Η ευρεσιτεχνία του Κάτας, το πεντάλεπτο του Καλαϊτζάκη και οι στόχοι

Jan 21, 2021

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα της Χίμκι και κατά διαστήματα έπαιξε και ωραίο μπάσκετ. Προφανώς και δεν συνιστά είδηση η νίκη επί της φετινής Χίμκι αλλά λόγω της έλευσης νέου προπονητή αποκτά ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα προσπαθήσει να κινηθεί μέσα στην ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε σήμερα γιατί πολύ απλά κυριάρχησε στην μάχη των ριμπάουντ. Το έχει ξανακάνει με πολλές ομάδες (στα ριμπάουντ οι πράσινοι είναι από τις καλύτερες ομάδες στην διοργάνωση) αλλά σήμερα το αποτελείωσαν. Αρκεί να τονίσουμε ότι τα επιθετικά του Παναθηναϊκού ήταν 20, όσα δηλαδή συνολικά τα ριμπάουντ της Χίμκι. Οι δεύτερες και τρίτες επιθέσεις έδωσαν την δυνατότητα για πολλές κατοχές, ελεύθερα σουτ ενώ η εξασφάλιση του αμυντικού ριμπάουντ έδωσε την δυνατότητα για γρήγορο παιχνίδι. Από την στιγμή που οι πρωταθλητές Ελλάδας βρήκαν τρόπο να κλείσουν την ‘πληγή’ κάτω από το καλάθι που δημιουργούσε ο Μίκι πήραν διαφορά και τελείωσαν το ματς μιας και στην επανάληψη απλά διατηρούσαν την απόσταση ασφαλείας από τους Ρώσους.

-Ένα πρώτο στοιχείο που είδαμε από τον Όντεντ Κατας ΚΑΙ σήμερα είναι η χρησιμοποίηση του Άαρον Ουάιτ σε θέση small forward. Η ταυτόχρονη παρουσία η δική του με τους Μήτογλου και Όγκαστ έδωσαν την δυνατότητα για εξασφάλιση των ριμπάουντ, πολλά deflections στην άμυνα καθώς και στην επίθεση για ένα καλό σουτ από την γωνία όπου ο Αμερικανός είχε ¾ σήμερα.

-Φαίνεται ότι ο Κάτας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον Νέντοβιτς και σε ρόλο δημιουργού και όχι μόνο σαν εκτελεστή.

-Για τον Ντίνο Μήτογλου τα έχουμε ξαναπεί. Η παρουσία του και πάλι σε θέση ‘4’, στην φυσική του θέση (και τα ρεκόρ τα ατομικά που διέλυσε σήμερα 29 πόντους, 42 βαθμους αξιολόγησης) έδειξε το πόσο λάθος ήταν η χρησιμοποίηση του σαν ‘5’ το προηγούμενο διάστημα. Σε αυτό το σημείο καλό είναι να πούμε την διαφωνία μας σε σχέση με την δικαιολογία που ειπώθηκε το προηγούμενο διάστημα. Ναι είναι σωστό ότι ο Μήτογλου πήγε στο ‘5’ αναγκαστικά το προηγούμενο διάστημα λόγω της απουσίας του Όγκαστ. Η διαφωνία μας είναι από το γεγονός ότι θα έπρεπε να επιλεγεί κάποιος άλλος παίκτης (Μπέντιλ). Γιατί τον Μήτογλου τον έχασες και από το ‘4’ για μεγάλο διάστημα και δεν προσέφερε αυτά που μπορούσε σαν πεντάρι.

-Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το 5ο λεπτο του Καλαϊτζάκη που έκανε πραγματικά πολύ καλή εμφάνιση με 7 πόντους και 11 ranking. Το 5ο λέπτο με τέτοια παρουσία θα το κάνει 7ο λεπτο την επόμενη φορά.

-Ο Παναθηναϊκός έκανε μια μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα παρότι είναι φανερό ότι κάποιοι παίκτες κάνουν εγκληματικά λάθη για αυτό το επίπεδο. Πιο χαρακτηριστική η φάση του 23-17. Ο Μίκι παίρνει την μπάλα χαμηλά στο καλάθι. Ετοιμάζεται η παγίδα και ο Μπέντιλ είναι στην αδύνατη πλευρά με δυο παίκτες. Και αντί να έχει γυρίσει το σώμα προς την ευθεία του αντίπαλου καλαθιού αυτός έχει γυρίσει πλάτη προς την πλάγια γραμμή. Δηλαδή δεν κοιτάει κανένα από τους δυο παίκτες με αποκορύφωμα να κόψει ο Ζάιτσεφ και να τελειώσει την φάση.

-Ο Όγκαστ βοήθησε ξέροντας και όλας ότι δεν θα γίνει στο πρώτο λάθος αλλαγή. Μεγάλο πράγμα η ψυχολογία σε έναν παίκτη.

Οι στόχοι δεν αλλάζουν. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και κάθε νίκη στην Ευρωλίγκα μπόνους. Και αν διαφωνείτε να σας πω ότι τα ίδια είπε και ο Νέντοβιτς. Και είναι μεγάλη αλήθεια.

Μιχάλης Σταμουλάκης

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr