Sunday, 26 January 2020

Η απόλυτη επιβεβαίωση Basket247: Στο τοπικό η Καστοριά, ενθουσιασμός στη Καρδίτσα!

Jul 22, 2019

Το πήρε απόφαση η Καστοριά... γυρνάει στο τοπικό της ΕΚΑΣΔΥΜ. Οι «γουναράδες» δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση της Α1 και επιστρέφουν στα δύσκολα χρόνια του τοπικού.

Το Basket247 ήταν το πρώτο σάιτ που σας είχε ενημερώσει για τη παραίτηση «βόμβα» του κ. Δίτσιου αλλά και τι πρόκειται να γίνει από εκεί και πέρα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες μας προπονητής στο τοπικό κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Γιώργος Καραταγλίδης.

Τώρα, μετά από όλα αυτά, το χρίσμα πέφτει στην Καρδίτσα, όπου εκ νέου το ρεπορτάζ μας αναφέρει ότι η όρεξη για ένα τέτοιο εγχείρημα υπάρχει όμως ολα θα κριθούν στην αυριανή (23/7) σύσκεψη.

Σε περίπτωση που οι Καρδιτσιώτες αρνηθούν τότε κατά πάσα πιθανότητα ο Ερμής Αγιάς θα βρίσκεται στην Α1 μέσω wild card.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Καστοριάς:

«Ο Α.Σ. Καστοριάς μετά την αιφνίδια παραίτηση του προέδρου Ναούμ Δίτσιου, βρέθηκε στην δυσμενή θέση να πρέπει να διαχειριστεί την απουσία του βασικού χρηματοδότη του συλλόγου, την ακαταλληλότητα του γηπέδου της πόλης και παράλληλα την επικείμενη πρόσκληση για συμμετοχή στην Α1 εθνική κατηγορία.

Η διοίκηση προχώρησε άμεσα στην σύγκλιση Γ.Σ. ,καλώντας τα μέλη αλλά και όλο τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής να συνδράμουν ώστε να βρεθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο.

Όπως είναι γνωστό την δεκαετή οικονομική κρίση στην χώρα μας ήρθε να συμπληρώσει μια άνευ προηγουμένου πενταετής ύφεση στον κλάδο της γούνας, που είναι ο κινητήριος μοχλός της τοπικής μας οικονομίας. Αυτή η δυσχερής συγκυρία έχει σαν αποτέλεσμα την παντελή αδυναμία εύρεσης οικονομικής βοήθειας την στιγμή που η συμμετοχή μιας ομάδας σε τόσο υψηλό επίπεδο απαιτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σεβόμενοι την ιστορία και το ήθος που διέκρινε πάντα τον σύλλογό μας αποφασίσαμε να μείνουμε μακριά από υπόγειες συναλλαγές που αφορούν αγοραπωλησίες Α.Φ.Μ. ή άλλες ύποπτες δοσοληψίες και να προχωρήσουμε μπροστά με τιμιότητα.

Αδυνατώντας για τους παραπάνω λόγους να συμμετέχουμε στο όνειρο της Α1 αλλά και των άλλων εθνικών κατηγοριών, πήραμε την δύσκολη απόφαση να επανεκκινήσουμε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και μόνο.

Το νέο αυτό ξεκίνημα έχει αφετηρία το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΔΥΜ χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο αθλητές του τόπου μας και παράλληλα δίνοντας την δυνατότητα σε έφηβους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να πάρουν εμπειρίες σε αγώνες ανδρικού πρωταθλήματος, κάτι το οποίο δεν μπορούσαν να κάνουν μέχρι σήμερα.

Θέλοντας να βλέπουμε πάντα στα μάτια αθλητές, γονείς και φίλους του συλλόγου, δηλώνουμε ότι ο Α Σ. Καστοριάς είναι εδώ για να συνεχίσει να επιτελεί το αθλητικό- κοινωνικό του έργο με έμφαση στα τμήματα υποδομής και να προάγει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και γενικότερα τον αθλητισμό στην ακριτική Καστοριά.

Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Πλέον, η 14η θέση της Basket League οδηγείται νοτιότερα της Καστοριάς, στην Καρδίτσα, με την τοπική ομάδα να έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κατηγορία. Μάλιστα, στον ΑΣΚ έχουν αντιληφθεί τη σπουδαιότητα του ζητήματος και καλούν τον κόσμο σε δημόσια συζήτηση για να παρθεί μία κοινή απόφαση.

Ο σύλλογός μας, δέχτηκε σήμερα πρόσκληση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να συμμετάσχει στην Α1 Εθνική!!! 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιβράβευση της προσπάθειας του Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ και της Καρδίτσας, που καλείται να βρεθεί για πρώτη φορά στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ομάδα της πόλης μας.
Ακόμη μεγαλύτερη όμως, είναι η πρόκληση της συμμετοχής σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ένα όνειρο, που μπορεί να γίνει πραγματικότητα, μόνο κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με τη συστράτευση όλων των δυνάμεων της πόλης. 
Με δεδομένες τις ασφυκτικές προθεσμίες, αύριο Τρίτη στις 8.30 μ.μ. καλούμε όλους τους φίλους της ομάδας και τους φορείς της περιοχής μας, σε ανοικτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο "Κιέριον". 
Η παρουσία όλων όσων αγαπούν τον Α.Σ.Κ. και τον αθλητισμό της Καρδίτσας, είναι αυτονόητη.

Σε περίπτωση που και οι Θεσσαλοί απαντήσουν αρνητικά, τότε απομένει η λύση της wild card, εκεί όπου θα έχουν τη δυνατότητα ομάδες της Α2 αρχικώς και αν χρειαστεί και της Β' Εθνικής, να καταθέσουν φάκελο για να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Basket League».

Γιάννης Λέκος

leivadas banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr