Προς παίκτες, προπονητές και λοιπούς: Πάρτε το χαμπάρι, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ

Jan 11, 2021

Τα σκληρά μέτρα ένεκα της πανδημίας συνεχίζονται. Και ενώ κατά καιρούς εστιάζουμε σε διάφορα επαγγέλματα και κλάδους που με τον έναν η τον άλλον τρόπο ανοίγουν, μονίμως το κακό παιδί της υπόθεσης είναι ο αθλητισμός.

 

Ας εστιάσουμε στο μπάσκετ. Έχουμε αναφερθεί και στο Βasket247 και προβάλλουμε τις θέσεις ιδιαίτερα αθλητών και προπονητών με πορεία στο χώρο που βρίσκονται στις μικρές Εθνικές κατηγορίες και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (Βλέπε Τσάμη, Γιατρά, Πελεκάνο, Κατσίνη, Σγουρό, Μπουντούρη, Διαμαντόπουλο, Βασιλόπουλο, Γκαγκαλούδη, ΠΣΑΚ, Λυκογιάννη, Αγγέλου). Θέσεις που γίνονται φωνές απόγνωσης όσο συνεχίζεται αυτή η άδικη αντιμετώπιση. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και αυτό είναι ΥΠΟΣΧΕΣΗ.

(Και για να προλάβουμε τους κακοπροαίρετους, δεν το κανουμε για τα "κλικ", αλλά γιατί συμπαραστεκόμαστε σε όλες αυτές τις φωνές, οι οποίες ΠΡΕΠΕΙ να ακουστούν και να πολλαπλασιαστούν ΑΜΕΣΑ.)

Βέβαια δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί κανενός. Ούτε του Υφυπουργού Αθλητισμού, ούτε των κυβερνώντων, ούτε των ‘Ειδικών’.

Και ξέρετε γιατί δεν ιδρώνει; Γιατί πολύ απλά: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ!!!

Δεν τον γνωρίζουν τον χώρο του αθλητισμού. Του μπάσκετ ακόμα πιο λίγο. Δεν έχουν ασχοληθεί. Δεν τον θεωρούν επάγγελμα.

Έχετε μιλήσει με έναν από αυτούς και να τους πείτε για μπάσκετ; Η απάντηση ξέρετε ποια είναι: Πιο μπάσκετ μωρέ. Δουλειά είναι το μπάσκετ;

Ζούνε στον δικό τους χώρο και μικρόκοσμο.

Τι νομίζετε δεν γνωρίζουν αυτοί ότι είναι πιο επικίνδυνη η μάζωξη στην Λαϊκή αγορά η στο Λεωφορείο από ότι στο γήπεδο 10 άτομα να κάνουν προπόνηση; Το γνωρίζουν και πολύ καλά. Απλά το λεωφορείο ή την Λαϊκή τα θεωρούν απαραίτητα για την καθημερινότητα των ανθρώπων. Τον αθλητισμό δεν τον θεωρούν. Το μπάσκετ δεν το θεωρούν. Και οι επιστήμονες που δεν πρέπει ποτέ να έχουν ακουμπήσει μπάλα στα χέρια τους ,αλλά και οι κυβερνώντες που μετράνε και τις ψηφοθηρικές συνέπειες και δεν βρίσκουν λόγο να στηρίξουν.

Όλοι έχουν άποψη για το τι πρέπει να γίνει. Υπάρχουν σωστές φωνές που ακούγονται κατά καιρούς, υπάρχουν και υπερβολές. Για μένα το πράγμα είναι απλό. ΜΟΝΟ εάν τα βαριά ονόματα του μπάσκετ στην χώρα μας ενωθούν και βάλουν κάτω από την ..ομπρέλα τους τα υπόλοιπα παιδιά από τις μικρότερες κατηγορίες θα μπορέσει να γίνει κάτι.

Γιατί όσο και αν γνωρίζουμε εμείς ένα παιδί που έχει κάνει καριέρα σε Β και Α2 Εθνική κατηγορία ο Χ, Ψ Αυγενάκης δεν θα γυρίσει ούτε να διαβάσει αυτό που γράφει. Αν βγει όμως ο Σπανούλης θα το κοιτάξει θέλει δεν θέλει. Η ο Πρίντεζης, η ο Διαμαντίδης, ο Παπαπέτρου, παίκτες της Εθνικής ομάδας. Αν αυτοί ενδιαφερθούν πρώτα θέλουν δεν θέλουν θα ρίξουν ματιά και οι τυφλοί.

Ζούμε χουντικές καταστάσεις: Όταν βγαίνει ο ΠΣΑΚ και σου λέει: Αναλαμβάνουμε τα τεστ , ανοίξτε τα γήπεδα για την Α2 και δεν απαντάνε καν σε αυτό, είναι φανερό ότι έχουν αποφασίσει ότι θα κρατήσουν κλειστά τα πάντα στο μπάσκετ χωρίς να νοιάζονται για κανέναν.

Για οικογένειες, για παιδιά που ζούνε από αυτό, που έχουν ένα εισόδημα, για μικρά παιδιά στις ακαδημίες που τα έχουν εγκλωβίσει μέσα στο σπίτι. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Δεν έχουν επαφή με το χώρο και δεν ενδιαφέρονται. Υποτιμούν τόσο κόσμο όσο και να θέλουν να μην τον δείχνουν. Περιφρονούν όποιον δηλώνει ότι ζει από τον αθλητισμό και το μπάσκετ ειδικότερα. Basket League και οι υπόλοιποι να πάτε να…..

 

Δεν γνωρίζουν γιατί δεν το έκαναν ποτέ, δεν γνωρίζουν τι ψυχολογική τόνωση είναι η άθληση για κάθε άνθρωπο και ειδικά για αυτούς που είναι τρόπος ζωής.

Βάσει ερευνών ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμα απέναντι στον COVID (και σε κάθε ιό) υποκείμενα νοσήματα είναι η παχυσαρκία και από κοντά οι υποβιταμινωμένοι οργανισμοί.

Αντί όμως να ενθαρρύνουν τον κόσμο για εξωτερική άθληση τον περιμένουν στην γωνία στρατοί από δημοσιογράφοι και «ειδικοί» να μιλήσουν για (υποτιθέμενο συνήθως) συνωστισμό στις παραλίες και στα πάρκα και στα γήπεδα για να προκαλέσουν αδικαιολόγητο πανικό.

-Το να πας με ένα φίλο σου να κάνετε απλά σουτ σε μια μπασκέτα οι δυο σας είναι επικίνδυνο;

-Το να πας όμως να μπεις σε ένα κλειστό χώρο με 70 άτομα ο ένας πάνω στον άλλον ειδικά σε μεγάλη πόλη είναι επιτρεπτό αρκεί να φοράς μάσκα.

Δεν τους νοιάζει…

Μιχάλης Σταμουλάκης

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr