑ. Είμαι πάρα πολύ «γεμάτος» απ’ τη ΦΕΑ, μάς έχει προσφέρει πάρα πολλά και απλά κοιτάμε αυτή η σεζόν να τελειώσει με πολύ όμορφο τρόπο και μακάρι να συνεχιστεί όλο αυτό το πράγμα εδώ. Η διοίκηση και οι παράγοντες έχουν στηρίξει άπειρα την ομάδα ώστε να μπορέσει να παρουσιαστεί μια χαρά σ’ ένα τέτοιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα κι ελπίζω να συνεχιστεί αυτό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr