Friday, 22 November 2019

«Μακάρι όλοι οι πρόεδροι να ήταν σαν τον κ. Δίτσιο»

Jul 12, 2019

Δύο μέρες πριν το πιο σημαντικό συμβούλιο στη Καστοριά και μετά την πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας σχετικά με τη παραίτηση του προέδρου, Ναούμ Δίτσιου, το Basket247 ρώτησε παίκτες, προπονητές αλλά και άτομα που έχουν υπάρξει στο τιμ των «γουναράδων» τους λόγους που ο Κ. Δίτσιος είναι διαφορετικός από άλλους προέδρους.


Όλοι κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με ήθος και αξίες κάτι που δύσκολα συναντάς όχι μόνο στις μικρές κατηγορίες αλλά και στην Α1.


Αναλυτικά:


Ο κόουτς Νίκος Καραγιάννης ανέφερε: «Ο πρόεδρος, (όπως όλοι τον αποκαλούν) είναι ένας άνθρωπος με όαση για το ελληνικό μπάσκετ. Ό,τι λέει το κάνει. Ζούμε σε δύσκολες εποχές και η απώλειά του θα είναι μεγάλη. Είναι όμως και δύσκολα για τη Καστοριά, που δύσκολα θα ξαναβρεθεί σε τέτοια κατάσταση.

Ο κ. Δίτσιος, είναι ξεχωριστός σε σχέση με άλλους προέδρους. Ξέρει το ρόλο του, έχει αρχές. Είναι ένας άνθρωπος που σε αφήνει να κάνεις τη δουλειά σου και δεν θα εμπλακεί στο αγωνιστικό κομμάτι».


Ο φυσιοθεραπευτής των «γουναράδων» Άκης Τσικόγιας είπε: «Ο κ. Δίτσιος είναι ένας άνθρωπος που βοήθησε και στήριξε τον σύλλογο αλλά και την πόλη με όποιον τρόπο μπορούσε και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κάνεις. Βάζοντας προσωπικό κεφάλαιο και χρόνο, έφερε την Καστοριά στο επίκεντρο του μπασκετικού ενδιαφέροντος. Η φετινή χρόνια ήταν άκρως επιτυχημένη γιατί ο κ. Διτσιος δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες για τον προπονητή, τους παίκτες και για εμάς τους υπόλοιπους στο τεχνικό αλλά και στο ιατρικό επιτελείο να επικεντρωθούμε στο έργο μας παρέχοντας μας τα πάντα. Κάτι το οποίο δεν το συναντάς εύκολα σε κανένα επίπεδο είτε Α1 είτε Α2. Θα λείψει από το πολύπαθο ελληνικό μπάσκετ το όποιο με τον τρόπο του διώχνει τους άξιους και τους ικανούς συντηρώντας έτσι το κουφάρι του σε αποσύνθεση».


Με τη σειρά του ο Ανδρέας Πετρόπουλος ανέφερε: «Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για τον κύριο Διτσιο!! Όπως λένε όλοι είναι κύριος με το Κ κεφάλαιο!!Τίμιος, δουλευταράς, πρόθυμος να βοηθήσει κάθε άνθρωπο, όπως βοήθησε και εμάς!! Ειναι από τους λίγους ανθρώπους που είχαν μπέσα και αυτό στις μέρες μας είναι σπάνιο!!Και κάθε μέρα δούλευε με μεράκι για την ομάδα και για τον τόπο του! Μας είχε σαν παιδιά του, δεν μας έλειψε ποτέ το παραμικρό και θα ήθελα να του πω ένα τεράστιο ευχαριστώ γι’ αυτο!!».


Ο Φοίβος Γυμνόπουλος έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό: « Θα ήθελα να μοιραστώ δυο λόγια για έναν άνθρωπο ο οποίος κοσμεί το Ελληνικό μπάσκετ και έκανε ένα όνειρο πραγματικότητα να φέρει τον ΑΣ Καστοριάς στο ψηλότερο σκαλοπάτι με άπειρες θυσίες οικονομικές κ όχι μόνο.. Έφτασε η ώρα όλη η πόλη και όχι μόνο το αυτονόητο που ζητάει αυτός ο άνθρωπος (γήπεδο) να σταθεί καθολικά δίπλα του και να φανεί αντάξια των προσπαθειών του, για το καλό της πόλης κ της περιοχής!!!
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑΟΥΜ ΔΙΤΣΙΟΣ με ήθος αξιοπρέπεια και τιμιότητα στάθηκε σε όλους όσους υποστήριξαν το όνειρο και έφτασε την Καστοριά ψηλά, πράξτε το ανάλογο..»


Τέλος, ο άνθρωπος που τον ξέρει όσο λίγοι, η «κολώνα» της Καστοριάς από τα τοπικά ως την Α2, Δημήτρης Δαραβίγκας ανέφερε: «Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτόν τον Κύριο. Πρότυπο προέδρου, μάγκας με αρχές και ήθος. Ήταν πάντα εκεί, από τη πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με την ομάδα και παρέλαβε ένα... χάος. Δουλέψαμε 10 χρόνια σε πρότυπα κορυφαίο επαγγελματισμού που πολλές ομάδες ούτε πίστευαν ότι υπάρχουν.

Θα λείψει πάρα πολύ όσο λίγοι φαντάζονται από το ελληνικό μπάσκετ. Ο πρόεδρος, είχε όραμα και όνειρα. Το πόσο στεναχωρηθήκαμε όταν μάθαμε ότι θα παραιτηθεί δεν περιγράφεται με λόγια... Μακάρι όλοι οι πρόεδροι να ήταν σαν αυτόν.

Επίσης, θα ήθελα να του πω ένα «ευχαριστώ» εκ μέρους μου γιατί μου στάθηκε τόσο αυτός όσο και η οικογενειά του στις δύσκολες στιγμές που βίωσα.

Πρόεδρε σε Ευχαριστούμε!!!»


Γιάννης Λέκος

leivadas banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr