Ένα ήταν το μεγάλο λάθος του Γιώργου Βόβορα

Jan 04, 2021

Ο τίτλος φυσικά και δεν μπορεί να έχει ισχύ στον απόλυτο βαθμό. Λάθη γίνανε πολλά. Απλά θεωρούμε ότι για τον τέως πλέον προπονητή του Παναθηναϊκού ένα πράγμα του στοίχισε πολύ.

 

Πρώτα από όλα δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε αν είναι σωστή η όχι η απομάκρυνση του Έλληνα τεχνικού από την άποψη ότι η συνεργασία λύθηκε κοινή συναινέσει. Πράγμα που σε μεγάλο βαθμό δείχνει ότι και ο προπονητής κατάλαβε ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολογίζει.

Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ο Γιώργος Βόβορας πληρώνει την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα και φυσικά την ήττα από το Λαύριο την Κυριακή.

Για να μην παρεξηγηθούμε η ήττα από το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ Λαύριο δεν είναι ντροπή. Ο τρόπος όμως που ήρθε (61 πόντους παθητικό σε ένα ημίχρονο) ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ειδικά βέβαια για αυτό το ματς και να το κλείσουμε δεν μπορεί να φταίει μόνο ο προπονητής. Όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό και δεν έχεις το ψυχικό σθένος να κοιτάξεις στα μάτια τους παίκτες του Λαυρίου που σε κάνουν ότι θέλουν δεν μπορεί να φταίει μόνο ο πάγκος. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι παίκτες. Απλά δεν μπορείς να διώξεις 10 παίκτες. Μοιραία την πληρώνει ο προπονητής.

Πάμε λοιπόν στο μεγάλο λάθος που θεωρώ ότι ο Γιώργος Βόβορας έκανε στον Παναθηναϊκό. Αποδεδειγμένα δούλεψε πολύ σκληρά. Οι άνθρωποι που είναι κοντά στην ομάδα μιλάνε για προπονήσεις πολύ υψηλής έντασης. Το λάθος ήταν ότι δεν προστάτευσε την δουλειά του ο ίδιος ο Γιώργος Βόβορας.

Τι εννοώ; Επέλεξες ένα ρόστερ. Δεν είναι της παρούσης να συζητήσουμε αν έγιναν αστοχίες (που σίγουρα υπήρξαν). Έγιναν αρκετές. Και πάλι όμως η ομάδα δεν ήταν για 5-11 στην Ευρωλίγκα. Τι δεν έκανε ο Έλληνας τεχνικός: Δεν έγινε ΟΣΟ ΚΑΚΟΣ χρειάζεται για να βρίσκεται σε αυτή την θέση. Προσπαθούσε συνεχώς να βάλει όλους τους παίκτες στην εξίσωση με αποτέλεσμα να εκτίθεται και η ομάδα και αυτός.

Πόσες ευκαιρίες θα δώσεις; Μια; Δυο; Τρείς ; Τέσσερις; Ένα μήνα; Δυο μήνες; ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΚΕΙ!!!

Μίκρυνε το ροτέισον. Μείνε με αυτούς που πραγματικά σου κάνουν την δουλειά.

Έχεις παράπονα από παίκτες συγκεκριμένους και συνεχίζεις να τους βάζεις μέσα εις βάρος της ομάδας μέχρι τελικής πτώσεως. Έφτασε Γενάρης μήνας. Κάποια πράγματα κάνουν μπαμ!!! Μην επιμένεις.

Ο Γιώργος Βόβορας είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Πριν λίγο ο Νέντοβιτς τον αποθέωσε για τις γνώσεις του και τον χαρακτήρα του. Έκανε μεγάλη προσπάθεια και σίγουρα έχει πολύ μέλλον στην προπονητική. Αν αξιολογήσει σωστά τα όσα συνέβησαν αυτούς τους μήνες σίγουρα θα του βγει σε καλό για την συνέχεια της καριέρας του.

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει. Η άποψη μου για την επόμενη μέρα είναι ξεκάθαρη. ΟΧΙ ΗΜΙΜΕΤΡΑ!!!

Αν δεν βρεις κάτι που να μπορείς πραγματικά να βασιστείς να μείνεις με τους Γιαπλέ- Χαραλαμπίδη που μπάσκετ γνωρίζουν ,και την ομάδα ξέρουν μέχρι το καλοκαίρι και εκεί με την αγορά πιο ανοιχτή να εξετάσεις τις επιλογές σου. Το να πάρεις προπονητή για 5 μήνες και μετά ξανά στην ανεύρεση θεωρώ ότι δεν θα κάνει καλό στην ομάδα και στο πρεστίζ της.

Μιχάλης Σταμουλάκης

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr