Α2 Ανδρών: Δεν υπάρχουν χρήματα για τεστ κορωνοϊού, πήγαν όλα... στις μεταγραφές

Sep 01, 2020

Στην Πολιτεία και στην... ΕΟΚ απευθύνονται οι ομάδες μπάσκετ ενημερώνοντας ότι δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να κάνουν τεστ κορωνοϊού καθώς όλα τα χρήματα ξοδεύτηκαν για... μεταγραφές!

 


«Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο οι ομάδες της Α2 και των υπόλοιπων κατηγοριών να επωμιστούν το κόστος των τεστ», αναφέρουν άνθρωποι ομάδων της Α2, που δείχνουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τις συνθήκες που επικρατούν στους συλλόγους μετά την πανδημία και -κυρίως- μετά τον καλοκαιρινό προγραμματισμό τους.

Οι σύλλογοι εν μέσω πανδημίας και με τον κορωνοϊό να πλανάται πάνω από τα κεφάλια όλων σε ολόκληρο τον κόσμο δεν είχαν καταστρώσει το κατάλληλο σχέδιο, ώστε να έχουν στη διάθεσή τους τα χρήματα που χρειαστούν για τα εβδομαδιαία τεστ μέσα στη σεζόν. Έτσι, κινήθηκαν στο «παζάρι» για μεταγραφές και προσθήκες και πλέον στρέφονται στην Πολιτεία και την... ΕΟΚ, ξεκαθαρίζοντας σε κάθε τόνο πως δεν σκοπεύουν να κάνουν τα τεστ για τον covid-19 στους αθλητές τους, αφού δεν μπορούν να αντέξουν το μεγάλο κόστος!

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Μουλάκης της Ελευθερούπολης στην «LiveSport»: «Μέχρι σήμερα δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση ούτε εντολή και φυσικά δεν έχουμε κάνει κανένα τεστ στα μέλη της ομάδας αφού θεωρώ ότι το να κάνουμε ένα και μόνο τεστ δεν έχει νόημα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά το κόστος εβδομαδιαίων τεστ. Μιλώντας με ανθρώπους και άλλων ομάδων προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θα συμβεί στην πορεία της σεζόν. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο οι ομάδες της Α2 και των υπόλοιπων κατηγοριών να επωμιστούν το κόστος των τεστ. Αμφιβάλλω αν και κάποιες ομάδες της Α1 μπορούν. Βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση αλλά πρέπει ομοσπονδία και πολτεία να μεριμνήσουν».

Από την μεριά του, ο άλλοτε παίκτης και νυν στέλεχος της διοίκησης της Καρδίτσας, Χρήστος Δεληγιάννης, είπε στην ίδια εφημερίδα: «Στην Καρδίτσα κάναμε χθες τεστ σε όλους τους παίκτες και τα μέλη της ομάδας. Το κάναμε περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, ώστε όλα τα νέα παιδιά της ομάδας να αισθανθούν ασφάλεια», για να συνεχίσει μιλώντας για το κόστος των τεστ: «Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση όχι μόνο η Καρδίτσα αλλά και οι άλλες ομάδες της Α2 να καλύψουν το κόστος εβδομαδιαίων τεστ ενώ έως τώρα, λόγω του ότι δεν είχαμε κάνει τεστ, ακυρώθηκε ένα φιλικό προετοιμασίας, που είχαμε κλείσει με τον Ηρακλή».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Βασίλης Μοζέρας από το Μαρούσι, που εξήγησε με τον τρόπο του πως η ομάδα του κάνει τον... σταυρό της για να αποφύγει την πανδημία. «Η μοναδική φορά που κάναμε τεστ στους παίκτες μας ήταν στις 15 Μαΐου όταν επιτράπηκαν ξανά οι προπονήσεις μετά το lockdown προκειμένου να είμαστε εμελις σίγουροι για την υγεία των παικτών. Έκτοτε αυτά που κάνουμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι κατά σειρά: πρώτα κάνουμε τον σταυρό μας και μετά λαμβάνουμε όσα μέτρα προστασίας μπορούμε σύμφωαν με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ», δήλωσε και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Όσο για την κάλυψη τεστ από εδώ και πέρα στη σεζόν; Εννοείται πως δεν υπάρχει τρόπος κάλυψης αυτού του κόστους».

Από τις τρεις τοποθετήσεις που φιλοξενεί η «LiveSport» παρουσιάζεται ένα συνολικό πρόβλημα, στο οποίο θα μπορούσε να δοθεί λύση μόνο αν υπάρξει κυβερνητική κατεύθυνση, καθώς όλες οι ομοσπονδίες αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr