Α2 Ανδρών : Με δυο ξένους και ανώτατο όριο τα 650 λεπτά συμμετοχής ανά γύρο!

Jun 22, 2022

Ιστορικό ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το νέο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, στο οποίο οι ομάδες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ως και δυο ξένους αθλητές στην δωδεκάδα τους.

Ωστόσο, το όριο που τίθεται από την γενική προκύρξη είναι πως και οι δυο στο σύνολο δεν θα μπορούν να αγωνίζονται περισσότερα από 650 λεπτά ανά γύρο, ενώ αν μια ομάδα ξεπεράσει το όριο, και ενώ έχει ειδοποιηθεί από την γραμματεία τέλεσης των αγώνων, θα έχει πρόστιμο 2.000 € και μηδενισμό στον αγώνα.

Επίσης, αν μια ομάδα έχει δυο αλλοδαπούς αθλητές τότε υποχρεωτικά θα πρέπει να έχει στη δωδεκάδα της δυο αθλητές κάτω των 23 ετών, δηλαδή γεννημένους μετά το 2000. Αν έχει έναν δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ούτε στον χρόνο συμμετοχής του, ούτε στο πως διαμορφώνεται η δωδεκάδα.

Επίσης η κάθε ομάδα θα μπορεί να κάνει αλλαγές στους ξένους της, το αργότερο μέχρι την 10η αγωνιστική του δευτέρου γύρου. Επίσης κατά τη χειμερινή περίοδο μπορεί ένας αλλοδαπός παίκτης να πάρει μεταγραφή σε ομάδα της Basket League και το ανάποδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr